Tehnologia DVB

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere
1Initiere in tehnologiile DVB
1.1Ce este DVB?
1.2DVB - Accesibilitate
1.3DVB - Interoperabilitate
1.4DVB - Flexibilitate
1.5DVB - Integrarea pe piata
1.6Date istorice
1.7Progresul televiziunii digitale
1.8Perspectiva globala
1.9Compresarea MPEG-2
1.10Serviciul Service Information
1.11Cum sunt elaborate si aprobate standardele DVB
2Difuzarea Internet
2.1Transmisiunea datelor prin DVB
2.2Ce este IP Multicast?
2.3Bazele rutarii IP Multicast
2.3.1Arborele distribuirii IP Multicast (Multicast Distribution Tree)
2.3.1.1Arborele distribuirii de la sursa (Source Distribution Tree)
2.3.2.1Arborele de distributie impartit (Shared Distribution Tree)
2.3.2Transportul IP Multicast (Multicast Forwarding)
2.3.3Limitele TTL (Time To Live Threshold)
2.3.4Verificarea limitei TTL
2.3.5Tipurile de protocoale pentru rutarile multicast
2.3.5.1Dense mode
2.3.5.2Sparse mode
2.3.5.3Sparse-Dense mode
2.3.6Neajunsurile IP Multicast
2.4Eficienta protocolului TCP/IP in retelele satelit
2.4.1Transmisiunea datelor prin canalul direct
2.4.2Mediul digitali de colectare, comenzile si utilizarea lor
2.4.3incapsularea Multi Protocol DSM-CC
2.4.4Transmisiunea datelor in canal invers
2.4.5Cercetari de statistica
3Implementarea tehnologiei DVB
3.1Clasificarea sistemelor DVB
3.2Antena satelit
3.3Convertorul LNB
3.4Dispozitivul DVB
3.5Proiectarea sistemelor DVB
4Proiectarea tehnico-economica a proiectului
4.1Etapele cercetarii stiintifice
4.2Implementarii tehnologiei DVB intr-o retea de scara mica si medie
4.3Planificarea retea
4.4Evaluarea financiara a proiectului
5Protectia muncii si sanitaria in productie
5.1Introducere
5.2STAS 12.2.032-78. Locul de munca la efectuarea lucrului sezand
5.2.1Principii generale
5.2.2Caracteristicile de dimensiune a locului de munca
5.2.3Cerintele de amplasare a organelor de conducere
5.2.4Cerintele la amplasare a mijloacelor de reprezentare a informatiei
5.3Zgomotul
5.4Microclimatul
5.5Iluminatul
5.6Radiatia
5.7Efecte psihofiziologice
5.8Securitatea electrica
5.9Conditionarea aerului
5.10Calcularea ventilarii

Extras din proiect:

Tehnologiile Internet si tehnologiile transmisiunilor de date la momentul de fata se afla intr-o etapa de dezvoltare furtunoasa, care a dus la aparitia multor aplicatii noi, de tipul difuzarii prin Internet, video la comanda, video-conferinte online, Internet telefonia, difuzarea canalelor video si audio in direct s.a., de asemenea a crescut considerabil numarul de solicitari a resurselor WWW din Internet.

Toate aceste aplicatii in deosebire de cele clasice ca posta electronica, ftp s.a. prezinta niste cerinte mult mai severe fata de capacitatea de transfer a canalelor de legatura.

Numarul persoanelor si organizatiilor ce se conecteaza la reteaua globala este in permanenta crestere, din aceasta cauza de aceea viteza conexiunilor existente nu mai satisface cerintele impuse de dezvoltarea mondiala a Tehnologiilor Informationale.

Proiectul dat reprezinta o solutie pentru rezolvarea problemei supraincarcarii retelelor si crearea canalelor cu capacitati mari de transfer de date, ce ar satisface necesitatile aplicatiilor contemporane.

Una dintre tehnologiile ce ne permit crearea canalelor rapide si accesul in banda larga la resursele informationale este tehnologia DVB (Digital Video Broadcasting).

Avantajele principale ale acestei tehnologii consta in faptul ca necesita cheltuieli materiale nu prea mari in comparatie cu pretul instalarii si intretinerii canalelor obisnuite. Alt avantaj important este faptul ca fiind o tehnologie de transfer de date prin satelit ea nu necesita conexiuni fizice (solutie fara fir - wireless) si poate fi aplicata, de exemplu, in locuri indepartate unde poate fi receptionat doar semnalul satelit, in cazurile cand nu e posibila sau este prea costisitoare instalarea liniilor dedicate obisnuite sau a fibrei optice.

Tehnologia DVB este o tehnologie "digitala", de aceea ea este aplicata nu numai pentru transferul de date, dar si in domeniul difuzarii televiziunii digitale de calitate inalta.

DVB de asemenea este o colectie de standarde si specificari internationale, conform carora datele pot fi transformate in semnale digitale DVB si transmise nu numai prin satelit si prin cablu si prin difuzare terestra (radio).

Tehnologia DVB este mondial recunoscuta inclusiv ca solutie ,,wireless", ce a fost oficial aprobata si implementata in mai multe tari ale lumii.

in Republica Moldova la momentul de fata deja sunt implementate sisteme de transfer de date ce utilizeaza tehnologiile DVB si functioneaza cu succes, insa cu regret sisteme de difuzare a televiziunii digitale cu utilizarea tehnologiilor DVB la noi inca nu au fost implementate, dar nu este exclus ca in viitorul apropiat vom beneficia pe deplin si de acest lux.

1. Initiere in tehnologiile DVB

1.1 Ce este DVB?

in Europa si in alte parti ale lumii televiziunea digitala este reprezentata de standardul DVB. Actualmente DVB nu este un singur standard ci este o multime de specificatii standarde similare destinate pentru transmiterea datelor si difuzarea televiziunii digitale. Accesibil si aplicabil pentru o gama larga de medii de propagare, standardul DVB este elaborat in mai multe forme inclusiv in versiunile terestra (DVB-T), cablu (DVB-C) si pentru satelit (DVB-S). Principiile fundamentale ce sunt folosite la difuzarea televiziunii digitale si a transmisiunilor de date, utilizand aceasta tehnologie, apartin Proiectului DVB (Digital Video Broadcasting).

Proiectul include 240 membri din circa 30 de tari din toata lumea, aceasta organizatie a fost creata din diferite interese de grup pe baza voluntara. Membri sunt producatori de aparataj, broadcasteri, provideri si alte organe fiecare dintre care s-au dedicat elaborarii si crearii unei familii globale standarde pentru difuzarea televiziunii digitale.

1.2 DVB - Accesibilitate

Sistemele DVB sunt dezvoltate de grupurile de lucru ale Modulului Tehnic din cadrul proiectului DVB. Grupul Modulului Tehnic este separat de la intregul proiect ce consta din mai multe grupe de lucru ce lucreaza independent. Odata ce noile standarde sunt publicate prin intermediul ETSI (European Telecomunications Standards Institute - Institutul European de Standardizare in Telecomunicatii), ele devin disponibile, la un cost nominal, pentru oricine in toata lumea. Standardele deschise dau posibilitatea pentru implementarea inovatiilor si prestarea noilor servicii. Nu conteaza unde se elaboreaza tehnologia DVB, ea este disponibila in intreaga lume.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia DVB.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
99 pagini
Imagini extrase:
99 imagini
Nr cuvinte:
22 640 cuvinte
Nr caractere:
135 187 caractere
Marime:
1.16MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
tehnologii, digitalizare, inregistrari, video
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!