Servirea antreurilor

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I. Argument 1
2
II. Continut propriu-zis
2.1 Caracteristici generale 3
4
5
6
2.2. Asocierea preparatelor cu bauturi 7
8
2.3. Variante de meniuri 9
2.4. Aranjarea meselor 10
11
12
2.5. Sisteme de servire 13
14
III. Bibliografie 15
IV. Anexe 16

Extras din referat:

Alimentatia omului reprezinta unul din stalpii fundamentali a constructiei sale. Sanatatea si echilibrul fiecaruia se afla in corelatie directa cu hrana. Depreinderea unei alimentatii adecvate aduce, impreuna cu ale elemente corecte de comportament o viata sanatoasa. In ceea ce priveste actul hranirii, nu este important doar ce mancam ci si cat, cand si cum ne alimentam. Dupa cum se stie, nu numai harana nasanatoasa dauneaza corpului uman, ci si un mod de hranire necorespunzator, derivate din deprinderea unui comportament alimentar gresit. Activitatea fizica si psihica a omului, functiile vitale ale organismului dezvolatea somatica si intelectuala au loc prin consum de energie provenite din alimentele pe care le consuma. Alimentatia rationala este acel tip de alimentatie care se asigura zilnic un aport cantitativ unei persoane in functie de varsta, sex, activitati desfasurate, anumite stari fiziologice.

Glucidele: sursele de glucide sunt cereale si produsele din cereale (faina, malaiul, painea, pastele fainoase, grisul, orezul etc.) legumele si fructele, zaharul si produsele zaharoase, fibrele alimentare necesare unei alimentatii rationale sunt materialele vegetale, stimuleaza secretia de suc gastric, dau senzatia de satietate, cresc volumul si combat constipatia.

Lipidele: sursele de lipide animale sunt untul, smantana, frisca, untura, galbenusul de ou, cascavalul, ele fiind bogate in acizi grazu saturati. Raportul optic intre lipidele animale si cele vegetale este de1/1. O alimetatie rationala trebuie sa contina 10% acizi grasi polisaturati si 10% acizi grasi monosaturati. Cantiataea totala de colesterol alimentar nu trebuie sa depaseasca 300 mg, o asftel de alimentatie este antiaterogena.

Proteinele: sunt substante nutritive carora li se recunoaste rolul primordial de viata functional. Proteinele intra in compozitia enzimelor, hormonilor si sunt implicate in functia sistemului imunitar. Necesarul de proteine difera de varsta, sex, si anumite perioade fiziologice (crestere, sarcina)

Vitaminele: se gasesc in cantiatati variabile in hrana zilnica si sunt indispensabile pentru unele functii ale organismului ca adaugarea cresterii si diviziunii celelare.

Sarurile minerale: sunt substante esentiale cu multiple functii in organism si reprezinta 4,5 din greutatea corporala.

Rolul alimenteleor in organism: Alimentele sunt substante compuse care in urma proceselor tehnologice sufera o serie de transformari.

Cele trei roluri in organism sunt:

- Rolul plastic: contribuie la formarea celulelor noi si refacerea ceolor uzate

- Rolul energetic: reprezentat de glucide si lipide, in urma arderii in organism furnizeaza energie

- Rolul biocatalizator: reprezentat de vitamine, saruri minerale, enzime care actioneaza la activitatea reactiilor chimice in organism

Satisfacerea intr-o masura cat mai mare a cerintelor consumatorilor presupune existenta unei diversitati de tipuri de unitati, unitatile pentru servirea consumatorilor sunt unitati in care desfac produse culinare, de cofetarie-patiserie,marfuri alimentare,bauturi.

Prin unitati de servire se intelege localul format din mai multe incaperi,dotate cu utilaj,mobilier si obiecte de inventar,corespunzator gradului de confort,categorie, in care este incadrata unitatea.

Unitatile de alimentatie publica nu se pot realiza dupa proiecte tip,deoarece fiecare unitate, prin specificul sau,trebuie sa raspunda nevoilor consumatorilor din zona respectiva.

Restaurantul este un local public care imbina activitatea de productie cu cea de servire, punand la dispozitia consumatorilor o gama diversificata de preparate culinare, produse de cofetarie-patiserie, bauturi si unele produse pentru fumatori.

II. Continut propriu-zis

2.1 Caracteristici generale

Originile bine cunoscutului si indragitului preparat numit pizza sunt incerte si discutia pe aceasta tema starneste adesea controverse aprige, deoarece pizza este una dintre cele mai raspandite delicatese italiene atat in Europa cat si in Statele Unite ale Americii. Americanilor le place chiar sa spuna ca populariataea de care se bucura pizza in SUA a determinat o crestere a consumului in Italia de nord si celelalte tari europene. Important este ca pizza se manaca pretutindeni si este foarte delicioasa.

Bibliografie:

Constantin Florea - "Ghidul Chelnerului" Editura R.A.I Bucuresti 1995

Emilian Dobrescu - "Tehnica servirii consumartorilor" Editura Didactica si Pedagogica , Bucuresti 2003

www.retete culinare.ro

www.pizzahut.ro

ro.wikipedia.ro

www.pizzathalia.ro

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Servirea antreurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
164 cuvinte
Nr caractere:
1 246 caractere
Marime:
1.71MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
antreuri, servire
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!