Elemente Comparative de Sistem în Managementul Performant Japonez

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Managementul comparat este stiinta care studiaza procesele si relatiile manageriale din organizatii ce functioneaza in contexturi culturale nationale diferite, axandu-se asupra identificarii si analizarii asemanarilor si deosebirilor manageriale, in vederea favorizarii transferului international de know-how managerial si a cresterii, functionalitatii, eficacitatii si eficientei organizatiilor.

Managementul comparat raspunde unei game largi de necesitati, atat individuale cat si de grup, cu tendinta de intensificare, pe masura adancirii diviziunii sociale a muncii, a dezvoltarii relatiilor internationale si a cresterii rolului informatiilor, lucru reflectat si in cresterea semnificativa a rolului managementului comparat axat pe valorificarea informatiilor manageriale abordate contextual. Astfel, managementul are un rol tot mai important, adesea chiar decisiv, managementul comparat reprezentand una dintre cele mai pretioase cuceriri ale ultimelor decenii pe planul intensificarii si eficientizarii activitatilor economice, stiintifice, tehnice cu caracter international.

In prezent, conceptiile si instrumentarul de management cel mai frecvent studiate, adaptate si adoptate, apartin managementului din S.U.A. si Japonia. Cauza rezida in faptul ca intreprinderile din Japonia si Statele Unite se caracterizeaza prin competitivitatea cea mai ridicata. In continuarea referatului, vom incerca o comparatie succinta a parametrilor manageriali romano - niponi prin trecerea in revista a caracteristicilor generale ale managementului si culturii nipone

DATE GENERALE DESPRE ROMANIA

Suprafata: 238.391 km?

Asezare geografica: este un stat situat in centrul Europei. Se invecineaza cu Ucraina si Republica Moldova in nord si est, Ungaria si Serbia la vest si Bulgaria la sud.

Populatie: 22.355.551 locuitori

Densitatea populatei: 93,78 loc/km?.

Capitala si orasul cel mai mare: Bucuresti aprox 2 milioane locuitori

Limba oficiala: Romana

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Elemente Comparative de Sistem in Managementul Performant Japonez.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 846 cuvinte
Nr caractere:
22 583 caractere
Marime:
24.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
management, state, Economie
Predat:
Facultatea de Management Financiar Contabil din Craiova , Universitatea Spiru Haret din Bucuresti
Specializare:
Audit Intern in Sistemul Public si Privat
Materie:
Economie
Profesorului:
Prof. Univ.Dr. Popescu Ion
Sus!