S.C. Expur S.A

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

S.C. EXPUR S.A.-Urziceni este persoana juridica romana avand forma juridica de societate pe actiuni si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu statutul propriu.

Societatea comerciala EXPUR S.A. are sediul in mun. Urziceni, str. Industriei nr. 2, jud. lalomita, a fost inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului lalomita sub nr. J21/261/1991, iar pe linie fiscala este inregistrata la D.G.F.P lalomita cu codul fiscal R2091480.

Codul de inregistrare fiscala a societatii la Ministerul Economiei si Finantelor este 2091480 emis la data de 30.10.1992. Codul SIRUES este 210838110.

In prezent actionarul principal la S.C. EXPUR S.A. este ALISA FINANCE & TRADE S.A. cu sediul in Bucuresti.

3.1.2. Capitalul social

Capitalul social este de 11.352.000 ron, impartit in 1.081.374 actiuni nominative avand fiecare o valoare nominala de 2,5 lei. Capitalul social este varsat in intrgime.

Capitalul social este detinut dupa cum urmeaza:

1. Alisa Finance & Trade S.A detine 984.853 actiuni nominative reprezentand 91.07% din capitalul social.

2. Societatea de investitii financiare Transilvania detine 63.998 actiuni nominative reprezentand 5.92% din capitalul social.

3. Dl Leca Nicolae detine 109 actiuni reprezentand 0.01% din capitalul social.

4. Un numar de 815 actionari persoane fizice detin in total un numar de 32.414 actiuni nominative reprezentand 3% din capitalul social.

Fiecare actiune da dreptul la vot in Adunarea Generala a Actionarilor societatii.

Actiunile sunt indivizibile fata de societate, care nu recunoaste decat un proprietar pentru fiecare actiune.

Actiunile pot fi cesionate liber intre actionari.

Cu exceptia societatii Alisa Finance & Trade S.A, cesiunea partiala sau totala a actiunilor detinute de actionarii societatii, catre terti se face cu respectarea dreptului de preemtiune al celorlalti actionari.

3.1.3. Obiectul de activitate

Obiectul de activitate principal al societatii il constituie "Productia uleiurilor si grasimilor vegetale brute", cod CAEN 1541.

Obiectele secundare de activitate ale societatii sunt:

- fabricarea uleiurilor si grasimilor rafinate;

- fabricarea produselor pentru hrana animalelor;

- comert cu ridicata cu cereale, seminte si furaje intern si international;

- comert intermediar cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile si semiproduse intern si inernational;

- alte tipuri de comert cu ridicata cu produse alimentare intern si international;

- comert cu amanuntul in magazine nespecializate;

- cultura ceralelor;

- servicii pentru agricultura;

- transporturi rutiere de marfuri, intern si international;

- depozitari.

3.1.4. Istoricul activitatii

Unitatea activeaza in industria de profil din anul 1974, anul punerii in functiune. In perioada de pana la 31 decembrie 1989 a prelucrat in medie peste 130.000 tone boabe soia anual, beneficiind si de o politica de sustinere a culturii soiei, ce se dorea transformata in alimentul de baza al intregii natiuni.

Totusi, in toata aceasta orientare exista o motivatie puternica in tendintele globale, de ex. amploarea pe care produsele din soia o aveau in consumul populatiei in S.U.A. si pe plan mondial, (uleiul de soia are o pondere semnificativ mai mare in consumul populatiei decat uleiul de floarea-soarelui). Proteina vegetala, la randul ei a castigat continuu teren in anumite zone de pe glob (S.U.A. si China), atat in alimentatia populatiei cat si in hrana animalelor. Soia este, cum dovedesc statisticile, produsul cu una dintre cele mai sustinute dinamici.

Expur S.A. prelucreaza soia in ulei brut de soia si sroturi oleoproteaginoase, acestea din urma fiind folosite ca principal ingredient proteic in hrana animalelor (pasari si porci, mai ales). Pornind de la continutul de ulei in materie prima, de doar 19-20%, se obtine un randament de extractie a uleiului de cca. 18-18,5%, randamentul in sroturi fiind de 78-80%.

Ponderea mare a boabelor de soia de import in total prelucrat de unitate se datoreaza unei scaderi continue a interesului agricultorilor romani pentru aceasta cultura, scadere ce-si are insa cauze organice, si anume: faramitarea proprietatii agricole (soia este o cultura tehnica, adaptata pentru suprafete mari, capital intensiva - investitie mare pentru insamantare, necesita irigatii), distrugerea sistemelor nationale de irigatii dupa 1989, [lipsa politicilor macroeconomice de sustinere a refacerii acestora si de subventionare

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • S.C. Expur S.A.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 793 cuvinte
Nr caractere:
25 190 caractere
Marime:
501.19KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
societate, prezentare, organizare, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!