Dicționar Român-englez Englez-Român - Visual FoxPro

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAP I. BAZE DE DATE.GENERALITATI 3
1.1 INTRODUCERE 3
1.2 VISUAL FOX PRO 4
1.3ARGUMENT( Despre ) 5
Cap.II. Denumirea si obiectul lucrarii 7
2.2 Descrierea programului si pasii folositi : 7
2.2.1 Formularul DICTIONAR 7
2.2.2 Formularul ADAUGARE 9
2.2.3 Formularul MODIFICARE 11
2.2.4 Formularul STERGE 12
2.2.5Formularul VIZUALIZARE 13
2.2.6 Formularul DESPRE 18
Capitolul III - Concluzii 20
Bibliografie : 21

Extras din proiect:

1.1INTRODUCERE

Aplicatiile de baze de date au devenit un element indispensabil pentru cei mai multi dintre utilizatorii de PC-uri. Desi in trecut acest gen de aplicatii erau mai cu seama dedicate utilizatorilor cu experienta sau celor care cunosteau un limbaj de programare, astazi lucrurile s-au schimbat radical. Aplicatiile de acest tip sunt inzestrate cu o interfata prietenoasa, care simplifica modul de realizare a operatiunilor de creare si intretinere a unei baze de date. Am testat cinci asemenea solutii, in continuare prezentandu-va concluziile noastre privind aceste medii de gestiune a bazelor de date.

O baza de date este un sistem de colectii de date referitoare la un domeniu particular, care poate fi utilizat si prelucrat de mai multi operatori in scopuri diferite.

Sistemul de gestiune al bazelor de date (SGBD) este un pachet de programe care realizeaza gestiunea si prelucrarea complexa a bazelor de date. Pentru descrierea structurilor datelor, precum si a relatiilor dintre acestea intr-o baza de date se utilizeaza un procedeu formal, numit model conceptual. In practica prelucrarii automate a datelor, s-au consacrat urmatoarele modele conceptuale.

- ierarhic

- retea

- relational

1.2 VISUAL FOX PRO

FoxPro este unul dintre mediile cele mai cunoscute de dezvoltare a aplicatiilor de baze de date in Romania.

Include o serie de elemente vizuale si de programare orientata pe obiecte care au readus in stricta actualitate aceasta aplicatie.

Din punct de vedere al interfetei, mediul Visual FoxPro a pastrat toate ingredientele "batranului" FoxPro, facilitand in acest mod migratia dezvoltatorilor din versiunile precedente. Astfel, este prezenta fereastra Command prin intermediul careia aveti posibilitatea de a rula comenzi ocazionale, meniul care permite accesul la functiile mediului de dezvoltare si fereastra Project Manager destinata controlului principalelor elemente ale aplicatiei dezvoltate in acest mediu.

In cadrul ferestrei Command aveti posibilitatea de a testa toate comenzile cunoscute din vechile versiuni ale sistemului FoxPro. Este, de asemenea, inlesnita rularea arhicunoscutelor instructiuni: Browse, Use, Append etc.

In afara functionalitatilor cunoscute din vechile versiuni, in mediul Visual Fox exista si o serie de elemente noi. In primul rand, in zona obiectelor bazei de date s-au adaugat posibilitatile de creare a conexiunilor la sursele de date externe (inclusiv la arhitecturile client/server), facilitati de creare a interogarilor pe baza acestora si posibilitatea de constructie a procedurilor stocate la nivelul bazei de date.

Visual FoxPro (VFP) reprezinta un SGBD relational cu limbaj propriu, suport al unui nucleu extins din limbajul relational SQL (Structured Query Language). Rapid, modularizat, flexibil, fara sa necesite resurse de calcul foarte mari, VFP imbina programarea procedurala (prin limbajul propriu, puternic si accesibil) cu cea descriptiva (prin programarea vizuala). Unul dintre SGBD-urile cele mai utilizate in lume (chiar si in Romania), VFP este recomandat in aplicatiile dezvoltate in institutii/intreprinderi mici si mijlocii pe microcalculatoare ca statii de lucru individuale sau conectate in retea LAN. Dedicata specialistilor in informatica, experimentati sau viitori creatori de baze de date, studentilor si cadrelor didactice care aprofundeaza studiul bazelor de date relationale (in principal cei din cadrul Academiei de Studii Economice). este un mediu de dezvoltare integrat, care, pe langa instrumentele de programare, ofera si un sistem de tabele de date relationale care simplifica procesele de gestionare si organizare eficienta a datelor. Datele sunt organizate tabelar, pe linii (records, articole inregistrari) si coloane (fields, campuri), mai multe tabele, intre care exista legaturi, alcatuind o baza de date relationala.

1.3ARGUMENT( Despre )

Am ales sa fac acest dictionar in folosul elevilor pentru a le usura munca gasind imediat

orice cuvant englez fiind mult mai rapid si foarte usor de manevrat decat sa cauti in dictionare normale.

Se adreseaza atat incepatorilor cat si celor ajunsi la un nivel avansat in invatarea acestei limbi.

Lucrarea inregistreaza cuvintele cu frecventa mare in limbajul de toate zilele si sensurile cel mai des intalnite. Pentru implementare am ales SGBD-ul Visual FoxPro, intrucat este aplicatia pe care am studiat-o pe parcursul acestui an scolar si totodata ofera instrumente vizuale usor de utlizate pentru realizarea unor interfete atractive.

Bibliografie:

- Ovidiu Marcu,Cristina Zotic:"Manual de informatica pentru clasa a 12 a informatica",profil real, specializarea:matematica-informatica.Editura gil,Anul:2007

- www.e-referate.ro

- www.clopotel.ro

- www.educativ.ro

- www.e-scoala.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dictionar Roman-Englez Englez-Roman - Visual FoxPro.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
2 205 cuvinte
Nr caractere:
14 065 caractere
Marime:
215.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Informatică
Tag-uri:
baze de date, dictionar, programare
Predat:
Grup Scolar Industrial Constructii De Masini Darmanesti
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Sus!