Brânzeturi

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.INTRODUCERE. 3
2.CARACTERIZAREA GENERALA A PIETEI. 4
3.CLASIFICAREA BRANZETURILOR. 5
4.TEHNOLOGII DE FABRICATIE. 7
5.MODALITATI DE AMBALARE. 10
5. 1. PREAMBALAREA. 10
5. 2. AMBALAREA PRINCIPALELOR SORTIMENTE. 10
5. 3. MOD DE AMBALARE. 12
6.ETICHETAREA BRANZETURILOR. 13
7.CERINTE DE PASTRARE. 14
7. 1. CONDITII DE DEPOZITARE. 14
7. 2. IGIENA SPATIILOR DE DEPOZITARE. 14
8.STUDIU DE CAZ. 16
CONCLUZII. 19

Extras din proiect:

Industria laptelui din tara noastra se dezvolta intr-un ritm rapid si o data cu ea sectorul de branzeturi, care a trecut de la nivelul mestesugaresc de prelucrare a laptelui la o industrie moderna. S-au construit noi fabrici si sectii de fabricatie de branzeturi dotate cu utilaje moderne, unde se aplica tehnologii noi si imbogatite, asigurand obtinerea unor produse cu caracteristici calitative si igienice superioare. Alaturi de branzeturile traditionale, in prezent se fabrica o gama larga de sortimente din aproape toate categoriile de branzeturi, unele cu caracter dietetic, cu valoare nutritiva ridicata, care vin sa imbunatateasca alimentatia consumatorilor din tara noastra.

Branzeturile sunt produse alimentare pe baza de lapte constituite in esente din cazeina, lactoza, acid lactic si saruri minerale, in stare proaspata sau naturale, care au o valoare nutritiva deosebita, imprimand caracteristici senzoriale ce stimuleaza secretiile aparatului digestiv.

Productia mondiala de branzeturi a fost in anul 2000 de peste 20045 tone. Cea mai mare productie este in Europa de circa 50%,urmata de America de Nord cu circa 32%,America de Sud 7, 6%,Asia 7, 5% si Africa 2, 9%.

Tarile cu productia cea mai mare de branzeturi din lume sunt: SUA, urmata de Franta, Germania, Elvetia, Olanda, Australia. Cele mai mari exportatoare de branzeturi sunt tarile din Uniunea Europeana (Olanda, Franta, Germania, Elvetia, Austria).

Consumul de branza pe cap de locuitor este de circa 3 kg /locuitor. Tara cu cel mai mare consum de branzeturi din lume este Franta (26 kg/locuitor), urmata de Germania si Grecia (22 kg/locuitor), Italia (17 kg/locuitor), Suedia si Elvetia (19 kg/locuitor).

Franta este tara care produce cele mai multe sortimente de branza (circa 500), Elvetia este tara ierbii (peste 80% din suprafata agricola utila este ocupata cu pajistea pentru vaci, oi, capre) iar Olanda este cunoscuta ca tara vacilor de lapte si a lalelelor.

2. CARACTERIZAREA GENERALA A PIETEI

Pe piata exista o multitudine de firme specializate in comercializarea produselor lactate si deci, implicit, a branzeturilor.

Hochland AG este o asemenea firma, o companie de familie avand sediul la Heimenkirch in Allgau. De la inceput compania s-a concentrat exclusiv asupra productiei, prelucrarii si comercializarii de branzeturi. De asemenea, o parte a utilajelor de productie sunt concepute si construite aici.

Avand 3200 de angajati in 10 unitati de productie, Hochland realizeaza o cifra de afaceri de 700 milioane euro. Astfel, Hochland este unul din cei mai mari producatori si prelucratori de branzeturi din Europa. Hochland este reprezentata pe plan national si international in toate segmentele semnificative de branzeturi.

Branza Hochland este vanduta in peste 50 de tari de pe toate cele 5 continente. Aceasta firma produce branza topita la cutie (8 triunghiuri), la pretul de 29400 lei, dar si feliata, special pentru sandwich-uri.

Mai exista de asemenea urmatorii producatori de branzeturi:

- Bergablu (branza cu mucegai)bucata66761 lei

- Paladin (branza cu mucegai)5 la folie64459 lei

- Camambert Presidentcutie108516 lei

- Exquiza (crema branza)cutie57551 lei

- Gordon (branza topita)kg145819 lei

- Dalia (cascaval)kg247903 lei

- Dobrogea (cascaval)kg267107 lei

- Rucar (cascaval)kg245601 lei

Pentru mai multe detalii, vezi anexa 1.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Branzeturi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
4 066 cuvinte
Nr caractere:
25 137 caractere
Marime:
31.04KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
branzeturi, produse, lactate
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Sus!