Vin Adam și Eva

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.1. Descrierea produsului nou
1.2. Importanta vinului
1.3. Schema tehnologica de obtinere a vinului
1.4 Ambalaj
1.5.Publicitate

Extras din proiect:

Produsul ce dorim sa-l lansam pe piata este:VIN ADAM SI EVA.

Credem ca acest produs va placea consumatorilor datorita faptului ca este adresat atat barbatilor cat si femeilor

Denumire: " VIN ADAM SI EVA " -vin de doua soiuri

Ingrediente: vin alb, vin rosu

1.2.Importanta vinului

Bautura extrem de populara si preferata bucatariilor europene si mediteraneene, vinul rosu este un produs gasit in multe varietati, reflectand diversitatea solului, a climatului si a culturii din care face parte.

Subtierea sangelui

Resveratrolul are un rol important si in subtierea sangelui. El actioneaza prompt, impiedicand trombocitele (celulele implicate in formarea cheagurilor de sange) sa se alipeasca. Prin acest mecanism, acesta poate impiedica aparitia infarctului.

Subiect de nesfarsite dezbateri medicale, importanta vinului rosu pentru sanatate se pare ca a fost stabilita: consumul a doua pahare zilnic reduce mortalitatea prin prevenirea bolilor coronariene. Totusi, lipsa de masura duce la grave afectiuni, ca in cazul tuturor bauturilor alcoolice. Vinul contine o serie de antioxidanti care lupta cu radicalii liberi si protejeaza astfel celulele sanatoase impotriva atacului acestora.

Inhiba raspandirea celulelor bolnave

Studiile de laborator au scos in evidenta faptul ca resveratrolul, unul dintre antioxidantii continuti de licoarea lui Bachus, are si proprietati anti-cancerigene. Actiunea sa a fost observata in urmatoarele directii: minimizarea mutatiilor de ADN care produc cancerul, uciderea celulelor bolnave si blocarea crearii de vase de sange in jurul tumorii, pentru a o hrani. Acest antioxidant are si capacitatea de a inhiba raspandirea celulelor bolnave in alte zone (metastaza).

Efecte fitoestrogenice

Resveratrolul este un fitoestrogen. Exista anumite plante similare estrogenului care pot juca rolul acestuia in organism, avand efecte asemanatoare. S-a sugerat astfel ca vinul rosu poate combate unele probleme cauzate de lipsa estrogenului, ca osteoporoza sau menopauza prematura.

Consumul vinului rosu fara masura poate duce insa la producerea unor efecte negative si nefaste asupra organismului. Este trist, dar adevarat ca femeile sunt mai expuse decat barbatii riscurilor provocate de alcool. Dar partile negative ale vinului sunt legate in principal de cantitatea de alcool ingurgitata, nu de particularitatile vinului rosu, cu o exceptie: durerea de cap. Aceasta durere este cauzata de tanin, o substanta chimica responsabila pentru culoarea si gustul puternic al vinului rosu.

Poate cauza uneori dureri de cap

Taninul poate provoca migrene celor care sufera de obicei de asa ceva sau poate cauza dureri de cap chiar si persoanelor fara astfel de probleme.

Succesiunea operatiilor tehnologice in procesul de obtinere

a vinurilor cu zahar residual

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Vin Adam si Eva.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 062 cuvinte
Nr caractere:
6 131 caractere
Marime:
228.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Inginerie Aerospatială
Tag-uri:
vin, produse, alcool
Predat:
Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor , Universitatea Dunarea de Jos din Galati
Materie:
Inginerie Aerospatială
Profesorului:
Andrei Georgescu
Sus!