Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala. Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenand...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Selectati din organigrama prezentata orice compartiment ori categori de personal pentru a descoperi principalele activitati pe care le desfasoara in cadrul unei agentii de turism de dimensiuni medii.
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Orientari actuale privind asigurarea calitatii serviciilor Toti trebuie sa fie constienti de evolutia atitudinilor: clientii sunt si vor fi din ce in ce mai exigenti. Pentru satisfacerea asteptarilor acestora, mai mult sau mai putin fluctuante, se impune realizarea performantei in...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Studiul valorii nutrtive a defectelor si falsificarile laptelui praf Laptele praf trebuie sa se preyinte sub forma de pulbere fina de culoare alb- galbuie,omogena ,fara aglomerari stabile ,particule arse,fara gust si miros strain. Normele fiyico-chimice de protectie sanitara se refera...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Aceasta tema mi s-a parut interesanta din mai multe puncte de vedere astfel are o mare importanta pentru valorificarea turismului deoarece de aceasta analiza poate depinde viitorul rolului turismului in viata fiecarui individ. Turismul joaca un rol important in viata economica si...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Casa copilariei lui Creanga a ramas mostenire din generatie in generatie si a fost locuita pana in anul 1959 cand a fost declarata printr-un decret patrimoniu national si a fost declarata muzeu. Abia mai tarziu, in 1965, Zahei Grigoriu, unul dintre urmasii povestitorului, a cedat-o cu...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
INTRODUCERE Turismul, ca fenomen economic si social, a cunoscut dezvoltari spectaculoase, explozive in cea dea doua jumatate a secolului xx. Dorinta de a calatori si de a cunoaste lucruri noi este cunoscuta inca din antichitate, chiar daca la inceput aceste dorinte aveau ca scop...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Alimentatia reprezinta domeniul in care se fac cele mai grave erori. Omul modern se hraneste intr-un mod nesanatos, mananca prost si mult. Asa se face ca o persoana din doua sufera de exces de greutate (depasirea cu peste 10% a greutatii normale). Aceasta are efect nefast asupra...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Arta si cultura, sport si relaxare, toate condimentate cu - placere. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care merita sa vizitezi aceasta tara Stat "fondator" (si de baza) al Imperiului Austro-Ungar, a fost redus la o mica republica dupa tratatul de pace care a pus capat...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Capitala Cehiei, numita si 'Orasul celor 100 de turnuri' sau 'Orasul de aur', are 1.200.000 de locuitori si este situata in Boemia Centrala, pe cursul raului Vltava. Praga se numara printre cele mai frumoase orase din Europa si este o destinatie preferata a turistilor din intreaga lume....
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Carnea de vanat utilizata ca materie prima pentru preparate culi-nare provine de la pasari salbatice (potarniche, porumbel, prepelita, fazan, rata etc.) si de la mamifere salbatice (iepure, capra, porc mistret etc.). Din aceasta carne se pregatesc preparate obisnuite, asemanatoare...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Asigurarea unei baze tehnico-materiale necesare pregatirii si servirii hranei in unitati specializate permite realizarea unei productii culinare diversificate care sa satisfaca cele mai exigente gusturi ale populatiei. Prin alimentatie publica se intelege activitatea economica care se...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Gustarile sunt preparate culinare prezentate in forme variate, cu aspect atragator si volum mic. Se servesc de obicei la dejun in prima parte a meniului, intr-un sortiment foarte variat sau intre mesele principale, avand rolul de a influenta apetitul consumatorilor, atat prin...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Viţa de vie se cultivă în majoritatea ţărilor lumii, cu destinaţiile bine cunoscute: pentru vinificaţie, pentru consumul strugurilor în stare proaspătă, pentru obţinerea distilatelor şi a sucului de struguri, etc. Importanţa economică: cultura viţei de vie asigură obţinerea unor...
Proiect / Turism și Alimentație / Liceu
Argument Drept urmare a profilului pe care il studiez m-am decis să aleg o temă legată de specializarea mea. Turismul rural este o componentă cu un mare potențial în turismul românesc doar că din nefericire acest tip de turism duce lipsă de promovare si dezvoltare în țara noastră....