Designul sovietic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Afisele sovietice au aparut pentru prima data in timpul revolutiei proletare in Rusia. Ele reprezentau lozincile Partidului Comunist pentru masele de muncitorii si taranii si ii chemau sa lupte pentru libertate si dreptate.

Cei mai multi dintre noi suntem familiarizati cu celebrul poster a lui Dmitri Moor si a lui "Ati inrolat in armata?". Aceasta reda imaginea unui soldat al Armatei Rosii, iar pe fundal fum de la o fabrica, intreband raspicat muncitorul rus despre contributia sa la apararea Revolutiei din Octombrie. Aceasta a devenit o piesa iconica a propagandei sovietice.

Fig.1 Posterul lui Dmitri Moor

Ati inrolat in armata?

Posterele au avut un rol foarte important in timpul Revolutiei din Octombrie si Razboiului Civil ulterior. Foarte putine ziare au fost publicate in acea perioada si, adesea, un poster inlocuia tabloidele. Posterele de arta au fost larg accesibile maselor, imaginile erau usor de inteles de catre toata lumea, si aveau un slogan scurt si energic, ca un apel de actiune constanta. In timpul de razboiului civil, afisele de propaganda au fost trimise pe front, in aceeasi capacitate ca si obuzele de artilerie. Posterele au fost o arma puternica, la fel ca si orice arma, a trebuit sa fie pazit cu grija cea mai mare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Designul sovietic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
690 cuvinte
Nr caractere:
3 396 caractere
Marime:
427.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Grafică Computerizată
Tag-uri:
Designul sovietic, arta
Predat:
la facultate
Materie:
Grafică Computerizată
Sus!