Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ricinul (Ricinus communis) este o planta perena ce apartine de familia ,,Euphorbiaceae" specia ,,Ricinus". Numele botanic al plantei de ricinus provine din latina care insemna capusa.

Ricinul este o planta subtropicala si tropicala care in India si in Africa se prezinta sub forma unui arbore inalt pana la 15 m. La noi este cultivata mai ales in partile de sud ale tarii, ca planta oleaginoasa si pe alocuri ca ornamentala.

Descrierea botanica a ricinului: Tulpina este inalta de 1.5-23 m, la baza groasa de 3-5 cm, fistuloasa, glabra (lipsita de perisori pe suprafata) verde sau rosiatica. Frunzele sunt mari, cu un diametru de 30-40 cm, lung petiolate cu suprafata lucioasa. Inflorescentele terminale cu flori femele roscate, situate in partea superioara si flori mascule, galbui, situate in partea inferioara a inflorescentei. Fructul este o capsula spinoasa, lunga de 15-20 mm, cu 2-3 seminte. Semintele sunt lungi de 8-22 mm, late de 4-12 mm si groase de 4-8 mm, brune, brun-roscate. Infloreste din luna iulie pana la primele geruri.

Cultura ricinului : Ricinul, fiind o planta din regiuni calde, se cultiva numai in regiunile din sud, sud-vest si est, unde gerurile tarzii se termina in aprilie iar cele timpurii incep in a doua jumatate a lunii octombrie. La umiditate suficienta (peste 400 mm pe an) germinatia incepe la temperaturi medii zilnice de cca 10 ?C iar la 12-13 ?C rasarirea se petrece uniform dupa 7-8 zile de la semanat. Plantele tinere sunt foarte sensibile la ger. La -1?C stagneaza in dezvoltare, la -2?C, -3?C frunzele se prezinta ca arse si multe dintre plante pier. Inflorirea se petrece in conditii bune la 15-20 ?C, iar maturizarea la 20-25 ?C.

Bibliografie:

Cartea "Plante toxice din Romania" ,editura Ceres.

http://dli.ro/ricinul-ricinus-communis.html/ricinul-ricinus-communis

http://www.infogradina.ro/legume/plante-medicinale/ricinul-sau- arborele-minune/199/

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ricinul.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
822 cuvinte
Nr caractere:
4 158 caractere
Marime:
518.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Farmacie
Tag-uri:
ricinul, plante
Predat:
la facultate
Materie:
Farmacie
Sus!