Plan de afaceri - SC Milenium SA

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1. Descrierea ideii de afaceri:

Prin intermediul restaurantului HEDON, SC Milenium SA presteaza servicii de alimentatie publica de aprox. 6 ani. in acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un numar important de consumatori din zona vestica a Bucurestiului. in prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizata in proportie de 75%.

Strategia afacerii:

Pe baza cunostintelor dobandite, succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferentiere calitativa fata de oferta concurentei.

Cu toate ca exista o serie de localuri in care se poate servii masa la preturi mai mici,

special pentru atragerea si mentinerea clientilor-tinta vizati de societate, acest tip de strategii s-a dovedit a fi cel mai performant. Experienta si succesul celor 6 ani de activitate argurmenteaza foarte bine alegerea acestei strategii.

2. Descrierea societatii:

Prezentatrea situatiei actuale:

in prezent societatea dispune de un capital social de 622.000 mii lei, reprezentat de un numar de 6.200 de actiuni in valoare de 100 mii lei/ actiune. Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului.

La aceasta data, SC Milenium SA si-a consolidat imaginea si pozitia de piata-tinta, valoarea cifrei de afaceri a anului 2001 ajungand la nivelul record de aprox 610.000 USD (17.400 mil. lei).

Structura actuala a cifrei de afaceri lunare este urmatoarea:

Structura lunara a cifrei de afaceriProcentValoare lunara

(mii lei)Numar mediu de

clienti (zilnic)

Catering25%362.000172

Servicii directe in in-

cinta restaurantului 75%1.087.500290

Total10051.450.000462

Cei 172 de clienti ce sunt deserviti zilnic de sectorul ,,Catering" sunt generati de comenzile a 15 companii, iar cei 290 de clienti directi ai restaurantului se traduc intr-un numar mediu zilnic de 10 clienti/ masa (la o capacitate a restaurantului de 30 mese - aprox. 120 locuri).

3. Descrierea produselor si serviciilor:

Obiectivul unitatii este de a satisface pe deplin exigentele gastronomice ale clientilor, avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru o alimentatie sanatoasa si hranitoare este in crestere in ultimii ani - conform studiilor de piata efectuate de Agentie de monitorizare a tendintelor de consum in anul 2001.

Produse si servicii:

Restaurantul a reusit sa atraga si sa satisfaca pretentiile unor noi clienti prin varietatea produselor culinare si sortumentelor de bauturi disponibile. Actuala structura a ofertei poate fi urmarita in tabelul urmator:

TIPNr. aprox. de sortimentePondere in CA totala

Produse culinare traditionale15050%

Specialitati ale bucatariei internationale7030%

Buturi 7020%

Se constata o crestere a interesului consumatorilor fata de specialitatile culinare apartinand bucatariei internationale, in special fata de bucataria italieneasca, frantuzeasca si asiatica. Cu exceptia bucatariei asiatice, firma dispune de ora actuala de personal specializat pentru a satisface pe deplin aceste tendinte de consum.

Servicii oferite:

Sunt doua feluri de deservire a consumatorilor:

-in mod direct - la una din cele 30 de mese din cadrul restaurantului;

-prin livrarea la domiciliu sau la biroul clientului a preparatelor comandate prin telefon sau fax.

4. Localizarea restaurantelor:

Restaurantul Hedon dispune de un vad comercial deosebit, fiind amplasat in apropierea intersectiei dintre strazile Semicercului si Arcurilor, la parterul unui bloc de locuinte de curand construite. Amplasamentul se afla visa-vis de Parcul Herastrau astfel incat Hedon beneficiaza atat de vecinatatea unui loc intens circulat, cat si de privelistea oferita de vegetatia parcului.

Amplasamentul viitorului restaurant va fi pe strada Orhideelor, nr 10 bis. Aceasta se afla intr-o zona usor accesibila, in vecinatatea Business Town - un important centru de afaceri din jumatatea vestica a orasului.

5. Descrirea mediului in care evolueaza afacerea:

Serviciile de alimentatie publica au fost si vor fi intotdeauna o afacere permisiva si permeabila, deci usor de imitat si deschisa competitiei sustinute. Prin urmare si riscul de faliment este destul de mare.

in acest gen de activitate influentele generate de sistemul politic, politicile macroeconomice si sistemul juridic nu au o importanta majora. Ceea ce conteaza cel mai mult sunt abilitatile managementului de a anticipa si percepe tendintele pietei, de a satisface dorintele clientilor si de ai fideliza.

Dupa o buna perioada de timp in care a existat o preferinta generala pentru restaurantele fast-food, se constata o tendinta de reconsiderare a restaurantelor clasice. Fast-food-urile

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de afaceri - SC Milenium SA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
7 030 cuvinte
Nr caractere:
39 819 caractere
Marime:
41.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
firma, Venituri, cheltuieli, afacere
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!