Plan de afaceri - SC Casa de moda Mihaela SRL

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Descrierea generala a afacerii
1.1. Descrierea afacerii in care se doreste sa se intre
1.2. Descrierea generala a serviciilor
2.Descrierea detaliata a serviciilor(fezabilitatea serviciilor)
2.1.Stadiul de elaborare
2.2.Fotografii si specificatii aferente
2.3.Puncte tari si slabe
3.Evaluarea preliminara a pietei (fezabilitatea de marketing)
3.1.Marimea si tendintele pietei
3.2.Deternimarea cotei de piata
3.3.Evaluarea concurentei
3.4.Tactici de marketing
4.Evaluarea procesului de productie (fezabilitatea tehnica)
4.1.Modalitati de prestare a serviciului

Extras din proiect:

1.1. Descrierea afacerii in care se doreste sa se intre

,,Casa de moda Mihaela" se doreste a fi o firma care sa promoveze bunul gust si noile tendinte in domeniul confectiilor de femei pe piata din Resita si chiar din judet, stiindu-se faptul ca numarul societatilor cu acelasi profil este unul redus.

Sediul firmei va fi ultra central, fiind situata in aproprierea ,,km 0" al Resitei, municipiu resedinta a judetului Caras-Severin. Mai precis sediul firmei va fi situat la urmatoarea adresa: P-ta ,,1 Decembrie 1918", nr. 1A, Resita.

Obiectul de activitate al ,,Casei de moda Mihaela" este producerea, pe comanda, a diferitelor sortimente de confectii de femei, dintre care amintim: costume, rochii, fuste, pantaloni, bluze, camasi etc., acestea fiind destinate in mica parte comercializarii in magazinul de prezentare, cea mai mare parte a productiei fiind destinata comercializarii pe baza de comanda, firma avand doar calitatea de executant al acesteia, materia prima fiind , in acest caz, a clientelor.

1.2. Descrierea generala a serviciilor

Investitia necesara modernizarii acestei firme este de 2.000.000 RON, din care:

- 200.000 RON vor fi asigurati de asociatii firmei si vor fi destinati achizitionarii unui banzic pentru despicat spanurile (o etapa a procesului de productie realizat la sala de croi).

- 1.800.000 RON vor fi asigurati prin solicitarea unui credit bancar, care va fi utilizat pentru achizitionarea unor prese, calcatoare profesionale si un reliant (doua utilaje deosebit de necesare activitatii de productie).

Activitatea desfasurata de aceasta firma va fi usurata de achizitionarea acestor utilaje, ba mai mult se considera ca productia va creste considerabil precum si calitatea produselor obtinute va fi una superioara. Capacitatea de acoperire a dobanzii este foarte buna: de la minim de 4% in primul an, aceasta va creste pana la aproximativ 22% in anul al cincilea.

Comparand rata interna de rentabilitate cu dobanda acordata de banci - circa 10-20% la termen - putem considera proiectul de modernizare ca fiind unul destul de rentabil.

Estimarea acestor rezultate s-a facut in conditiile unei marje de siguranta destul de largi si anume:

- utilizarea capacitatii de productie in proportie de 80% in primul an;

- venituri minime si cheltuieli maxime;

- regim de lucru de numai 8 ore/zi, timp de 5 zile pe saptamana;

- preturi cu cel putin 15% sub nivelul mediu al pietei actuale.

In acest domeniu de activitate exista o cerere sigura si constanta, datorita necesitatii de produse de imbracaminte de calitate pe piata din tara, dar si datorita interesului manifestat de clientii externi (italieni, germani, austrieci) de a produce produsele lor in tara noastra.

1.Afacerea

1.1 Firma

S.C ,,Casa de moda Mihaela" SRL, cu un capital de 5.000.000 RON fost infiintata in 3 decembrie 2003 si este inmatriculata la Registrul Comertului cu nr. J11/342/03.12.2003.

Firma este proprietate a trei asociati, Daia Ionela, Frumusanu Cosma si Stefanescu Mihai, proportia partilor sociale pe care le detin fiind urmatoarea:

- Daia Ionela - 27,28% din capitalul social;

- Frumusanu Cosma - 27,28% din capitalul social;

- Stefanescu Mihai - 45,44% din capitalul social.

In primi trei ani de functionare, firma a desfasurat activitati de comert en-gros cu produse de imbracaminte, precum si activitatea de productie a acestora. Rezultatele financiare prezentandu-se:

- o cifra de afaceri medie de 187.000 RON/ lunar;

- o rata medie a profitului brut de 20%;

- firma a contractat un credit pe termen scurt, care a fost integral rambursat, iar in prezent nu are nici un credit in derulare;

In prezent firma are un numar de 150 de angajati.

1.2 Afacerea propusa si domeniul de activitate

Pentru a reinvesti profitul acumulat in cei trei ani de activitate, intentionam sa dezvoltam activitatea firmei in domeniul productiei de confectii.

Ne propunem - in prima etapa - amenajarea unei sali de croi a firmei (pana in prezent firma neavand o asemenea sala, activitatea cu privire la aceasta etapa de productie desfasurandu-se la alte firme, cu care societatea avea incheiate contracte). In a doua etapa intentionam sa ne extindem activitatea productiva in domeniul productiei de confectii pentru copii (baieti). Prezentul plan de afaceri se refera numai la prima etapa a proiectului nostru si anume la amenajarea salii de croi.

Consideram ca firma va avea numai de castigat in urma acestei modernizari a firmei, aceasta reducand costurile, determinand o crestere a productiei si chiar a calitatii produselor obtinute de firma.

Exista perspective largi de dezvoltare a afacerii atat in ceea ce priveste modernizarea, cat si marirea spatiului si cresterea numarului de angajati pe care ii are firma pana in prezent.

1.3 Obiective

Ne propunem ca in primul an de punere in functiune a firmei dupa modernizare:

- crearea unei clientele stabile atat pentru activitatea de productie cat si pentru activitatea de comert;

- sa atingem un grad de utilizare a capacitatii de productie de 90%;

- sa realizam o cifra de afaceri anuala de circa 2.300.000 RON, un profit brut

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de afaceri - SC Casa de moda Mihaela SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 147 cuvinte
Nr caractere:
17 425 caractere
Marime:
30.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
firma, afacere, organizare, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!