Importanța industriei agroalimentare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Industria agroalimentara este impartita pe mai multe ramuri Industria morariritul si a panificatiei Industria zaharului Industria amidonului Industria glucozei Industria produselor zaharoase Industria uleiurilor Industria grasimilor vegetale si animale Industria bauturilor Industria conservelor Industria laptelui Industria carnii Industria alimentara reprezinta una din cele mai importante ramuri ale industriei producatoare de bunuri de consum. Importanta acestei industrii in cadrul economiei nationale este deosebita, tara noastra fiind in materii prime naturale, necesare obtinerii produselor folosite in alimentatie.

Produsele alimentare se obtin prin prelucrarea materiilor prime foarte diverse, care in decursul proceselor tehnologice sufera transformari de natura fizica, chimica, mecanica sau biochimica.

Pe langa oxigen si apa produsele alimentare ocupa un rol important in viata omului.

Printre primele locuri se afla industria panificatiei; materiile prime necesare fiind faina si apa, iar produse alimentare din aceasta industrie caracterizandu-se prin urmatoarele: valoare nutritiva ridicata, grad mare de asimilare a componentelor care nu au fost supuse unor tratamente termice puternice, conservabilitate pe termen lung, precum si rapiditatea si simplitatea pregatirii.

O alta industrie importanta este cea a zaharului. Acesta este un produs valoros din punct de vedere nutritive si se intrebuinteaza la conservarea fructelor, la prepararea anumitor bauturi alcoolice etc.

Industria uleiurilor si grasimilor vegetale si animale are un rol deosebit de important.

Uleiul de floarea-soarelui contine vitamina E cea care asigura agentii antioxidanti din organism, contribuind la incetinirea proceselor de imbatranire.

Uleiul de porumb este foarte important pentru femeile insarcinate si copii.

Uleiurile vegetale contin cantitati importante de acizi grasi. Margarina este un produs care poate inlocui untul, preparat dintr-un amestec de grasimi animale sau vegetale, prin emulsionare in apa sau lapte.

Industria conservelor. Conservele sunt produse de natura vegetala sau animala, care supusa unui anumit tratament fizic sau chimic isi pastreaza proprietatile pentru un timp mai indelungat.

Industria laptelui. Laptele este un lichid alb opac, cu duritate mai mare ca a apei, cu gust dulceag. Asigura circa 662 cal/zi. Si poate fi consumat ca atare sau prelucrat sub forma de iaurt, unt, smantana Industria carnii. Carnea este cel mai important produs deorigine animala care intra in alimentatia omului.

Carnea de taurine asigura o mare cantitate de proteine, calciu, fosfor, vitamine. Valoarea energetica este de 205-210 kcal/100gr. Nici una dintre aceste industrii nu este mai importanta decat cealalta intrucat, ele nu pot fi comparate pentru ca nu satisfac aceleasi nevoi.

2. Fabricarea berii Cunoscuta din Antichitate, fabricarea berii este un fenomen ce exista inca de pe vremea cand babilonienii ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Industriei Agroalimentare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 602 cuvinte
Nr caractere:
21 161 caractere
Marime:
26.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Agronomie
Tag-uri:
Alimentatie, agronomie
Predat:
la liceu
Sus!