Explozia de la Cernobil

Extras din proiect:

Accidentul nuclear de la Cernobil a fost un accident major in Centrala Atomoelectrica Cernobil care s-a compus dintr-o explozie a centralei, urmata de contaminarea radioactiva a zonei inconjuratoare.

Acest dezastru este considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Un nor de precipitatii radioactive s-a indreptat spre partile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei si partile estice ale Americii de Nord.

Cea mai grava contaminare radioactiva s-a inregistrat in Peninsula Scandinava pana dincolo de Cercul Polar. A fost prima data cand s-a produs o contaminare transcontinentala, fiind afectate Canada si Alaska.

Se afla in apropiere de orasul Pripiat, Ucraina, la 18 km nord-vest de orasul Cernobil, la 16 km - sud de frontiera ucraino-belarusa si aproximativ 110 km nord de Kiev.

Centrala a fost compusa din patru reactoare de tip RBMK (uraniu, grafit, apa), fiecare capabil de producere a 1 GW de putere electrica.

Construirea centralei a inceput in anii '70 ai secolului XX, cu reactoarele 1 (care a fost inchis in anul 1977), 2 in 1978, 3 in 1981 si 4 in 1983. Doua alte reactoare 5 si 6 erau in timpul constructiei cand a avut loc accidentul.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Explozia de la Cernobil.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Marime:
942.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
cernobal, explozie, radiatii, mediu, efecte
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!