Comparație Escher - Vasarely

Previzualizare referat:

Extras din referat:

M. C. Escher a fost un artist plastic, gravor si grafician olandez. Este cunoscut in special pentru lucrarile sale ce imbina arta cu matematica. A fsot interesat sa studieze forme si constructii imposibile.

Victor Vasarely s-a nascut in Ungaria si este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanti artisti ai secolului XX. Este considerat ca fiind liderul miscarii op-art, iar inovatiile aduse in domeniul culorilor si al iluziilor optice au cunoscut o mare influenta asupra multor atisti moderni.

Atat M. C. Escher cat si Victor Vasarely au urmat la inceput un alt domeniu de activitate, insa pe parcurs si-au descoperit adevarata vocatie renuntand astflel la el in detrimentul artei. Familia lui Escher planificase pentru acesta o cariera in arhitectura, insa aptitudinile sale deosebite pentru desen l-au condus catre arta. Victor Vasarely a abandonat medicina pentru a studia arta la Padolini - Wolkmann Academy.

Arta lui Escher a trecut aproape neobservata pana ce acesta a organizat prima sa expozitie importanta. Matematicienii au observat in lucrarile sale o viziune deosebita asupra principiilor matematice. Acesta si-a inceput cariera cu arta grafica. A zugravit relatiile matematice intre forme, figuri si spatiu. In plus, a studiat imbinarea figurilor folosind alb si negru pentru a accesntua diferenta intre dimensiuni. In lucrarile sale a integrat oglinzi, conuri, sfere, inele, spirale ce conduc incet incet catre o arta optica.

Victor Vasarely intra in contact cu grupul Abstraction - Creation, la Paris, unde se dedica graficii.Lucreaza exclusive cu alb si negru si incepe sa se ocupe cu un interes din ce in ce mai mare de cercetarile optico-cinetice. Experimenteaza culoarea si iluziile optice in cadrul perspectivei, devenind unul dintre principalii exponenti ai curentului op-art.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comparatie Escher - Vasarely.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
598 cuvinte
Nr caractere:
3 315 caractere
Marime:
769.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Arte Plastice
Tag-uri:
Economie, banca
Predat:
la facultate
Materie:
Arte Plastice
Sus!