Studiu de caz social

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

a. Date privind identificarea beneficiarului

- Numele si prenumele: Cretu Mihai

- Locul si data nasterii : 24 februarie 1994, judetul Suceava

- CNP : 1940224339927

- Statut juridic/starea civila : persoana fizica/necasatorit

- Domiciliul : str Str. Marasesti nr. 53, bl.68, sc. B, ap.20 Suceava

b. Date privind familia beneficiarului

- Date de identificare ale membrilor familiei :

Numele si prenumele Varsta Ocupatia Domiciliul

Cretu Maria (mama) 46 vanzatoare str Str. Marasesti., nr. 53, bl.68, sc. B, ap.20 Suceava

Cretu Ioan 47 Tamplar (constructii) Italia

Cretu Sandu (frate) 22 Sofer Spania

Cretu Petru (bunicul patern) 70 Pensionar str. Veronica Micle, nr.2, bl C12, sc. A, ap 10, Vatra Dornei

Amariei Elena (bunica materna) 66 Pensionara str. Aurel Vlaicu, nr. 112 bloc A 12,sc.B,ap 25, Suceava

- Date relevante privind familia :

Familia lui Mihai este formata din 4 membrii : mama Cretu Maria, tata Cretu Ioan, fratele Cretu Sandu si beneficiarul Cretu Mihai. Mama si tatal sunt casatoriti de aproximativ 25 de ani. Parintii au o relatie buna, desi spun ca au avut si dificultati. Tatal lui Mihai este plecat la munca in Italia, unde lucreaza cu contract legal de munca. Acesta sprijina familia material cu aproximativ 650 de euro pe luna. Mihai nu s-a vazut tatal de aproximativ 2 ani. Fratele mai mare allui Mihai, Sandu,este plecat in Spania. Acesta a plecat imediat in sttrainatate dupa ce a terminat liceul si s-a stabilit acolo,unde si-a format o familie. In prezent el lucreaza in mod legal , pe baza de contract, desi la inceput el lucra in mod ilegal. Este casatorit cu Avram Diana, de nationalitate romana, si impreuna au o fetita de 6 luni, pe nume Cretu Elisabeta. Sandu nu s-a mai intors in tara ,de la plecare, dar Mihai l-a vizitat impreuna cu mama sa, participand la botezul micutei Elisabeta. Mihai comunica telefonic cu tatal si cu fratele sau. Mihai locuieste impreuna cu mama,acesta fiind persoana care are grija si raspunde pentru el,Ea lucreaza ca vanzatoare la un magazin aflat la o distanta apreciabila de scoala unde invata Mihai si de casa unde locuiesc Din cauza programului , zilnic de luni pana vineri de la 8 dimineata la 17 seara,iar sambata de la 8 la 14,nu prea are timp sa se ocupe de copil. De aceea de multe ori , dupa ce iese de la scoala, Mihai se duce la bunica lui, Amariei Elena, unde se mai intampla sa ramana si peste noapte. Bunicul lui, Amariei George a murit cand Mihai avea 9 ani, iar bunica lui Cretu Fanica a murit cand Andrei avea 4 ani. Pe bunicul lui Cretu Petru il viziteaza ocazional , principalul motiv fiind si faptul ca acesta locuieste in Vatra Dornei. Tatal lui Mihai mai are o sora cu un an mai mica decat el,casatorita , care are doi baieti, verisorii lui Mihai. De asemenea, mama lui Mihai mai are un frate cu 11 ani mai mic decat ea , casatorit si o sora cu 3 ani mai mica, casatorita, care are doua fete si doi baieti. Legaturile cu familia extinsa , in afara de cei doi bunici, nu este prea puternica, acestia vizitandu-se ocazional de sarbatori, foarte rar in decursul unui an. Relatiile lui Mihai cu mama s-au racit putin in ultima perioada din cauza faptului ca nu se mai petrec atat de mult timp impreuna,ca atunci cand tatal lui era in tara. Cu tatal comunica doar la telefon, in functie de disponibilitatea acestuia de a suna din Italia(tatal este foarte ocupat). Cu fratele mai mare vorbeste ocazional la telefon,dar si prin intermediul internetului. Petrece mai mult timp cu bunica lui, fata de perioada de dinaintea plecarii tatalui , si a dezvoltat fata de aceasta o oarecare legatura de atasament.

c. Date privind evolutia beneficiarului

- Informatii despre nastere si dezvoltare

Cretu Mihai s-a nascut in Municipiul Suceava. Sarcina a evoluat normal. Nasterea a fost la termen si fara complicatii Este un copil dezvoltat normal pentru varsta de 14 spre 15 ani.

- Informatii medicale

Starea actuala de sanatate a copilului este buna. In afara de problemele medicale inerente cresterii si dezvoltarii, Mihai nu este in evidenta cu afectiuni cronice. Dezvoltarea fizica este una normala varstei, iar starea sanatatii este buna Mihai a suferit la varsta de paisprezece ani un accident de circulatie in urma caruia si-a fracturat o mana Acum el trebuie sa mearga regulat la sedinte de recuperare. Copilul este inscris la medicul de familie Leonte Marian.

- Activitatea scolara

In prezent Mihai este scris la Scoala Generala " Ion Creanga" Suceava , la clasa doamnei dirigine Irina Popescu. Mihai este in clasa a opta , iar evolutia sa scolara in ultima perioada este modesta, in scadere evidenta in ultimii doi ani scolari. El a ramas corigent anul trecut la fizica, iar la corigenta din toamna a obtinut 6, reusind astfel sa treaca in clasa a opta. In ultimii doi ani a avut nota la purtare scazuta. In clasa a sasea a avut 9, iar in clasa a saptea 8. Aceste note scazute au fost din cauza faptului ca Mihai a acumulat un numar crescut de absente nemotivate si a avut si cateva acte de indisciplina, conflicte cu colegii si unii profesorii. Mihai este inca implicat in echipa de handbal, dar nu se mai implica la fel de mult in activitatile extrascolare ele clasei. Pana in clasa a sasea Mihai a avut rezultate foarte bune la scoala, dar in ultima perioada a inregistrat destul de multe esecuri pe plan scolar. Pana in clasa a saptea, Mihai s-a implicat in cercul de aeromodele a Clubului Copiilor din Suceava , unde a avut rezultate foarte bune, dar la inceputul clasei a opta acesta a renuntat, motivand ca nu mai are timp.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de caz social.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
5 068 cuvinte
Nr caractere:
27 270 caractere
Marime:
52.27KB (arhivat)
Publicat de:
Stefania D.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Psihopedagogie
Tag-uri:
familie, beneficiar
Predat:
la facultate
Materie:
Psihopedagogie
Sus!