Tablou de bord S.C. C&I S.R.L.

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAPITOLUL 1
PREZENTAREA ORGANIZATIE C&I
SCURT ISTORIC
MISIUNE SI OBIECTIVE PRINCIPALE
CAPITOLUL 2
ORGANIGRAMA ORGANIZATIEI C&I
CAPITOLUL 3
TABLOUL DE BORD

Extras din proiect:

PREZENTAREA ORGANIZATIEI C&I

C&I se numara printre cele mai mari companii de transport intern si international de persoane din Romania, acoperind, in prezent, cele mai importante trasee atat din tara cat si din strainatate.

Activitatea principala pe care o desfasoara C&I, este "transport terestru de persoane pe baza de grafic" cod CAEN 6021.

Secretul succesului sta in strategia de dezvoltare a companiei, precum si in munca depusa de echipa C&I pentru a asigura ritmicitatea curselor, respectarea orelor de program, fidelizarea calatorilor. Pe viitor, compania intentioneaza asigurarea unor servicii complete clientilor sai, precum si dezvoltarea de activitati conexe transportului de persoane, care sa contribuie la sporirea eficientei, dar si la reducerea costurilor operationale si cresterea continua a nivelului serviciilor.

In istoria companiei C&I, anul 1996 reprezinta anul fondarii companiei, de catre Ion Comusi in Bucuresti, Romania.

In anul 2000, primul microbuz cu 18 locuri, reprezenta un nou mod de calatorie promovat de catre firma, prin care calatorii puteau parcurge distante mari in timp record. Succesul acestui nou tip de transport persoane se datoreaza atat caracteristicilor si facilitatilor ce le oferea compania cat si perioadei de timp alocata calatoriei

Politica dezvoltata de firma se axa in principal pe satisfacerea nevoilor clientilor, promovand servicii de calitate superioara la preturi avantajoase. Orarul de transport si disponibilitatea parcului de masini in timp util sunt alte caracteristici de baza ale companiei, oferindu-le clientilor posibilitatea compararii ofertei si alegerea personala.

Dezvoltarea economica a Romaniei in aceasta perioada, exprimata si prin existenta a numeroase firme de marime mijlocie cu putere suficienta de transport, ii confera noului sistem de transport un mediu optim de dezvoltare.

Pozitia de leader cucerita pe piata romaneasca coduce firma spre o revizuire a strategiilor, o reorientare prin diversificare pe piata externa. Obiectivul strategic vizat s-a concretizat in anul 2003 prin patrunderea pe pietele europene Italia si Spania unde firma a promovat sistemul de transport calatori cu succes.

C&I s-a infiintat in 1996, dar in domeniul transporturilor activeaza din 2000, cand a inceput sa efectueze curse regulate pe traseul Bucuresti - Sinaia - Predeal - Brasov. La acea vreme avea in folosinta doar sase microbuze, traseul fiind printre primele deschise pe Valea Prahovei.

Dupa traseul spre Brasov, la numai sase luni in 2001, a venit urmatorul traseu, Bucuresti - Slatina - Craiova. Daca pentru Valea Prahovei traseul a aparut ca o necesitate de a circula cat mai rapid, in cazul rutei spre Craiova a fost intocmai politicii de dezvoltare a companiei deoarece din capitala Olteniei spre Bucuresti era greu de ajuns. Anul 2001 a insemnat si o noua etapa in marirea parcului de autovehicule. Daca muncesti mult, restul vine de la sine.

Anul 2002 reprezinta o etapa importanta in expansiunea companiei, prin patrunderea pe piata Romaniei, piata ce prezenta un mediu incert, specific tranzitiei la economia de piata. Succesul acestui tip de servicii promovat s-a regasit, la inceput, prin lipsa unei concurente la nivel de ramura, dar si prin noutatea sistemului. Toate acestea au condus la fidelizarea clientilor, ocupand ulterior pozitia de leader pe piata, in ciuda aparitiei diferitelor firme ce promovau tipuri de servicii asemanatoare.

Bibliografie:

1. Lezeu, D.N., Analiza situatiilor financiare ale intreprinderii, Ed. Economica, Bucuresti,

2004;

3. Valceanu, Gh., Robu, V., Georgescu, N., Analiza economico-financiara, Ed. Economica,

Bucuresti, 2005;

4. Vintila, G., Gestiunea financiara a intreprinderii, Ed. Didactica si Pedagogica, Bucuresti,

1997.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tablou de bord S.C. C&I S.R.L..doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
3 363 cuvinte
Nr caractere:
21 879 caractere
Marime:
34.99KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
firma, Economie, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!