Întocmirea listelor de preparate și băuturi

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ARGUMENT 1
CAPITOLUL I : Notiuni generale despre meniuri - liste de preparate si bauturi 3
CAPITOLUL II : Intocmirea listelor de preparate si bauturi 6
2.1. Principiile de baza la intocmirea unei liste de preparate si bauturi 6
2.2. Tipuri de liste 7
2.3. Reguli pentru alcatuirea meniurilor 8
CAPITOLUL III: Norme de protectie a muncii si P.S.I 10
BIBLIOGRAFIE 12

Extras din proiect:

Servirea clientilor cu preparate culinare si bauturi, in unitatile de alimentatie publica constituie un element de evaluare a gradului de civilizatie a unei societati. Asigurarea unei baze tehnico-materiale, necesare pregatirii si servirii hranei in unitati specializate, permite realizarea unei productii culinare diversificate care sa satisfaca cele mai diversificate dorinte ale populatiei.

Prin alimentatie publica se intelege activitatea economica care se ocupa cu producerea unei game variate de preparate culinare, ce se servesc consumatorilor, impreuna cu alte produse agroalimentare, consumul acestora facandu-se in unitati proprii, special amenajate. Productia si servirea se realizeaza cu personal cu pregatire profesionala calificata.

In capitolul I sunt prezentate cateva notiuni generale despre servirea consumatorilor, alcatuirea meniurilor si intocmirea listelor de preparate si bauturi.

Capitolul al II-lea, Intocmirea listelor de preparate si bauturi, este structurat in trei subcapitole. In subcapitolul Principiile de baza la intocmirea unei liste de preparate si bauturi, sunt descrise cateva caracteristici care trebuie respectate la intocmirea listelor, cum sunt: calitatea hartiei, formatul, dimensiunea acesteia pentru a permite o manevrare usoara, ordinea in care se trec preparatele si bauturile, ortografia, gramatica, ce trebuie sa cuprinda lista si stilul listei.

In continuare sunt prezentate principalele tipuri de liste de preparate si bauturi si ce cuprind acestea. De exemplu:

- lista pentru micul-dejun

- lista pentru preparatele de baza

- lista de bauturi

- lista de bar

- lista de vinuri

- lista pentru serviciul la camera.

In ultimul subcapitol sunt prezentate regulile de care trebuie sa se tina seama la alcatuirea meniurilor si ce anume contin meniurile. La intocmirea meniurilor se au in vedere:

- satisfacerea doleantelor clientilor;

- folosirea echilibrata a capacitatii sectiilorde productie;

- indemanarea si calificarea personalului din bucatarie;

- realizarea unui profit.

Capitolul III prezinta principalele norme de protectia muncii si P.S.I care trebuie respectate in unitatile de alimentatie publica.

CAPITOLUL I

NOTIUNI GENERALE DESPRE MENIURI - LISTE DE PREPARATE SI BAUTURI

Formarea deprinderilor si insusirea cunostintelor privind caracteristicile si modul de manuire a obiectelor de servire folosite in saloanele unitatilor publice de alimentatie, precum si regulile de aranjare a meselor, de aducere, prezentare si servire a diferitelor preparate culinare si bauturi se pot materializa si evalua in organizarea si servirea succesiva a componentelor unor meniuri mai simple sau mai consistente, stabilite pentru diferite tipuri de mese ce se pot oferi, pentru satisfacerea optiunilor diversificate ale clientilor. Pentru organizarea si servirea meniurilor la diferite tipuri de mese se vor stabili componentele acestora, in functie de care se vor executa operatiile de aranjare a meselor, de pregatire, transportare si servire a preparatelor si bauturilor.

Bibliografie:

1. Dobrescu E., Stavrositu S. - " Tehnica servirii consumatorilor", cls. XI - XII EDP, 2003.

2. Ghinescu C., Veteanu C., Mihai S., Turcescu A. - " Servirea consumatorilor", Ed. CD PRESS, Bucuresti, 2006.

3. Mihai S. - "Alimentatie publica si turism" , Ed. Niculescu, 2004.

4. Stavrositu S. - "Ghid profesional in alimentatia publica" , Ed. Tehnica, Bucuresti.

5. Note de curs

6. Internet

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Intocmirea listelor de preparate si bauturi
    • continut.doc
    • cuprins.doc
    • prima pagina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 711 cuvinte
Nr caractere:
14 835 caractere
Marime:
29.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Industrie Alimentară
Tag-uri:
preparate, bauturi, lista
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Sus!