Festivalul Internațional de artă din Noua Zeelandă

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Descrierea Evenimentului:

Timp de 3 saptamani, orasul Wellington se transforma intr-unul dintre cele mai festive orase din lume. Festivalul International de Arta este cel mai reprezentativ eveniment cultural, adunand pe scena cei mai buni artisti de muzica, dans, teatru si literatura. In timpul editiei din 2010 au performat mai mult de 1000 de artisti din 35 de tari, iar cele 24 de zile ale festivalului au plasat evenimentele in circa 50 de locuri din Wellington si din imprejurimi. Totodata, acesta a atras in jur de 290 de mii de oameni la mai mult de 300 de reprezentatii.

Artisti din intreaga lume participa la eveniment pentru ca este unul arhicunoscut, iar reprezentatiile sunt realizate cu sprijinul unor organizatii caritabile care se ocupa de organizare si de suportul logistic. De asemenea pregatirile incep cu foarte mult timp inaintea evenimentului.

Atat local, cat si international, arta si cultura sunt definitorii pentru Noua Zeelanda, iar acest festival contribuie de asemenea la vibratia economica a tarii, faima lui depasindu-i cu mult granitele. In plus, Festivalul International de Arta are ca misiune dezvoltarea de programe inovative si incitante pentru tineri, dar si livrarea unei experiente extraordinare audientei. Sustine cei mai buni artisti si modeleaza identitatea culturala a Noii Zeelande, oferindu-i conexiuni cu intreaga lume.

Istoria Evenimentului

Festivalul International de Arta din Noua Zeelanda se desfasoara odata la doi ani, prima editie avand loc in anul 1986 in Wellington. Inca de la inceput a fost condus de Trustul International de Arta al Noii Zeelande (TINZA), un trust caritabil si independent. De asemenea este isi primeste fondurile in scopuri caritabile de la o multitudine de companii locale si internationale, dar si din fonduri publice si fonduri din box-office-uri.

Primul festival desfasurat in anul 1986, a fost cel care a dus pe scena Noii Zeelande o multime de artisti, iar de atunci a oferit continuu un program artistic exceptional, cuprinzand variate demonstratii de teatru, muzica clasica si moderna, opera, dans, jazz, evenimente pentru familii, dar si programe de literatura si arte vizuale. In plus, pe parcursul intregului festival, cel mai important rol este atribuit artistilor, evenimentele fiind focusate pe creativitate. Astfel, le sunt oferite acestora diferite oportunitati de angajare la diverse companii si nivele de industrie.

Bibliografie:

http://festival.co.nz/yk-files/89b2be3d5ad0a050c8a92ccf85a14bfa/2010+NZIAF+Profile+Document.pdf

http://www.venueweb.co.nz/north/10_wellington/10-wellington.htm#festival_venues

http://www.wellingtonnz.com/

https://reservations.villagegroup.co.nz/step2.aspx?hid=1&datef=25/03/2012

http://www.wellington.govt.nz/

http://www.wellingtonnz.com/visitor_information/transport/getting_around_wellington#Public_Transport

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Festivalul International de arta din Noua Zeelanda.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 231 cuvinte
Nr caractere:
7 062 caractere
Marime:
410.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Mass Media
Tag-uri:
Festivalul International de arta din Noua Zeelanda, arta
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Profesorului:
Moise Daniel
Sus!