Analiza economico-financiară

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.1. Scurt istoric - S.C. PICASSO S.R.L. este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate cu raspundere limitata si isi desfasoara activitatea in conformitate cu Legea 31/1990 a societatilor comerciale republicta si cu statutul societatii. Societatea va implini la sfirsitul lunii noiembrie 3 ani de la infiintare. Este o afacere nascuta in baza unei dorinte sau a unui vis si pusa in practica pentru a fi implinita. In decursul acestor ani, prin obiectul sau de activitate, societatea a incercat si a reusit in cea mai mare parte sa ofere clientelor (majoritatea femei) servicii de calitate si produse recomandate pentru intretinerea corporala la preturi avantajoase in comparatie cu cele extinse pe piata.

1.2. Obiectul de activitate

Conform statutului societatii obiectul principal de activitate il reprezinta:

- prestari servicii coafor, cosmetica, manichiura, pedichiura si masaj.

Ca obiect de activitate secundar este cel de vanzare la punctul de lucru a produselor de intretinere corporala adresate femeilor.

1.3. Structura organizatorica si functionala a societatii

Prezentarea structurii organizatorice si functionale a societatii este prevazuta in Regulamentul de Organizare si Functionare sau in statutul societatii. Prin structura organizatorica si functionala sunt scoase in relief urmatoarele :

- ierarhizarea diferitelor structuri organizatorice, respectiv gruparea posturilor de lucru in birouri, in functie de segmentul de activitate analizat;

- incadrarea activitatii analizate in structura organizatorica specifica beneficiarului (trebuie identificate compartimentele sau persoanele specializate care realizeaza in principal activitatea analizata);

- Inventarierea celorlalte functii si subfunctii ale societatii pentru a cerceta in ce masura modul concret de derulare a acestora influenteaza activitatea analizata;

Studiul structurii organizatorice este necesar deoarece scoate in evidenta modul in care se materializeza, pe structuri organizatorice concrete (persoane, posturi de lucru, birouri) activitatile firmei. In figura 1.1. este prezentata Organigrama structurii organizatorice a societatii.

Organigrama structurii organizatorice la S.C. PICASSO SRL

Fig. 1.1.

Structura functionala a societatii cuprinsa in fig.1.2. este importanta deoarece abordarea succesiva in trepte, a functiilor si subfunctiilor permite identificarea tuturor activitatilor si subactivitatilor din cadrul societatii, rezultand o imagine globala concreta.

Organigrama structurii functionale a S.C. PICASSO S.R.L.

Fig. 1.2.

1.4. Analiza comerciala a societatii.

In acest subcapitol vom face o analiza referitoare la piata pe care activeaza societatea si locul societatii pe piata, serviciile oferite, furnizorii si clientii societ- tii.

1.4.1. Piata pe care activeaza societatea

Activitatea si bunul mers al societatii comerciale PICASSO S.R.L. este strins legata de evolutiile din domeniul serviilor de coafor, cosmetica, manichiura, pedichiura. Avind in vedere obiectul de activitate extins societatea ofera servicii de calitate ocupind un

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza economico-financiara.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
7 880 cuvinte
Nr caractere:
51 191 caractere
Marime:
62.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
Economie, finante, analiza, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!