Secreția proteinelor extracelulare la bacterii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Toate celulele, eucariote si procariote, secreta (exporta) proteine in spatiul extracelular, sau prin translocatie le deplaseza la nivelul membranei.

Termenul de secretie semnifica trecerea unei molecule de la locul sintezei sale (citoplasma), prin membrana, la exteriorul celulei sau in spatiul periplasmatic. Translocatia reprezinta transferul extracitoplasmatic al unei molecule care totusi ramane legata de membrana (Gram-negativi). Sinteza este mai rapida decat translocatia.

Proteinele pentru export se sintetizeaza la bacterii prin intermediul ribosomilor asociati membranei plasmatice. Proteinele pentru export se caracterizeaza prin prezenta unei secvente peptidice semnal in a carei structura se afla 18 pana la 35 de aminoacizi, prezenti la capatul aminoterminal. Astfel proteinele pentru export se deosebesc de cele citoplasmatice si se orienteaza spre calea de export. Orientarea este rezultatul legarii peptidului semnal de membrana direct sau indirect prin intermediul unui component citoplasmatic solubil.

Biosinteza proteinelor

Proteinele sunt structuri bine determinate de aminoacizi in cadrul unui lant polipeptidic. Informatia privind alegerea si aranjarea aminoacizilor in cadrul lantului polipeptidic (adica biosinteza proteinelor) este continuta in ADN-ul bacterian. Aceasta informatie se transcrie de la ADN in ARN mesager care este transportat la nivelul ribozomilor. Tot la nivelul ribozomilor

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Secretia Proteinelor Extracelulare la Bacterii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
670 cuvinte
Nr caractere:
4 453 caractere
Marime:
9.33KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
bacterii, substante, secretii
Predat:
la master
Materie:
Biologie
An de studiu:
I
Sus!