Proiect / Industria Alimentară / Master
Introducere Carnea este una dintre cele mai importante surse alimentare de bază în hrana omului. Datorită compoziției chimice echilibrate în nutrienți cu o valoare biologică ridicată, carnea este un aliment indispensabil în hrana omului . Se consumă sau se prelucrează în principal...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Capitolul I - Generalități Mazărea (Pisum sativum) aparține Familiei Fabaceae, Ordinul Fabales, este recoltată pentru boabe și printre altele reprezintă materia primă pentru fabricarea conservelor termosterilizate (în apă, în bulion), dar este la randul ei specia ce asigură necesarul de...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Capitolul 1-Introducere 1.1 Noțiuni despre epurarea și autoepuarea apelor uzate. 1. POLUAREA APEI Poluarea apei reprezintă orice alterare fizică, chimică, biologică sau bacteriologică a apei, peste o limita admisibilă, inclusiv depășirea nivelului natural de radioactivitate produsă...
Proiect / Industria Alimentară / Master
1.INTRODUCERE Mierea de albine este un produs natural complex, rezultat al nectarului floral al plantelor și al imbogațirii acestuia de către albine (Apis mellifera L) cu substanțe proprii, prin acțiunea sucului secretat de glandele acestora. Viața albinelor este in permanența...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Introducere Știm cu toții că industria panificației este o industrie care s-a dezvoltat frumos în ultimii ani ,iar produsele de patiserie sunt tot mai căutate de consumatorii dornici de ceva nou. Biscuiții, ca și produși, sunt simpli de fabricat, însă noi ne-am gândit să venim cu o...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
INTRODUCERE Dintre toate produsele de origine animală, ce constituie alimente pentru om, carnea se situează pe primul plan, atât datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive (proteine,grăsimi, vitamine, săruri minerale) cât și digestibilității ridicate și de asemenea...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
I.Introducere Prăjiturile reprezintă un desert, dulce de cele mai multe ori, apreciate și/sau consumate de majoritatea persoanelor, fiecare prăjitură individualizându-se mai ales prin gustulul diferit, de la cele mai „light” prăjituri până la cele cu un conținut ridicat de zahăr....
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
INTRODUCERE Centrala termică cu combustibil gazos reprezintă o metodă mult mai ușoară și modernă de încălzire a unui spațiu fie el industrial sau domestic. Daca în trecut cea mai uzuală sursă de încălzire a locuinței era încalzirea cu combustibil solid (lemne), în prezent sunt mult mai...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Managementul Procesării Moderne a Alimentelor Studiu de caz Proiectarea și Conducerea Proceselor Tehnologice în Industria Laptelui Iaurt natural cu adaos de lactoferină Sibiu CUPRINS 1 Importanța și caracterizarea produsului 3 2 Schema tehnologică 6 3 Descrierea operațiilor tehnologice...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Tema : Să se proiecteze o secție de fabricare a salmului de Sibiu, cu o capacitate de producție de 2.5t/24 h. 1. Generalități Carnea și produsele din carne au o importanță deosebită în alimentația populației. Prin aportul de proteine de origine animală bogate în aminoacizi esențiali...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Capitolul I. Introducere Am efectuat stagiul de practică timp de 45 de zile, respectiv 360 de ore la brutăria Doar Grâne. Echipa brutăriei Doar Grâne este formată din trei membri (Dr. Ing Muscalu Gheorghe; Dr Ing Istudor Adriana și Ing. Veciunca Andreea). Brutăria este poziționată în...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Introducere Preliminarii. Noțiunea de drept al consumatorului Operatorii economici oferă pe piață produse și servicii care sunt destinate să satisfacă anumite nevoi și trebuințe ale consumatorilor, iar prin metode și tehnici de marketing, desfășoară acțiuni de promovare al lor și de...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
1. Prezentarea produsului luat in studiu 1.1. Generalități Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
CAPITOLUL I 1.1 IMPORTANȚA TEMEI Se știe că în alimentația omului trebuie să intre în largă măsură produse ușoare, capabile să înlesnească îndepărtarea toxinelor care se formează în organism. Printre aceste produse se numără și fructele. Avănd în vedere faptul că, pe măsură ce...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Introducere Produsele crud-uscate reprezintă acele produse obținute din carne provenind de la diferite specii, materia primă find supusă unor transformări biochimice sub acțiunea enzimelor proprii, fibrei musculare și a unor enzime produse de către microorganismele cu care se face...