Analiza comparativă - Camere foto digitale

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul 1.Camere foto digitale pag 3
1.1 Introducere pag 3
1.2 Cum functioneaza o camera foto? pag 3
Capitolul 2.Prezentarea produselor in vederea investigatiei pag 4
2.1 Sony CyberShot W170-produs de referinta pag 4
2.2 Canon PowerShot SX 110 IS pag 6
2.3 Panasonic DMC- FS3E- S pag 8
2.4 Samsung NV4 pag 9
2.5 Kodak DC V1003 EasyShare pag11
2.6 Nikon CoolPix S550 pag 12
Capitolul 3.Intocmirea nomenclatorului general de proprietati pag 14
Capitolul 4.Extragerea nomenclatorului optim de caracteristici de calitate pag 15
Capitolul 5. Conversia exprimarii attributive in exprimare numerica pag 17
Capitolul 6. Calculul indicilor de calitate pag 20
Capitolul 7. Metoda matricii pag 21
Capitolul 8. Calculul indicatorului complex al calitatii pag 22
Capitolul 9. Calculul raportului calitate pret pag 23
Capitolul 10. Intepretarea rezultatelor pag 24
Bibliografie pag 25

Extras din proiect:

1.1 Introducere

In urma cu 20 de ani, camerele foto clasice pe film erau folosite doar in concedii sau doar la ocazii cu totul speciale. Azi, camerele clasice au fost inlocuite atat de profesionisti, cat mai ales de amatori, cu unele digitale.

Motivele sunt simple: dimensiunile reduse, posibilitatea vizualizarii imediate a pozelor realizate si capacitatea marita de stocare a imaginilor.

Inainte de toate, trebuie mentionat ca pe piata se comercializeaza doua tipuri de camere foto digitale: camere compacte si camere DSLR (Digital Single-Lens Reflex). Camerele compacte pot fi slim (subtiri), standard sau mari. Camerele DSLR au o caractersitica aparte, in sensul ca permit schimbarea obiectivelor, motiv pentru care veti putea intalni in comert pachete care fie contin doar carcasa (body) iar obiectivele se vor cumpara seprarat fie contin atat carcasa cat si unul sau mai multe obiective.

1.2 Cum functioneaza camerele foto digitale ?

in ultimii ani majoritatea transformarilor la electronicele de consum au facut parte de fapt dintr-o mare transformare, transformarea informatiei analogice conventionale in informatii digitale. Aceasta schimbare fundamentala in tehnologie a schimbat total felul in care folosim informatia vizuala si audio - a redefinit complet posibilul.

Camera digitala este unul din cele mai remarcabile exemple ale acestei schimbari pentru ca este cu adevarat diferita de predecesorul ei. Camerele conventionale depind in intregime de procese chimice si mecanice. Toate camerele digitale au incorporat un computer si toate inregistreaza imagini intr-o forma electronica.

O CAMERA FARA FILM

O diferenta esentiala intre camera digitala si camera bazata pe film este aceea ca camera digitala nu are film. in loc are un senzor care converteste lumina in incarcari electrice.

Senzorul de imagine folosit de majoritatea camerelor digitale este CCD (Charge Coupled Device). Unele camere mai putin profesionale folosesc tehnologia CMOS (Complementary Metal-Oxide-Semiconductor). in restul articolului ne vom axa mai ales pe CCD.

CCD este o colectie de diode minuscule sensibile la lumina, care convertesc fotonii (lumina) in electroni (sarcini electrice). Aceste diode se numesc fotosituri (photosites). intr-un cuvant, fiecare fotosit este sensibil la lumina - cu cat mai puternica este lumina care atinge un singur fotosit, cu atat este mai mare incarcatura electrica pe care o va acumula acel fotosit.

REZOLUTIA

Numarul de detalii pe care camera il poate surprinde se numeste rezolutie si este masurat in pixeli, iar cu cat camera ta are mai multi pixeli cu atat poate surprinde mai multe detalii.

O rezolutie de 1600x1200 pixeli este o "rezolutie inalta". Imaginile facute la acesta rezolutie pot fi printate in formate mari - pana la 20x25 cm cu rezultate bune. Aceasta rezolutie reprezinta aproape 2 milioane de pixeli. In acest moment se pot gasi camere pana la 20 milioane de pixeli.

Daca vrei decat sa pui fotografiile pe o pagina de Web sau sa le transmiti prin e-mail, atunci o rezolutie mai mica, de 640x480 ar fi mai avantajoasa. In plus memoria camerei tale va stoca mai multe imagini la acesta rezolutie decat la o rezolutie mai mare.

SURPRINDEREA CULORII

Din pacate fiecate fotosit este orb de culoare, fara culoare. El inregistreaza doar intensitatea luminii care atinge suprafata sa. Pentru a avea o imagine plina de culoare, cei mai multi dintre senzori folosesc filtrarea in cele trei culori de baza (rosu, verde si albastru - RGB). Odata ce toate aceste trei culori au fost inregistrate, ele vor fi combinate pentru a crea spectrul complet al culorilor.

DIGITIZAREA INFORMATIEI

Lumina este convertita in sarcina elctrica, dar sarcinile electrice care se dezvolta in CCD nu sunt semnale digitale care sunt gata sa fie folsite de un computer. Pentru a digitiza informatia semnalul trebuie sa fie trecut prin convertorul analog-digital (ACD). Dupa ce informatia a fost digitizata sunt realizate anumite procesari pe imagine, printre care si interpolarea.

Senzorul CCD care este raspunzator pentru captarea imaginilor la majoritatea camerelor digitale este in general foarte mic (spre exemplu la o camera de 1.3 Megapixeli un senzor CCD masoara 4.4 mm x 6.6 mm).

STOCAREA INFORMATIEI

Cele mai multe din camerele digitale de pe piata au un ecran LCD (Liquid Crystal Display), ceea ce inseamna ca poti sa vizualizezi imaginea imediat. Aceasta este unul din marile avantaje ale camerei digitale: primesti imediat imaginea fotografiata. Odata ce imaginea paraseste senzorul CCD (spre ADC si microprocesor), ea este gata sa fie vizualizata pe LCD.

Dar faptul ca vezi imaginea pe ecranul LCD si-ar pierde tot farmecul daca asta ar fi tot ce poate face camera. Tu vrei sa poti incarca imaginea in calculatorul tau sau sa o printezi direct. Pentru a incarca imaginile in calculatorul tau, ai nevoie sa conectezi camera direct la un calculator, prin cablu.

Majoritatea camerelor de pe piata ofera posibilitatea stocarii imaginilor pe memorii externe. Aceste memorii variaza in capacitatea de stocare de la 4 Mb la 1 Gb. In functie de rezolutia si calitatea la care a fost facuta o fotografie, pe o memorie de 64 Mb pot fi stocate intre 10 si 500 de fotografii. Odata transferate imaginile in calculator, memoriile pot fi sterse si reumplute cu alte imagini, la fiecare stergere acestea fiind ca noi.

Capitolul 2. Prezentarea produselor in vederea investigatiei

2.1 Sony Cybershot W170- produs de referinta

Sony este o corporatie multinationala cu sediul in Minato, Tokyo, Japonia, si una dintre cele mai mari conglomerate media cu venituri de peste 88.7 miliarde de dolari SUA (din 2008).Este de asemenea unul din liderii de producatorii de electronice, video, de comunicatii, joc video de console, si produse ale tehnologiei informatiei pentru consumator si piete. Numele sau este derivat din Sonus,zeita greaca a muzicii.Sloganul companiei este ,,Sony. Like no other".

Sony ofera o serie completa de camere digitale, pentru fiecare gust. si este de asteptat ca in acest an piata aparatelor profesionale va fi imbogatita , atunci cand Sony va lansa oficial aparatul Alpha DSLR, care ofera o imagine cu rezolutie de 24 Megapixeli !

Exista sase modele de camere digitale Cyber-shot- seria W din care puteti alege. Subtiri, elegante si extraordinar de usor de utilizat, toate dispun de tehnologie Sony avansata pentru a va

Bibliografie:

www.sony.ro

www.canon.com

www.emag.ro

www.cameras.co.uk

www.dpreview.com

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza comparativa - Camere foto digitale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
4 211 cuvinte
Nr caractere:
27 458 caractere
Marime:
69.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
produse, analiza, camere foto, calitate
Predat:
Facultatea de Comert , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Mihai Negrea
Sus!