Proiect de certificare - arte și meserii - tunsoare modernă

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

MEMORIU
DESCRIEREA SALONULUI DE COAFURA
MOBILIERUL NECESAR PENTRU SALONUL DE COAFURA
MATERIALE, INSTRUMENTE, APARATE FOLOSITE IN SALA DE COAFURA
DEZINFECTAREA INSTRUMENTELOR SI LOCULUI DE MUCA
PRODUSE DE STYLING FOLOSITE IN SALOANELE DE COAFURA
RECEPTIA IN SALONUL DE COAFURA
GRIJA PENTRU CLIENTA
PREZENTAREA CLIENTEI
TEMA: TUNSOAREA MODERNA
NOTIUNI DE PROTECTIE A MUNCI
NOTIUNI DE IGIENA A MUNCI
NORME DE IGIENA SI PROTECTIE A MUNCII SPECIFICE
ATELIERELOR DE COAFURA
NOTIUN DE PRIM AJUTOR
REGULI CE TREBUIE RESPECTATE IN TIMPUL DESFASURARI
ACTIVITATILOR PROFESIONALE
IGIENA LOCULUI DE MUNCA
IGIENA INDIVIDUALA
NOTIUNI PRIVIND PAZA SI PROTECTIA CONTRA INCENDIILOR
P.C.I.
BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect:

MEMORIU

Mi-am ales aceasta meserie deoarece imi place foarte mult si sper sa ajung un stilist foarte bun si in acelasi timp si foarte cunoscut.

Pe viitor imi doresc sa-mi deschid un salon de coafura.

Imi place foarte mult aceasta meserie ca este una dintre cele mai curate, cautate si mai frumoase meseri.

DESCRIEREA SALONULUI DE COAFURA

Salonul de coafura trebuie sa fie dotat cu fotolii pentru cliente, oglizi, dulapioare mici, scafe pentru spalarea parului, casti electrice pentru uscarea parului (acestea sa fie in numar suficient).

Instalatia de aerisire, in special trebuie sa functioneze in bune conditii deoarece se lucreaza cu multe substante chimice.

In unitatiile de coafura fiind cald se impune axarea pe tavan a unuia sau mai multor ventilatoare sau montarea aparatului de aer conditionat.

In salonul de coafura trebuie sa se gaseasca in numar suficient lenjerie necesara astfel ca la fiecare clienta sa se schimbe. Se recomanda ca prosoapele care le folosesc in coafura sa fie unifolosibile astfel incat dupa folosire (la fiecare clienta) sa se arunce. Este interzis a se folosi aceiasi lenjerie pentru doua sau ma multe cliente.

Tot odata fiecare lucrator trebuie sa aiba trusa personala completa de buna calitate si foarte bine intretinuta. Lucrand cu aceleasi ustensile coaforul se obisnuieste cu ele cu manuirea lor astfel realizeaza o munca de calitate intr-un timp ma scurt si cu un efort redus.

Pentru desfasurarea in bune conditii a lucrului salonul de coafura trebuie sa fie aprovizionat coform cerintelor ai produselor si materialelor necesare procesului de munca.

Ex: Vopsele de diferite culori, tipuri, pudra decolorata, tratamente pentru par, lacuri, fixative, spuma pentru par, gel de par, ceara, crema ondulatoare, solutii pentru permanent, solutii pentru neutralizare, decapantul.

MOBILIERUL NECESAR PENTRU SALONUL DE COAFURA

OGLINDA

Este un auxiliar pretios pentru coafor. Ea permite clientului si lucratorului sa-si controleze permanent munca pe tot parcursul unei lucrari de tuns, de coafat, etc.

Lucratorul poate sa adapteze mai usor si corespunzator frezura sau coafura la fizionomia clientului, sa-si dea seama in timp util de eventualele greseli. De aceea oglinda trebuie sa fie bine luminata si astfel incadrata incat sa incadreze si lucratorul si clientul in acest scop ca este montata pe perete deasupra mobilierului de coafura (cam la 10cm mai sus de nivelul acestuia mobilierului). Nu este permis ca oglinda sa aiba efecte care pot produce deformatii de imagine, sa fie murdara, prafuita sau stropita; ea trebuie sa fie in permanenta curata pentru a reflecta cat mai bine orice amanunt.

CHIUVETA SI SCAFA

Se foloseste pentru spalarea parului, este prevazuta cu sifon pentru scurgerea apei ai impuritatiile rezultate sunt mai multe tipuri de chiuvete care se sprijina pe doua console metale si chiuvete reglabile. Dupa fiecare intrebuintare se curata si se spala de fibrele marului de par.

DULAPIORUL

Este confectionat din lemn prevazut cu 2-3 sertare in care se pastreaza lenjeria, materialele si ustensilele.

Dulapiorul este asezat in partea dreapta a locului de munca astfel incat sa ramana un spatiu liber de 80 cm - 1 m pana la locul vecin, pentru a permite libertatea de miscare a lucratorilor.

SCAUNELE SI CANAPELELE DE ASTEPTARE

Pe langa mobilierul strict necesar executarii meseriei salonul de coafura trebuie sa fie dotat si cu canapele si scane de asteptare cat mai comoda pentru clientela.

In ultimul timp aceste scaune si canapele sunt de mai multe tipuri in culori vii sau pastelate. Aceste scaune prezinta avantajul ca se pot spala usor. Numarul lor este variabil in functie de spatiul general al salonului astfel sa nu impiedice activitatea.

MASUTELE DE ZIARE SI REVISTE

Este confectionat dn lemn fiind vopsit in alb. In ele trebuie sa se afle medicamente necesare: pansamente, leucoplast, alcool sanitar, iod, apa oxigenata, sapun de toaleta si un prosop plusant.

Acste medicamente se folosesc atunci cand este cazul.

VITRINA

Aceasta are un rol important in atragerea clientei spre prestarile de servicii ce se executa in salonul de coafura, aceasta trebuie sa fie in primul rand curata si aranjata in chip atragator, folosindu-se fotografii sau postere cu diferite tunsori si frizuri moderne excutate de preferinta de lucratorii salonului.

Vitrina trebuie sa fie bine luminata si in timpul nopti.

CASA DE MARCAT

Este alcatuita dintr-un scaun si o masuta pe care sta asezata si unde stau bani incasati in cursul zilei de lucru.

GARDEROBA

In salonul de coafura se afla de asemenea o garderoba speciala pentru lucrator si o garderoba pentru clientela unde se depun hainele pe durata sederii.

MAGAZIA

Poate fi de fapt o camera in care se depoziteaza materialele si rufaria necesara procesului de lucru pe o anumita perioada de timp.

LENJERIA

Exercitarea acestei meserii este necesar ca salonul de coafura sa fie dotat cu lenjerie necesara.

De preferinta alba si care trebuie sa fie intodeauna foarte curata in buna stare si in cantitati suficiente ca sa acopere nevoile tuturor lucratorilor si lucrarilor ce se executa in salonul respectiv.

Lenjeria consta in: prosoape, servetele observandu-se insa pentru fiecare ramura de activitate obiecte de lenjerie specifice. Salonul trebuie sa fie dotat cu manta de tuns, mantale cauciucate de protectie in timpul vopsirii parului si prosoape.

HALATUL

Este un obiect de lenjerie personal individual pe care lucratorul il poarta numai in orele de program, sa fie foarte curat si in buna stare, halatul se schimba cel putin de doua ori pe saptamana.

MANTAUA DE TUNS

Pentru saloanele de coafura se confectioneaza in ultimul timp din materiale colorate pastel sau imprimate si garnisite cu dantela.

Dimensiunile mantelei sunt mai mari astfel sa acopere clientul sau clienta sai protejeze de apa, fire de par sau de substante care se utilizeaza la diferite lucrari.

MANTAUA DE TUNS

Este confectionata din cauciuc plastic impermeabil. Pentru a nu permite stropirea hainelor cu vopsea sau perhidral.

Bibliografie:

Manualul frizerului si coaforului Editura Bucuresti 1971

Carnet de notite

Revista Ioana

Caiet de specialitate

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de certificare - Arte si meserii - Tunsoare moderna.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
5 748 cuvinte
Nr caractere:
28 717 caractere
Marime:
31.41KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Marketing
Tag-uri:
certificare, arte si meserii, frizerie, coafor
Predat:
la liceu in Arad
Sus!