Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

SC.SKYDESING.SRL este o o societate cu raspundere limitata sediul in Cluj Napoca cu obiect de activitate, realizarea siteurilor pentru diverse firme, a paginilor web , prelucrarea fotografiilor digitale la o inalta calitate pentru studiourile foto si exacutarea animatiilor flash.

Studiul cerintelor utilizatorilor privind aplicatiile si comunicarea:

Primul pas in proiectarea retelei de calculatoare il constituie definirea obiectivelor propuse. In urma cercetarilor in cadrul firmei, s-a ajuns la concluzia ca firma are nevoie de o retea de 18 de computere, , legare la internet si o securitate foarte mare pentru retea pentru a putea fi protejata impotriva spionajului economic. Pentru aceasta ne propunem sa alegem elemente de interconectare specifice (switchuri, routere), cablu, si statii de lucru. Trebuie sa tinem seama de arhitectura cladirii pentru a putea realiza o structura de retea optima.

Configurarea statiilor si a elementelor de interconectare se va face utilizand adrese private in cadrul retelei, si o adresa publica furnizata de ISP (furnizorul de servicii internet) pentru iesirea in internet.

Trebuie tinut cont de faptul ca aplicatiile care ruleaza in retea sa fie compatibile cu sistemul de operare Windows XP Professional Edition, ele fiind in mare masura aplicatii de grafica, programare (necesare departamentului de proiectare - cercetare - dezvoltare), aplicatii de contabilitate (necesare departamentului Financiar - Contabil), aplicatii de gestiune si management (necesare departamentului de Personal, Management). De asemenea, trebuie luate in calcul viteza necesara, pentru transmitere rapida de date intre statii, si nevoile utilizatorilor, de a fi in permanent contact intre ei si cu exteriorul.

Cerintele retelei si topologia:

Tinand cont de specificul companiei, este nevoie de o retea cu o latime de banda mare pentru a putea transmite si primii aplicatii multimedia cu un inalt grad de prelucrarein special aplicatii pentru realizarea siteurilor a paginilor web si prelucrarea fotografiilor digitale.

Host-urile vor fi repartizate in cadrul retelei dupa cum urmeaza:

- 6 DTE (data terminal equipment) in cadrul atelierului de prelucrare

- 2 la marketing

- 2 folosite pentru prelucrea documentelor speciale

- 4 de la web-design,desing

- 2 la negocierea contractelor

- 2 la contact cu publicul

- 1 la contabilitate

- 1 la managerul general

deci un total de 20 de host-uri care corespunde numarului de utilizatori din cadrul agentiei,la care se adauga un server de e-mail si navigare si unul de baze de date.

Topologia retelei va fi in stea, managerul general avand acces si urmarind activitatea calculatoarele din cadrul fiecarui depatament.

Aplicatii folosite:

In ceea ce priveste tipul aplicatiilor folosite, acestea difera in functie de specificul departamentului:

astfel in atelier vom folosi Adobe Photoshop 10 ; Ulead PhotoImpact 11 pentru modificarea avansata a pozelor, la departamentul de marketing programe de prelucrare avansata a datelor statistice(STATA),de realizare a materialelor publicitare, softuri pentru realizare webdesign,site-uri, programe de gestiune :sistemul de gestiune ERP Clarvision. Pentru negocierea afacerilor online se va folosi Skype, Mailul personalizat siYahoo Messenger.

De asemeneain firma se vor folosi si urmatoarele softuri Microsoft Windows VISTA Edition, ultima versiune a antivirusului Norton ,in acest sens firma detine un contract prin care compania Symantec , Microsof Office 2007 si celelalte utilitare

Un ERP este o aplicatie software complexa multi-modulara care integreaza procesele economice ale intreprinderii cu scopul optimizarii si cresterii eficientei acestora. Din punctul de vedere al functionalitatilor, un software ERP acopera

Bibliografie:

- Site-uri Internet

www.atex.ro

www.upc.ro

www.dell.com

www.adventnet.com

www.opmanager.com

www.linux.ro/forum

www.symantec.com.

www.wikipedia.org

+ alte site-uri si forumuri

- Manualul "Retele de calculatoare",autor N.Tomai

- Programul Microsoft Visio 2003

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Retele.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 371 cuvinte
Nr caractere:
21 298 caractere
Marime:
313.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Rețele
Tag-uri:
computere, retele, internet, firma
Predat:
la facultate
Materie:
Rețele
Sus!