Tehnologia de obținere a vinului

Extras din proiect:

Materia prima o reprezinta strugurii.

In functie de insusirile tehnologice , strugurii pot avea urmatoarele destinatii: consum in stare proaspata, vinificatie, industrializare (producerea de stafide, sucuri, dulceturi, compoturi si musturi concentrate).

Un strugure este compus din doua parti principale: ciorchinele si boabele. La randul lor boabele sunt alcatuite din: pielita, pulpa si seminte.

CIORCHINELE are rolul de schelet al strugurelui si serveste la sustinerea boabelor si la conducerea substantelor elaborate de frunze spre boabe.

BOABELE reprezinta 93-97 % din greutatea strugurelui, sunt alcatuite din pielita, miez sau pulpa si seminte.

Pulpa sau mezocarpul este partea bobului cuprinsa intre pielita si seminte. Este formata din mai multe straturi de celule caracterizate prin faptul ca au cele mai mari dimensiuni. In timpul prelucrarii strugurilor pulpa elibereaza mustul care prin fermentare se transforma in vin. Pulpa reprezinta unitatea uvologica cu cea mai mare importanta deoarece din ea provin majoritatea constituentilor principali ai mustului(glucidele, acizii, substantele azotate, substantele minerale.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia de obtinere a vinului.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Marime:
264.43KB (arhivat)
Publicat de:
Camil şerban
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
vin, obtinere, materie prima
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Sus!