Piața auto - Japonia vs America

Extras din referat:

Toyota Motor Corporation a aparut in luna septembrie a anului 1933, atunci cand compania Toyoda Automatic Loom a creat o noua divizie dedicata producerii de automobile sub conducerea fiului fondatorului, Kiichiro Toyoda. La putin timp dupa aceea, divizia producea deja primul motor (Type A Engine), in 1934, care a fost folosit la propulsarea primului autovehicul (Model A1) in luna mai 1935 si a camionului G1 in august 1935. Productia autovehiculelor Model AA a inceput in 1936.

Desi grupul Toyota este cunoscut azi indeosebi pentru autovehiculele produse, are o prezenta activa in industria textila, producand razboaie de tesut automate (acum complet computerizate), si masini de cusut electrice, disponibile in toata lumea.

Primul vehicul Toyota construit in afara Japoniei a fost un Land Cruiser FJ-251 construit in Sao Paulo, Brazilia, in luna mai a anului 1959.

Acum aproape jumatate de secol, masinile unui producator japonez aproape necunoscut, Toyota, isi faceau intrarea pe piata americana. In 2006, acesta ar putea deveni liderul industriei auto, depasind General Motors, compania care a dominat autoritar piata in ultimele decenii.

General Motors a fost fondata in anul 1908 de catre W.C. Durant, care alaturi de Henry Ford au pus bazele industriei automobilistice in America si nu numai.

General Motors reprezinta cea mai mare companie privata cu profil industrial din lume. Povestea ei domina secolul prezent si include o mare parte a dezvoltarii moderne a artelor ingineresti.

Corporatia multinationala detine un procent important din productia mondiala de locomotive si produse electrice de uz casnic. Dar General Motors este in principal un producator de automobile fiind reprezentata pe piata de marci cum ar fi: Chevrolet, Pontiac, Oldmobile, Buick, Cadillac,etc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata auto - Japonia vs America .ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Marime:
2.70MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
masini, marca, fabricare
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!