Prezentarea generală a SUA și Ungaria

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Tot mai multe state recunosc rolul important al turismului in obtinerea veniturilor in valuta , in crearea locurilor de munca, in sporirea veniturilor din taxe.

Dezvoltarea tot mai rapida a turismului pe plan national si local implica luarea in consideratie a impactului turismului asupra mediului.

Turismul este o activitate extrem de complexa. Nu doar pentru ca el genereaza circulatia unor sume uriase de bani, dar si pentru ca genereaza activitati economice colaterale, contribuie la luarea unor masuri in favoarea protectiei mediului inconjurator, pentru restaurarea si protectie monumentelor istorice si culturale, se implica in protectia culturii autohtone.

1.1. Asezare

Ungaria este situata in Europa Centrala, in zona Bazinului Carpatic si se invecineaza cu Austria la vest, Slovacia la nord, Ucraina si Romania la est, Serbia ,Croatia si Slovenia la sud.Este o tara cu suprafata de 93.030 kmp, fiind situata in centrul Europei, in bazinul mijlociu al Dunarii.Capitala sa fiind Budapesta.

Statele Unite ale Americii este o federatie situata in emisfera vestica, in sudul Americii de Nord. Se invecineaza la nord cu Canada si la sud cu Mexic. Este formata din 50 de state, inclusiv Districtul Columbia. 48 din cele 50 de state sunt enclave, in timp ce Alaska si Hawaii sunt doua state exclave. Teritoriul este impartit in 7 regiuni. Capitala SUA este Washington DC, iar cel mai mare oras este New York City.

1.2. Scurt istoric

Ungaria a facut parte din Imperiul Austro-Ungar, dobandindu-si independenta in 1918, dupa primul razboi mondial. Condusa dictatorial de Horthy, Ungaria se aliaza in al doilea razboi mondial cu Germania si Ungaria, iar dupa 1945 intra in sfera de influenta sovietica.In 1956, o revolta anticomunista a fost reprimata printr-o interventie militara a Moscovei. Sub conducerea lui Janos Kadar, in 1968 Ungaria a inceput liberalizarea economiei.Primele alegeri multipartite libere au loc in 1990, moment in care a inceput si trecerea la economia de piata. Membra a NATO din 1999, Ungaria adera la UE in 2004.

Statele Unite ale Americii au fost locuite de bastinasi inca in urma cu 15 000 de ani sau poate mai mult. Cristofor Columb a descoperit acest continent doar intamplator in anul 1492. Europenii au inceput colonizarea tarii nou-descoperite in secolul al XV-lea, iar in anul 1607 a fost intemeiata prima asezare - Jamestown. Tensiunile din ce in ce mai mari dintre America si Marea Britanie au dus la o revolutie in anul 1776, in urma careia coloniile americane si-au castigat independenta. Aceasta victorie se sarbatoreste pana astazi la Ziua Independentei, in data de 4 iulie.

1.3. Repere geografice

Suprafata Ungariei este de 93030 km2, ocupand 1% din suprafata Europei. Campiile ocupa aproximativ trei sferturi din suprafata tarii, o cincime fiind dealuri care nu sunt mai inalte de 400 m, aproape 5% sunt munti cu inaltimea intre 400-1000m. Punctul cel mai inalt al tarii este varful ,,Kekes" (1014m) in muntii Mitra.

Teritoriul tarii se constituie intr-o proportie de 50% din campie: Marea Campie - Alfald - ocupa intreaga parte estica a tarii, iar Campia Mica se intinde pe parcursul hotarului nord-vestic al tarii. Teritoriul tarii se constituie intr-o proportie de 50% din campie: Marea Campie - Alfold - ocupa intreaga parte estica a tarii, iar Campia Mica se intinde pe parcursul hotarului nord-vestic al tarii.

Relieful este predominant plat, dat de Campia Panonica, impartita in doua regiuni, Mica Campie( Kisalfold) in NV si Marea Campie( Alfold) in SE, ce se continua in N si NV cu dealuri si munti josi, iar in NE ramificatii ale Carpatilor: Borzsony si Matra.

Cele doua rauri mai importante ale tarii sunt: Dunarea (cursul ei pe teritoriul Ungariei fiind de 417 km) si Tisa (598 km). Pasajul intre Dunare si Tisa este campie, iar spre vestul Dunarii se afla o regiune deluroasa numita Dunintul, in centrul careia se gaseste lacul cel mai mare din Europa-Centrala, lacul Balaton.

Intre Dunare si Tisa este campie, iar spre vestul Dunarii se afla o regiune deluroasa.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea generala a SUA si Ungaria.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 588 cuvinte
Nr caractere:
18 207 caractere
Marime:
24.51KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
state, turism, geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!