Coroziunea fierului beton

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere pag 3
Capitolul I.:
Matetiale ceramice pentru constructii pag 4
I.1. Componente naturale ale ceramicii de constructie pag 4
I. 2. Materiale pentru constructii obtinute din componente naturale ale ceramicii pag 7
I.3. Betonul pag 11
Capitolul II:
Factorii ce influenteaza coroziunea pag 12
II.1.Atmosfera poluata pag 12
II.2. Medii agresive asupra betonului pag 13
Capitolul III:
Mecnismul coroziunii pag 15
III.1. Coroziune generala pag 16
.III.2. Coroziune electrochimica pag 17
III.3. Coroziune localizata pag 19 III. 4. Coroziunea localizata concentrata pag 20

Extras din referat:

Cresterea economica inregistrata atat de Romania, dar si pe plan global, dar mai ales impactul acestei dezvoltari asupra consumului de energiei si mediului inconjurator determina necesitatea unor abordari durabile in domeniul constructiilor.

Obiectivul lucrarii este acela de a cunoaste poluanti din atmosfera daunatori atat naturii cat si noua oamenii. In aceasta lucrare ne-am axat mai mult pe efectele poluarii atmosferice asupra materialelor de constructii, pentru ca o data cu sporirea standardului de viata, al unui numar mare de locuitori ai globului, precum si ridicarea nivelului cunostiintelor stiintifice si tehnice ale omenirii, au dus la poluarea excesiva, fapt ce dauneaza constructiilor.

Conceptul de dezvoltare durabila desemneaza totalitatea formelor si metodelor de dezvoltare socio-economica, al caror fundament il reprezinta in primul rand asigurarea unui echilibru intre aceste sisteme socio-economice si elementele capitalului natural. Astfel, multe fabrici folosesc deseuri drept combustibil, iar in anumite localitati se incearca implementarea unor sisteme de incalzire casnica pe baza arderii deseurilor. Companiile sunt primele care au constientizat importanta economica (dar si ecologica) a recuperarii si refolosirii deseurilor.

Intr-un sens larg, coroziunea este procesul de deteriorare a materialelor sau a proprietatilor lor, ca urmare a reactiei acestora cu mediul inconjurator. In sens restrins, dar foarte utilizat, coroziunea se refera numai la materiale metalice.

O problema importanta, legata de fenomenul de coroziune sunt implicatiile ei economice. Trebuie subliniat faptul ca acest fenomen a ajuns sa fie privit ca o fatalitate, dar ca si poluarea, el reprezinta o problema globala, dar care poate fi controlata.

Coroziunea nu se limiteaza doar la distrugerea materialelor metalice ea afecteaza in aceeasi masura materialele plastice, ceramice, betoanele si chiar mediul cu care acestea interactioneaza. De aceea este foarte important sa cunoastem mecanismul coroziunii precum si efectele acesteia.

Capitolul I

MATERIALE CERAMICE PENTRU CONSTRUCTII

Ceramica constituie o grupa importanta de marfuri care cuprinde o gama larga de produse: articole de menaj, articole decorative, obiecte ceramice sanitare, materiale de constructii de finisaj (placi ceramice), materiale de constructii (caramizi, tigle, tevi ), ceramica tehnica si altele.Ceramica in constructii creste ca importanta in conditiile actuale fiind realizata din toate tipurile de masa ceramica.

Principalele sub grupe:

- marfurile ceramice pentru zidarie si invelitori: caramizi, tigle, olane;

- materiale de constructii de finisaj : placi ceramice din faianta, placi din gresie semifina si fina pentru pardoseli glazurate si neglazurate;

- obiecte sanitare: lavoare, rezervoare de spalare, bideuri, accesorii de baie (etajere , sapuniere, cuiere, port hartie), piedestale pentru lavoare etc.

- tuburi din gresie ceramica antiacida cu diferite dimensiuni pentru lucrari industriale.

I.1. COMPONENTE NATURALE ALE

CERAMICII DE CONSTRUCTIE

MICA

Mica este un termen cu care sunt denumite un grup de minerale care formeaza cristale in sistem monoclinic, fiind carac!terizate printr-un clivaj perfect care permite separarea ei in foi foarte subtiri si, uneori, elastice. Mica este formata din silicati complecsi de aluminiu, cu o culoare diversa, in functie de impuritati. Mica are o duritatea intre 2 si 4 pe scara Mohs si o densitate relativa intre 2.7 si 3.2.

Muscovitul, denumit si mica alba sau mica obisnuita, contine potasiu si aluminiu. Este transparent in foi subtiri si translucid in blocuri groase. Este colorat in tonuri deschise de galben, maro, verde sau rosu.

Figura I. 1. Muscovitul

Figura 1.a) si b) prezinta aspectul a doua mostre de mica muscovit.

Figura 1.c) este o fotografie a unei folii de mica in lumina polarizata.

Bibliografie:

1.Poluarea si protectia mediului inconjurator, autori:Pumnea, Grigoriu G., Ed. Didactica si pedagogica, Bucuresti, 1994

2.Conservarea dinamica a naturii, autori: Resmerita I., Editura stiintifica si encilopedica, Bucuresti, 1983

3.Dictionar de ecologie, autori: Neacsu P., Apostolache-Stoicescu Z., Editura stiintifica si enciclopedica, Bucuresti 1952

4.www.ecomagazin.ro

5.www.coroziuneamaterialelordinciment/djus.hdg.ro

6.www.corosionconcrete.com

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Coroziunea fierului beton.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
5 648 cuvinte
Nr caractere:
33 116 caractere
Marime:
618.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Chimie Generală
Tag-uri:
fier, coroziune
Predat:
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice , Universitatea Politehnica Bucuresti din Bucuresti
Materie:
Chimie Generală
Sus!