Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
MEMORIU JUSTIFICATIV Mi-am ales aceasta tema datorita placerii de a citi si a descoperi lucruri noi si interesante despre inghetata . In aceasta lucrare am cuprins ce am invatat in scoala, argumentand in mare masura toate cerintele in vigoare. In continutul lucrarii am tratat toate...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
Scurt istoric: Arhielogii bulgari au gasit dovada ca rachiul este o inventie bulgareasca. Este vorba despre o inscriptie, cea mai veche de pana acum, gasita pe dealul Trapezitsa, in vechea capitala bulgara Veliko Tarnovo, in centrul tarii. Rachiurile naturale sunt bauturi alcoolice...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
Combinatiile simple: se formeaza - dupa teoria clasica a valentei - prin saturarea reciproca a valentelor atomilor componenti; acestea sunt considerate combinatii de ordinul intai: HCl, H2O, NH3 precum si majoritatea compusilor organici. Produsele interactiunii combinatiilor de...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
Argument Materia prima pentru industria laptelui si a produselor lactate o constitue in cea mai mare parte laptele de vaca. Atat laptele cat si produsele lactate maresc rezistenta organismelor fata de infectii si intoxicatii, ridicand nivelul de sanatate a populatiei. Proteinele...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
Servirea clientilor cu preparate culinare si bauturi in unitatile de consum publice de alimentatie , in cantine sau alte unitati de consum colectiv constituie un element de ecaluare a gradului de civilizatie a unei societati.Asigurarea undei baze tehnico-materiale, necesare pregatirii...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
Sortimentul preparatelor de baza din structura meniurilor cuprinde si preparate din carne tocata, carese pregatesc din tocatura simpla sau tocatura asociata cu legume si sosuri. Tocatura reprezinta compozitia rezultata prin omogenizarea carnii tocate cu diferite adaosuri....
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
Industria alimentara este deosebit de complexa. Ea prezinta o serie de particularitati care o deosebesc de alte ramuri industriale. Aceste particularitati sunt legate atat de natura materiilor prime prelucrate, cat si de produselor finite obtinute....
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
Introducere Cuvintul iaurt vine din limba turca, cuvintul turc youghurmak avand semnificatia a ingrosa. Cuvintul iaurt sau yogurt este utilizat in mod curent, atat in America de Nord, cat si in Europa, fiind versiunea moderna a laptelui prins de altadata. Iaurtul este un produs...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
Aluatul opărit este un aluat nedospit, obţinut prin procesul de opărire a făinii într-un amestec de apă, ulei, sare, în care se încorpozează în final ouă. Prin coacere se obţin preparate crescute mult în volum, cu o porozitate mare, în formă de fagure. În componenţa aluatului, făina şi...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
ARGUMENT În condițiile economiei de piață, activitatea de alimentație publică din turism, ca parte componentă importantă a produsului turistic, are menirea să asigure satisfacerea cât mai completă, la nivelul exigentelor, a cerințelor de alimentație specifice diferitelor categorii de...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
ARGUMENT Privind grijile și preocupările cotidiene ale omului,se număra și preocuparea și pregătirea unor produse pentru a asigura alimentarea organismului. Din istoria omenirii se rețin o mulțime de aspecte și episoade,care se referă la această activitate,din care rezultă că modul și...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
CAPITOLUL 1 . ARGUMENT Bucătăria românească este denumirea pe care o poartă rezultatul sintetizării, în timp, a gustărilor și obiceiurilor gastronomice specifice poporului român. Ea este diversă, cuprinde nenumarate obiceiuri și tradiții culinare, mâncăruri specifice, împreună cu...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
ARGUMENT Privind grijile și preocupările cotidiene ale omului,se număra și preocuparea și pregătirea unor produse pentru a asigura alimentarea organismului.Din istoria omenirii se rețin o mulțime de aspecte și episoade,care se referă la această activitate,din care rezultă că modul și...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
Capitolul.1. Scurt istoric al întreprinderii Fondarea întreprinderii Începutul anilor 90, odată cu destrămarea sistemului socialist centralizat, sectorul industriei alimentare, inclusiv și cel al produselor de panificație a suferit un declin considerabil. Acest fapt a dus la...
Proiect / Industrie Alimentară / Liceu
ARGUMENT Am ales acest proiect deoarece din aluatul dospit se pot realiza multe preparate de patiserie cu diferite umpluturi și forme .Preparatele din aluat dospit se obțin prin asocierea aluatului(în a cărui componentă materiile prime sunt dozate diferit în funcție de preparat) cu...