Analiza potențialului turistic a județului Olt

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAPITOLUL I
1. Potentialul turistic in judetul Olt
1.1. Cai de acces 5
1.2. Prezentare generala 5
1.3. Potentialul turistic natural 6
1.4. Potentialul turistic antropic 9
CAPITOLUL II
2. Infrastructura turistica
2.1. Baza de cazare si alimentatie publica 13
CAPITOLUL III
3. Cererea si oferta turistica din judetul Olt
3.1. Cererea si consumul turistic 16
3.2. Tipuri si forme de turism 16
CAPITOLUL IV
4.Analiza potentialului touristic al judetului Olt
4.1. Analiza SWOT 18
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect:

Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala. Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umana, cade sub incidenta studiului interdisciplinar, antrenand deopotriva economist.

Turismul devine un complex fenomen de masa la sfarsitul secolului al XIX-lea fiind puternic articulat in mediul inconjurator.Privit ca un fenomen social-economic creator de benifici, turismul a fost defint in variante dinte cele mai felurite: "arta de a calatori pentru propria placere" ,"activitate din timpul liber care consta in a voiaja sau locui departe de locul de resedinta, pentru distractie, odihna, imbogatirea experientei si culturi, datorita cunoasteri unor noi aspecte umane si a unor peisaje necunoscute"

Activitatea turistica este bine sustinuta de un valoros potential turistic - natural antropic diferentiat de la tara la tara, in functie de care sunt organizate diferite tipuri de turism

Tipurile de turism se diferentiaza de la tara la tara, asigurand varietatea si, prin acesta, atractia asupra turistilor autohtoni si straini. Una dintre bogatiile actuale de baza din domeniul turismului priveste studiul elementelor regionale, in functie de care se organizeaza activitati turistice tipice anumitor zone, si se pun in evidenta posibilitatile de amenajare complexa a acestora.

Datorita aptitudinilor mele si a potentialului turistic al acestei zone "Olt" am luat decizia sa-mi infiintez o firma in Tecuci si sa am o agentie in olt cu pachetul turistic pentru toti turistii care doresc sa viziteze toate meleagurile Oltului.

Am ales aceasta zona din curiozitate,pentru a afla lucruri noi,pentru a vedea majoritatea atractiilor turistice si frumusetile naturii acestei zone.

Frumusetea si varietatea cadrului natural,precum si bogatia elementelor cu caracter cultural,confera tinutului Olt un potential turistic remarcabil,zonarea turistica sporeste de la inventarierea si cunoasterea tuturor componentelor de potential turistic urmand ca analiza cantitativa,calitativa a acestora sa permita realizarea unor circuite turistice.

In concluzie cand se va mai ivi ocazia nu voi ezita sa vizitez pentru a doua oara aceasta zona inzestrata de natura,deoarece am ramas cu impresia ca sunt multe de vazut din frumusetile acestei zone si nu ne este de ajuns sa o vizitam doar o data pentru a afla lucruri noi despre atractiile turistice,datini ale acestui tinut minunat.

Capitolul I.Potentialul turistic in judetul Olt

1.1.Cai de acces

Intinerariu traseu: Tecuci- Focsani- Buzau- Pitesti- Slatina;

Lungime aproximativa traseu: peste 400 km,5 h 5 minute

Obiective turistice vizitate: Ruinele curtii domnesti-Caracal, Ruinele curtii domnesti-Brancoveni, (sec. XVII-XVIII), Manastirea-Brancoveni, Manastirea Caluiu-Comuna Oboga, Manastirea Hotarani-Comuna Farcasele, Manastirea-Clocociov, Biserica "Sfanta Treime" Caracal.

1.2.Prezentarea generala

Situat in sudul tarii, pe cursul inferior al raului care i-a dat numele, judetul Olt face parte din categoria judetelor situate in vecinatatea fluviului Dunarea.

Spre nord se invecineaza cu judetul Valcea, in est cu judetul Arges si Teleorman, la vest cu judetul Dolj. In partea de sud, pe o lungime de 47 km, Dunarea face hotarul tarii cu Bulgaria. Judetul Olt are o suprafata de 5.498 Km2.

Economia judetului Olt se afla in plin proces de restructurare si relansare, traversand si momente dificile, specifice tranzitiei pe fondul unor fenomene economice si sociale stapanite cu greu.

La sfarsitul anului 2002 la nivelul judetului Olt in evidenta Oficiului Registrului Comertului erau inregistrate 5.139 persoane fizice, 6.799 societati cu raspundere limitata, 73 organizatii cooperatiste, 1.485 societati in nume colectiv, 394 societati pe actiuni.

Industria judetului Olt reprezinta principalul sector

Bibliografie:

1.http://www.tourismguide.ro/x/judetul_olt/

2.http://www.searchromania.net/olt/

3. Glavan Vasile ,,Turismul in Romania",Editura Economica anul-2000,pag 10-220.

4. NEGREA I., BUSCA F " Bucataria Romaneasca".,Editura Nera, anul 1997 pag 20-30.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza potentialului turistic a judetului Olt.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2011
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
3 869 cuvinte
Nr caractere:
21 871 caractere
Marime:
707.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
turism, atractii, cultura
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Nazare Ofelia
Sus!