Șantierul naval Orșova - Analiza financiară și nefinanciară

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cap I. Prezentare generala - Analiza nefinanciara
1.Despre noi 4
2.Conducerea Consiliului de Administratie 7
3.Conducerea 7
4.Produse si servicii 8
5.Clientii 8
6.Furnizori 9
7.Angajati 10
8.Principalii concurenti 11
9.Actionari 12
10.SNO-perspective pozitive 17
Cap II. Documentatia necesara in vederea fundamentarii deciziei de creditare Analiza financiara 18
Bibliografie 28

Extras din proiect:

Santierul Naval Orsova a luat fiinta in 1890, ca un mic atelier destinat repararii navelor ce participau la construirea canalului navigabil de la Portile de Fier - SIP Iugoslavia si a avut o dezvoltare constanta in timp, cunoscand o evolutie spectaculoasa dupa anul 1991 cand s-a schimbat forma de organizare si denumirea, infiintandu-se societatea pe actiuni SC Santierul Naval Orsova SA. Societatea comerciala SNO are ca obiect principal de activitate constructia de nave fluviale.

Actualmente S.C. SANTIERUL NAVAL ORSOVA S.A. este o societate 100% privata, pe actiuni, actionari fiind SIF Transilvania - 61,81 %, SIF 5 Oltenia - 10,06 % si alti actionari 28,11 %, avand un personal angajat in numar de aprox. 700 persoane.

Cu un capital social de 28 557 297,50 RON si o cifra de afaceri de peste 80 milioane RON anual, santierul este un partener solid si credibil in afaceri.

Cele doua mari activitati ale societatii sunt :

- constructia de nave, care sunt in totalitate destinate exportului si reprezinta 98% din activitatea societatii;

- reparatia de nave pentru piata interna si externa;

Prima activitate reprezinta in ponderea volumului de munca 90% si in aceeasi masura sursa de venituri. Ea se materializeaza prin executii de corpuri de nave fluviale - pentru marfuri generale, portcontainere, nave tanc si transportoare de gaz, nave tehnice care primesc o armare sumara in legatura cu instalatiile de corp ( outfitting).

Diversitatea si calitatea produselor noastre sunt la baza unei colaborari continue si intense cu parteneri din Germania, Olanda si Austria,Belgia.

Odata cu demararea constructiilor de nave pentru export, societatea si-a modernizat continuu tehnologia de lucru, facand investitii importante pentru achizitionarea de masini, utilaje si aparatura moderna de lucru putand produce o gama variata de nave

Diversitatea si calitatea produselor noastre sunt la baza unei colaborari continue si intense cu parteneri din Germania, Olanda, Austria si Belgia.

Mentionam faptul ca toate procesele care vizeaza regulile navale de constructie sunt supravegheate de inspectii ale societatilor de clasificare : Registrul Naval Roman, Germanischer Lloyd si Lloyd Register.

In santier isi desfasoara activitatea si o grupa proiectari pe calculator precum si un atelier de proiectare tehnologica, capabil sa faca fata la cele mai moderne cerinte, societatea fiind certificata de Germanischer Lloyd cu sistemul ISO 9001.

Ca perspectiva pentru viitorii ani se intentioneaza asimilarea de costiere, inceperea asimilarii constructiei complete a navelor construite si executarea de tancuri chimice din inox (duplex), prima nava de acest gen fiind deja livrata, si fiind apreciata la modul superlativ de catre beneficiar si specialistii vest europeni

Descrierea activitatii de baza a societatii comerciale:

a) Societatea Comerciala "Santierul Naval Orsova" S.A. are ca obiect principal de activitate constructia de nave fluviale (cod CAEN rev.2: 3011 ,,Constructia de nave si structuri plutitoare"). Activitatea de constructie a navelor fluviale a reprezentat, in ultimii ani, peste 96% din totalul productiei.

b) Societatea a fost infiintata in baza H.G. nr.19/10.01.1991, fiind inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J25/150/1991.

c) In anul 1998, prin vanzarea pachetului de actiuni detinut de fostul FPS compania a devenit o societate cu capital integral privat, autohton si strain.

In anul 2008 a fost finalizat (aprobat de adunarea generala extraordinara a actionarilor din 25.07.2008 ) proiectul de fuziune inceput in anul anterior, 2007. Este vorba de fuziunea prin absorbtie dintre S.C. Santierul Naval Orsova SA, jud. Mehedinti - societatea absorbanta si S.C. Servicii Constructii Maritime SA Agigea, jud. Constanta - societatea absorbita. Dupa aprobare fuziunii de catre adunarea generala de la fiecare din cele 2 societati, au urmat procedurile legale de inregistrare a acestui proces la Oficiul Registrului Comertului din cele doua judete, inclusiv radierea societaii care si-a incetat activitatea - S.C. Servicii Constructii Maritime SA Agigea. Practic, incepand cu luna august, activul si pasivul vechii societati a fost preluat de societatea absorbanta, si tot de atunci putem vorbi de preluarea realizarilor si a tuturor raportarilor pe noua structura.

Se precizeaza faptul ca pentru serviciile de consultanta in vederea evaluarii si intocmirii proiectului de fuziune prin absorbtie, societatea a incheiat contract cu o firma de specialitate. Onorariul achitat in anul 2008

Bibliografie:

1. Cristi Spulbar - Management bancar, Editura SITECH, Craiova, 2008;

2. www.bvb.ro

3. www.santieru.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Santierul naval Orsova - Analiza financiara si nefinanciara.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
4 148 cuvinte
Nr caractere:
27 875 caractere
Marime:
223.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
santier, societate, fonduri, creditare
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea din Craiova din Craiova
Materie:
Finanțe
Profesorului:
Cristi Spulbar
Sus!