Proiect / Merceologie / Facultate
Zaharul si produsele zaharoase formeaza o grupa larga de alimente ce se caracterizeaza prin continut mare de zahar solubil(zaharoza, glucoza), aspect atragator, gust dulce cu nuante diferite si aroma placuta. Asupra acestei grupe de marfuri se rasfrange din plin nivelul ridicat atins...
Proiect / Merceologie / Facultate
CAPITOLUL I: CARACTERIZAREA MERCEOLOGICA A CAFELEI Prezenta lucrare isi propune sa faca o trecere in vedere a principalelor caracteristici merceologice ale cafelei si a produselor alimentare gustative din care face parte, precum si date cu privire la principalele sortimente...
Proiect / Merceologie / Facultate
Prezentarea generala a firmei Istoric SC COTNARI SA a luat fiinta in anul 1948, ca sectie a unei ferme de stat, avand la vremea aceea 128 hectare plantatii de vie. In anul 1956, SC COTNARI SA devine unitate de sine statatoare. Intre anii 1966 si 1968 se construieste un combinat...
Proiect / Merceologie / Facultate
CAPITOLUL I ISTORICUL CIOCOLATEI 1.1 Evolutia ciocolatei Ciocolata a evoluat de la praful de cacao pana la tableta care contine lapte si zahar pe parcursul catorva sute de ani. 1000. (Boabe si cifre) : La inceput boabele de cacao erau folosite ca forma de plata. 1200. (Razboiul...
Proiect / Merceologie / Facultate
Avantajele ICQ fata de alte modalitati de determinare a calitatii unui produs sunt: - Are utilizare larga pentru analiza comparativa a mai multor produse apartinand aceleiasi grupe sau subgrupe de marfuri,avand drept referential un produs considerat etalon. - ICQ ia in calcul...
Proiect / Merceologie / Facultate
1.Cratita patrata Fabricata din aluminiu turnat, cu suprafata antiaderenta si cu manere rezistente la temperaturi de pana la 180?C. Are un capac de sticla cu marginea cromata 5mm si cu orificiu pentru aburi. Este potrivita pe toate tipurile de plita, inclusiv inductie! Dimensiuni:28...
Proiect / Merceologie / Facultate
Zilnic, la orice pas vedem masini, dar in momentul in care suntem pusi in situatia de a ne alege un automobil, care sunt caracteristicile de calitate care ar trebui sa ne intereseze cu adevarat? Acest lucru il vom vedea in continuare in lucrarea prezenta. Un autoturism de teren au SUV...
Proiect / Merceologie / Facultate
Istoric/Aparitie Incaltamintea este denumirea generica a tuturor produselor care sunt confectionate special pentru acoperirea si protectia labei piciorului. In aceasta categorie intra: ghetele, pantofii, cizmele, bocancii, papucii, sandalele, adidasii Incaltamintea, fie ea sport,...
Proiect / Merceologie / Facultate
CAPITOLUL I Caracteristica generala a intreprinderii S.A. ,,InLac" or. Cupcini 1.1.Scurt istoric a intreprinderii SA "InLaC" isi are inceputul din anul 1984, cind a fost pus in functiune un mare combinat de prelucrare a laptelui in Cupcini (pe timpuri Calininsc), fiind una dintre...
Proiect / Merceologie / Master
1.Prezentarea produsului 1.1. Denumire substanta: CLOROFORM Cloroformul sau ,,triclormetanul" este o hidrocarbura clorurata cu formula chimica CHCl3. 1.2. Metode de obtinere: Pe scara industriala, cloroformul se obtine prin incalzirea la 400-500o C a clorului cu metan sau clorura...
Proiect / Merceologie / Facultate
Intr-o societate industrializata si ultramoderna in care ritmul alert de viata presupune modificarea substantiala a obiceiurilor de consum, bauturile racoritoare vin in intampinarea nevoilor fiziologice ale omului prin acoperirea aproape in totalitate din aceste surse a cantitatii de...
Proiect / Merceologie / Facultate
Introducere Inghetata este un sistem coloidal si complex, ale carei caracteristici sunt date de lapte si produsele derivate, precum si de celelalte ingrediente adaugate. Din punct de vedere tehnologic inghetata poate fi definita ca un produs congelat, obtinut prin congelare in...
Proiect / Merceologie / Facultate
I. Apa e viata Apa, cel mai abundent si familiar lichid de pe Terra, acopera aprox. 70% din suprafata acesteia. Lichid miraculos, apa este nu numai mediul din care a aparut viata, ci si constituentul predominant pentru toate fiintele vii. Spre exemplu, corpul uman este aprox. 2/3 apa,...
Proiect / Merceologie / Facultate
Laptele si produsele obtinute din el contin majoritatea substantelor nutritive necesare organismului, intr-o proportie echilibrata, si sunt bine asimilate de catre organism. Laptele si majoritatea produselor lactate poseda proprietati dietetice. Laptele de vaca contine 3% proteine cu...
Proiect / Merceologie / Facultate
Materia prima o reprezinta strugurii. In functie de insusirile tehnologice , strugurii pot avea urmatoarele destinatii: consum in stare proaspata, vinificatie, industrializare (producerea de stafide, sucuri, dulceturi, compoturi si musturi concentrate). Un strugure este compus din...