Repere spațio-temporale ale construcției europene

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

"Un inceput sigur, un final imprevizibil : Constructia Europeana"

Intreg globul pamantesc este format din 25% pamant si 75% apa, pe care oamenii le folosesc pentru a supravietui. Conflictele aprige apar in ceea ce priveste spatial terestru : pamantul, continentele, statele, a caror granite sufera frecvente modificari. Tarile mari sunt mult mai putine decat cele mici, ambitia unora de a-si extinde controlul da nastere razboaielor care modifica harta lumii de cele mai multe ori.

Pacea este principala preocupare a tuturor statelor insa totdeauna va exista si o parere contra. In fata unor mari puteri precum SUA sau URSS, tari ca Romania, Grecia, Albania, etc. nu vor avea castig de cauza niciodata. De aceea sunt necesare organizatii alcatuite din mai multe state, asa cum este Uniunea Europeana. Continentul delimitat de Muntii Ural, Marea Mediterana, Marea Manecii, Marea Nordului a suferit de-a lungul timpului, multe modificari si a trecut prin numeroase razboaie probocate de popoare din interiorul continentului dar si din afara acestuia.

Din cele mai vechi timpuri societatile din spatiul geografic european au evoluat nu doar in sensul constituirii si consolidarii statelor, ci si in vederea stabilirii unor relatii de solidaritate, colaborare si cooperare intre acestea, ideea de unitate a Europei este considerata ca fiind foarte veche.

Procesul de constructie europeana implica toate statele Europei si pe toti cetatenii europeni, inclusiv pe cei care au emigrat cat si pe locuitorii celorlalte continente. Acesta s-a declansat din cauza dorintei unei voci unice a Europei in plan global, edificandu-se o noua constructie constitutionala, punandu-se bazele unei politici externe si de securitate comuna, a unei identitati europene de securitate si aparare si a unei colaborari cu statele vecine.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Repere spatio-temporale ale constructiei europene.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
7 125 cuvinte
Nr caractere:
38 422 caractere
Marime:
81.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
Repere spatio-temporale ale constructiei europene, politica
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Profesorului:
Oana Cashulschi
Sus!