Realizarea imaginii instituționale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Analiza de imagine se intreprinde exclusiv pe baza izvoarelor si are ca temei publicitatea institutiei. Ea presupune cateva etape, prezentate mai jos.

1.Selectarea izvoarelor este determinanta in realizarea analizei de imagine si consta in selectarea acelor izvoare care sunt relevante. Fiind o consecinta a procesului de comunicare institutionala, imaginea poate fi investigata si in functie de pozitia obiectului sau in actul comunicational. Din aceasta perspectiva, se opereaza cu notiunea de imagine rezultanta.

Imaginea rezultanta poate fi descompusa in:

-imaginea indusa, obtinuta prin analiza mesajelor transmise de obiectul investigatiei. Aceasta poate fi deliberata( imagine dezirabila) sau accidentala. Imaginea indusa in mod accidental - rezultat al unor erori de apreciere sau de comportament- poate fi foarte diferita de imaginea dezirabila si, in consecinta, nefavorabila actorului social analizat;

-imaginea difuzata, obtinuta prin analiza informatiilor referitoare la obiectul investigatiei, transmise de alta sursa;

-imaginea reflectata, obtinuta prin analiza informatiilor referitoare la modul in care a fost receptionata imaginea indusa de catre grupul tinta al comunicarii.

Alte aspecte care trebuie avute in vedere atunci cand se selecteaza izvoarele sunt mediul de referinta, in contextul caruia se analizeaza imaginea, precum si intervalul de timp analizat.

2.Profilul de imagine

Pentru schitarea profilului de imagine, este necesara stabilirea unui sistem de indicatori de imagine, care reprezinta un set de elemente constant definite, care definesc, particularizeaza si permit investigarea imaginii. Functional, indicatorii de imagine trebuie sa indeplineasca o serie de conditii pentru a fi operationali:

-sa aiba relevanta pentru imaginea analizata pe termen lung;

-sa aiba relevanta pentru mediul de referinta;

-sa fie masurabili intr-un sistem de cuantificare binar( pozitiv/ negativ);

-sa poata fi descompusi intr-un numar variabil de subindicatori de imagine;

-sa acopere o zona/ un palier distinct al imaginii analizate.

Trebuie precizat ca viabilitatea sistemului de indicatori de imagine nu depinde de numarul acestora, conditia esentiala fiind de a raspunde optim nevoilor de definire si de investigare a imaginii sociale a institutiei analizate. Sistemul de indicatori de imagine trebuie sa corespunda proiectarii imaginii dezirabile si sa permita masurarea imaginii sociale a institutiei care face obiectul analizei.

Subindicatorii de imagine

Fiecare indicator de imagine trebuie descompus in subindicatori, respectiv in acele elemente care permit cuantificarea imaginii sociale a institutiei. Pentru a fi operationali, subindicatorii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii:

-sa fie masurabili intr-un sistem binar( pozitiv/ negativ);

-sa acopere o zona/ palier distinct al

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Realizarea imaginii institutionale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
665 cuvinte
Nr caractere:
3 819 caractere
Marime:
12.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Comunicare
Tag-uri:
institutie, sistem de indicatori de imagine
Predat:
la facultate
Materie:
Comunicare
Sus!