Invenții Care Au Revoluționat Lumea

Extras din proiect:

A fost inventat in anul 1876 de catre americanul Graham Bell. El a reusit sa transmita vocea cu ajutorul unor semnale electrice.Primele transmisiuni nu au fost perfecte, dar au facut posibila comunicarea directa, fara folosirea unui cod.

Din 1877 telefonul s-a perfectionat datorita americanului Thomas Edison (1847-1931). Microfonul pe care l-a realizat a imbunatatit calitatea transmiterii vocii pe distante mari.

Muzeul Telefoniei din Budapesta face parte din Fundatia Muzeu a Comunicatiilor care mai administreaza si Muzeul Timbrelor si Muzeul Postei.

Scopul acestui muzeu fondat in 1991 este de a familiariza vizitatorii cu istoria telefoniei in Ungaria prin intermediul unor colectii de exponate legate de domeniu (telefoane vechi, mobilier, echipamente si altele asemenea).

Telefonul mobil "s-a nascut" in anul 1973 pe maretul taram american, desi diverse concepte, planuri si prototipuri au existat inca de la inceputul secolului XX. Culmea, inventatorii sunt chiar Motorola, companie care in prezent este pe cale sa abandoneze divizia de telefoane.

A devenit un obiect banal dar, in acelasi timp, indispensabil oamenilor mileniului III. Inventatorul primului telefon mobil este considerat dr. Martin Cooper, fostul manager de sistem din cadrul companiei Motorola. Primul apel de pe un telefon mobil a fost dat de Cooper, in aprilie 1973.

Telefoanele mobile au invadat absolut fiecare domeniu al vietii moderne civilizate. Pentru a intelege pe deplin modul in care aceste dispozitive ne-au afectat, este important sa realizam exact ceea ce au devenit. Departe sunt zilele in care un telefon era doar un mijloc de a comunica sau un mod de a trimite persoanei iubite un mesaj . Telefoanele au devenit rapid, mult prea rapid!, adevarate calculatoare in buzunarele noastre.

Astazi, telefoanele au capacitati mai mari de calcul decat cele mai inalt tehnologizate PC-uri pentru jocuri de-acum mai putin de un deceniu in urma, folosesc mai multe aplicatii si au conexiune la internet mai rapida si mai sigura. Jocurile pe mobil au trecut de la cele pentru copii si adolescenti la o distractie iubita de toata lumea de la 5 ani la 95 de ani datorita evolutiei rapide a graficii pentru mobile, a performantei procesoarelor si a hardware-ului.

E-mailul, odata domeniul exclusiv al calculatoarelor si desktopurilor, este acum ceva ce il are aproape oricine pe telefon de la iPhone, Android sau Blackberry. A devenit obisnuinta, datorita confortului oferit de e-mailul de pe smart phone-urile noastre, sa ne intrerupem timpul dedicat prietenilor, celor dragi pentru a ne verifica "Crack-berry-ul". Asa ca viata fara un telefon mobil nu mai inseamna doar viata fara apeluri rapide si usoare. Inseamna sa renuntam la statia de lucru mobila, e-mail-ul portabil, platforma de joc portabila si cititorul eBook de buzunar.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Inventii Care Au Revolutionat Lumea.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
5.13MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Proiect
Materie:
Istorie
Tag-uri:
voce, semnal, inventie, electronica, electrica, muzeu
Predat:
la gimnaziu
Profesorului:
Venter Lenuta
Sus!