Primăria Zărnești

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Prezentarea institutiei publice in care se desfasoara practica
1.1.Denumirea institutiei, profil, obiect de activitate profesionala
1.2.Baza legala de infiintare
1.3.Legislatia pe baza careia isi desfasoara activitatea
1.4.Minister coordonator
1.5.Modalitati de organizare a activitatii in cadrul institutiei analizate
2.Aspecte legate de activitatea de finantare in institutia analizata
2.1.Analiza institutiei din punct de vedere economico-financiar
2.2.Modalitati de finantare a activitatii desfasurate; particularitati
2.3.Posibilitati de obtinere a unor resurse financiare din sponsorizari; continutul acordului de sponsorizare; exemple
2.4.Nivelul si structura cheltuielilor si a veniturilor institutiei analizate in ultimii doi ani
2.5.Fluxurile proceselor de atragere a surselor externe
3.Aspecte privind comunicarea si transparenta decizionala in institutia publica analizata
3.1.Prezentarea activitatii de relatii publice, particularitati ale organizatiei
3.2.Particularitati ale procesului de comunicare interna si externa din institutia analizata
3.3.Analiza modului de aplicare a Legii 52/21.01.2003 privind transparenta decizionala in administratia publica (Monitorul Oficial 70/03.02.2003) si a Legii 544/12.01.2001 privind liberul acces la informatiile de interes public din Monitorul Oficial 663/23.10.2001 - Analiza raportului anual
4.Analiza datelor statistice cu care opereaza institutia analizata
5.Acte administrative. Circuitul documentelor
6.Aspecte privind exercitarea controlului in cadrul institutiei analizate
7.Resursele umane in institutia analizata.
7.1.Prezentarea normelor reglementare in domeniul resurselor umane
7.2.Proceduri de selectie si recrutare a personalului de gestiune si de executie
7.3.Modalitati de promovare si motivare a salariatilor, instrumente, mijloace
7.4.Proceduri de evaluare si control a personalului; instrumente, competente, forme, indicatori de performanta folositi sau care ar trebui folositi
7.5.Compartimente specializate in activitatea de personal; prezentarea detaliata a organizarii sale, incadrarii cu personal, activitati ce se deruleaza aici
7.6.Aprecierea personala asupra stilului ce se deruleaza aici
8.Elemente privind strategia institutiei analizate
8.1.Particularitati strategice ale institutiei publice analizate tinand cont de specificul domeniului de activitate
8.2.Identificarea si caracterizarea factorilor de mediu si a variabilelor organizationale ce influenteaza procesele interne ale institutiei
8.3.Modalitati previzionate de management pentru realizarea obiectivelor fundamentale si derivate
8.4.Surse de finantare pentru realizarea optunilor strategice
9. Elaborarea unui diagnostic global in institutia analizata
9.1.Punctele forte si slabe
9.2.Cauzele care au generat punctele forte si slabe
9.3.Recomandari
Bibliografie

Extras din proiect:

Pe teritoriul de astazi al orasului Zarnesti se pare ca au locuit oameni din cele mai vechi timpuri,iar in perioada romana se pare ca au fost inmormintati aici soldati ai legiunii XIII Gemina.

Prima atestare documentara care aminteste de Zarnesti dateaza din anul 1373 sub numele de Zarna,iar in anul 1395 este amintit ca si "possession regalis Zerne".Alte denumiri importante care mai apar dupa anul 1437 sunt:Zerna,Villa Czerne,Zernyest.

Orasul Zarnesti s-a dezvoltat pe vechiul asezamant al localitatii Zarnesti,atestarea documentara a orasului fiind in anul 1367,localitatea Tohan fiind atestata documentar in anul 1294,situindu-se printre cele mai vechi asezari care si-au pastrat un fond national nealterat.Zarnesti a fost declarat oras in anul 1951,din el facind parte si Tohanul vechi,iar din anul 1968 si Tohanul Nou.

Datorita diversitatii formelor de relief existente pe teritoriul si in jurul localitatii practicarea meseriilor legate de agricultura si cresterea animalelor au fost principalele indeletniciri ale zarnestenilor pina acum nu foarte multi ani.

Procesul de industrializare al localitatii a inceput in jurul anilor 1800 cu infiintarea maufacturilor,apoi a fabricii de hirtie(1852),ulterior Celulza,fabricii de armament (6Martie) in anul 1936,si apoi cu marea industrializare de dupa anii 1950.Acest lucru a facut ca tipul localitatii sa migreze de la unul preponderent rural la unul urban.

Orasul Zarnesti s-a dezvoltat in perioada comunista facindul sa atinga cifra de aproximativ 25.000 persoane si largirea lui cu citeva cartiere de blocuri.

in prezent Zarnestiul este in plina ascensiune,absenta locurilor de munca nemai reprezentind o problema majora,turismul incepe sa se dezvolte,iar tendinta este una buna in ceea ce priveste viitorul orasului.

Asezare

Orasul Zarnesti este situat in compartimentul depresionar Zarnesti-Baraolt,amplasat in sud vestul depresiunii tarii Birsei,de-a lungul piriului Birsei si piriului Turcu,fiind inconjurat din trei parti de munti si dealuri-la sud de muntele Magura,la vest versantul abrupt al Pietrii Craiului Mici,iar la nord de dealul Pleasa.

Cai de acces:

Pentru a ajunge in Zarnesti, din oricare colt al tarii, exista cateva posibilitati de acces pe cai directe sau mai ocolite, fie pe cale ferata fie pe magistralele rutiere. Din Brasov distanta este de cca.25km pe DN73-DN73A,din Poiana Marului 7km pe DN73A,din sercaia 38km pe DN73A,din Bran 7km pe DN73-DN73A.

Repere culturale:

O particularitate distincta a Zarnestilor o constituie faptul ca a ramas o localitate romaneasca.Biserica ortodoxa romana a fost puternic influentata de Bizant.tinuturile romanesti au intrat in sfera de influenta politica si culturala a Bizantului,indeosebi dupa victoria din anul 975e.n a imparatului Ioan Tzimiskes asupra bulgarilor.Teritoriile locuite de romanii din nordul Dunarii ajung sub autoritatea Bizantului fapt ce determina o afluenta mare de negustori,preoti si calugari bizantini,de mesteri constructori de biserici.

Schitul-Biserica de la Coltul Chiliilor este situate in afara asezarilor de oameni la adapostul padurii.Nu se cunoaste primul preot care a slujit prima oara in acest locas dar probabil un inaintas al popii Ion care este amintit in anul 1479.

Biserica Sfantul Nicolae din Zarnesti-Ctitorul ei este domnitorul tarii Romanesti Neagoe Basarab care a facut aceasta danie in anul 1515.

Biserica Nasterea Maicii Domnului din Zarnesti este construita in anul 1791,iar in jurul sau s-a organizat si dezvoltat in timp cimitirul ortodox din Zarnesti,fiind ctitoria protopopului Bratu Baiul.

Biserica inaltarea Domnului din Tohanul Vechi este construita in anul 1941,fiind ridicata cu sprijinul granicerilor.

Monumente naturale in Zarnesti

Masivul Piatra Craiului,podoaba unica a Carpatilor romanesti ,monument al naturii este caracterizat printr-o infatisare cu totul particulara,ridicindu-se brusc la capatul sau nord-estic deasupra sesului intins al tarii Birsei si prelungindu-si coama spre sud-est pina deasupra bazinului Podul Dimbovitei din judetul Arges.Masivul a fost declarat Parc National in anul 1990.

Prapastiile Zarnestilor reprezinta un impresionant defileu lung de 3-4km situate in partea de nord-est a masivului Piatra Craiului.Peretii ce marginesc valea au o inaltime ce variaza intre 100 si 200 metri,traseul impresionind prin salbaticia peisajului si spectaculozitatea peretilor de stinca in care alpinistii au deschis numeroase trasee alpine.

1.Prezentarea institutiei publice in care se desfasoara practica

1.1. Denumirea institutiei, profil, obiect de activitate profesionala

Primaria orasului Zarnesti, cu sediul in Zarnesti, Str. Mitropolit Ion Metianu nr.1, judetul Brasov , functioneaza ca institutie de administrare a orasului Zarnesti, avand personalitate juridica si este condusa de Domnul Primar Dorel Birladeanu.

Are ca obiect de activitate profesionala organizarea si functionarea autoritatilor administratiei publice locale, administrarea domeniului public si privat.

Alesii locali sunt primarul, consilierii locali si consilierii judeteni. in asigurarea liberului exercitiu al mandatului lor acestia indeplinesc o functie de autoritate publica, beneficiind de dispozitiile legii penale cu privire la persoanele care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat.

1.2. Baza legala de infiintare

Primaria orasului Zarnesti este organizata si functioneaza potrivit prevederilor Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si in conformitate cu hotararile Consiliului Local al orasului Zarnesti privind aprobarea organigramei si numarului de posturi ale aparatului propriu de specialitate.

Primarul orasului, Viceprimarii, Secretarul orasului Zarnesti, impreuna cu aparatul propriu de specialitate constituie o structura functionala cu activitate permanenta, denumita Primaria Orasului Zarnesti care aduce la indeplinire hotararile Consiliului Local Zarnesti, solutionand problemele curente ale colectivitatii locale.

Primarul Zarnestiului este seful administratiei publice locale a orasului si al aparatului propriu de specialitate, pe care il conduce si controleaza, conform art. 66(1) din Legea 215/2001.

Bibliografie:

- Regulamentul de Organizare si Functionare a Aparatului de Specialitate al Primarului Orasului Zarnesti

- Legea nr.215/23 aprilie 2001 a administratiei publice locale, republicata cu modificari si completari in februarie 2007

- Legea nr.273/2006 privind finantele publice locale

- Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public

- Legea nr.500/2002 a finantelor publice

- Legea nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica

- Legea nr.188/1999 privind statutul functionarilor publici, republicata

- Organigrama Aparatului Propriu al Consiliului Local Zarnevti - 2009

- Fisa de evaluare centralizata a implementarii legii nr. 52/2003 pentru anul 2008

- Ordonanta nr. 6/24 ianuarie 2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici,, precum si cresterile salariale care se acorda functionarilor publici in anul 2007

- Ordin nr.9055/04.10.2006 pentru stabilirea modalitatii de acordare a calificativelor si aprobarea Criteriilor de performanta pe baza carora se face evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici pentru anul 2008

- Organigrama Aparatului de Specialitate al Primarului (2008)-Primaria Zarnesti

- www.zarnesti.net

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Primaria Zarnesti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
38 pagini
Imagini extrase:
38 imagini
Nr cuvinte:
9 674 cuvinte
Nr caractere:
56 766 caractere
Marime:
614.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Știința Administrației
Tag-uri:
institutie, stat, servicii publice
Predat:
Facultatea de Stiinte Sociale si Administrative , Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti
Materie:
Știința Administrației
Profesorului:
Lecv. Univ. Dr. Radu Liviu George
Sus!