Ambalaje bomboane Heidi

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ambalarea este un concept folosit excesiv in legatura cu sfera bunurilor cu existenta materiala. Actualmente, la nivelul intregii planete, se considera ca aproximativ 99% din productia de marfuri se tranzactioneaza in stare ambalata.

Definitiile date conceptului de ambalare sunt extrem de numeroase, uneori existand chiar deosebiri de nuanta in ceea ce priveste sensul dat in diferite limbi (de exemplu, englezeascul ,,packaging" acopera si unele aspecte ce tin de comunicare a informatiei prin eticheta, marca, dar si prin facilitarea vanzarii). Institutul de Ambalare din Marea Britanie considera ca ambalarea se refera la:

- un sistem coordonat ce faciliteaza transportul, distributia, depozitarea, vanzarea si consumul bunurilor;

- o cale optima de distributie a bunurilor catre consumatorul final;

- o functie tehnico-economico ce urmareste minimizarea costurilor de livrare.

In Romania, conceptul de ambalare este definit in standardul STAS

5845/1-86, precum si in Ordonanta Guvernului 39/1995 (ambalaj pentru produse alimentare). In spiritul acestor acte normative se poate formula urmatoarea definitie:

Ambalajul este un sistem fizico-chimic cu functii complexe, destinate sa asigure protectia temporara a produselor din punct de vedere fizic, chimic, biologic in scopul mentinerii calitatii si integritatii acestuia in decursul manipularii, transportului, depozitarii si desfacerii - pana la consumator sau pana la expirarea termenului de garantie.

Paletele cromatice sunt mai sobre si recurg invariabil la auriu, iar designul orienteaza vertical tablete cu ambalaje primare din staniol si cutii imprimate in relief ce inlocuiesc modestele hartii ale segmentelor inferioare.

Numele produselor premium scot cel mai bine in evidenta respectivele arhitecturi de brand, iar sub-brandurile sunt bine evidentiate grafic, fiind principalul element tipografic in fata descriptorului de ingredient asa cum se intampla cu Cremis, Delight, Grand'or si Intense de la Heidi.

Premium inseamna mai multa imaginatie in materie de descriptori, acestia combinand in mod original denumirile ingredintelor, cu asocieri emotionale sau senzitive.

Literatura de specialitate mentioneaza mai multe criterii de clasificare a ambalajelor, dein care retinem:

- Dupa materialul constituent: ambalaje din hartie si carton; amalaje din sticla; ambalaje din metal; ambalaje din materiale plastice; ambalaje din lemn, inlocuitori din lemn si impletituri; amblaje din materiale textile; ambalaje din materiale complexe, in componente ale produsului (membrane naturale, vafe, amidon gelatinizat).

- Dupa sistemul de confectionare: ambalaje fixe; ambalaje demontabile; ambalaje pliabile.

- Dupa tip: plicuri, pungi, sacose, cosuri, tavi, lazi, cutii, stelaje, alveole, flacoane.

- Dupa destinatie: ambalaje de transport; ambalaje de desfacere si prezentare.

- Dupa specificul produsului ambalat: ambalaje pentru produse alimentare; ambalaje pentru produse nealimentare; ambalje pentru produse periculoase; amblaje individuale; amblaje colective.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ambalaje bomboane Heidi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 752 cuvinte
Nr caractere:
10 907 caractere
Marime:
211.47KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
ambalaje, aspect, impact, produse
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!