Înființarea unei firme

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Intreprinderea "S.C. SCULP S.R.L" este o societate de productie, comercializare si consultanta in domeniul sculpturilor.

Activitatea firmei se axeaza pe producerea de sculpturi si comercializarea acestora in magazinul propriu, piete, licitatii, precum si in magazinele specializate. Sculpturile vor fi produse si livrate in asa mod incat acestea vor ajunge la client rapid si in cele mai bune conditii.

Vor exista mai multe tipuri de sculpturi, clientul avand posibilitatea de a comanda oricare din aceste produse, pretul variand in dependenta de marimea sculpturii, materialul folosit si respectiv complexitatea sculpturii comandate. Pretul produselor noastre va fi mai mic sau egal cu cel de pe piata insa calitatea va fi net superioara.

Investitia necesara este de 20.000 Euro. Aceasta suma va fi folosita pentru procurarea materiilor prime necesare si a materialelor consumabile.

Piata pe care va activa firma este caracterizata printr-o cerere puternica a produselor de acest gen, dar si consultanta este binevenita, fiindca oamenii au nevoie din ce in ce mai mult de un sfat al unui specialist in domeniul dat.

Cumparatorii vor fi persoane de toate varstele, va exista un magazin amplasat in orasul Pitesti.

in perspectiva se prevede extinderea intreprinderii si in alte orase.

Firma

intreprinderea "S.C. SCULP S.R.L." cu un capital de 20.000 Euro se va ocupa cu producerea sculpturilor, comercializarea lor si servicii de consultanta.

Produsul oferit de societate va fi obtinut din materiale de aceeasi natura, dar cu forme diferite in functie de dorinta clientului.

Sculpturile vor satisface chiar si cele mai rafinate gusturi ai celor mai pretentiosi consumatori, care vor cumpara produsul pentru ca va fi de o calitate net superioara, si reprezinta un element de noutate pentru acest oras, firma fiind singura de acest gen, iar oamenii sunt atrasi de tot ce este nou si frumos.

Aceasta afacere va avea sanse de success deoarece cu ajutorul publicitatii va fi promovata rapid pe piata locala, deasemenea se va asigura o diversitate pe piata europeana in care traditiile si obiceiurile sunt extrem de importante.

Pe parcurs de cinci ani se va moderniza atelierul procurand si utilizand pe parcurs tehnica ultramoderna si personal calificat in domeniul dat.

Domeniul de activitate

Domeniul de activitate al intreprinderii "SCULP S.R.L" va fi:

- producerea sculpturilor;

- realizarea sculpturilor atat pe piata autohtona;

- prestarea serviiciilor de consultanta in domeniul dat.

Nevoile pe care societatea si le-a pus in plan sa le satisfaca sunt valorile estetice prin oferirea unor obiecte de arta decorativa care corespund nevoii de frumos.

Piata aleasa de intreprindere este o piata in crestere, relativ noua in oras. Firma este unica intreprindere care produce asemenea produse in raza orasului Craiova. Dat fiind faptul ca in oras nu exista concurenti reali ai intreprinderii, cota pe piata va fi majora.

Concurenti in mod direct nu avem, ci numai indirecti, diferiti bussinesmani care aduc suvenire, mici statuiete din strainatate si sculptori autohtoni care nu folosesc aceasta meserie ca activitate de antreprenoriat.

Conform rezultatelor cercetarilor, piata pe care va presta activitatea de antreprenoriat intreprinderea "SCULP S.R.L" este o piata in crestere caracterizata printr-o crestere rapida a cererii acestui produs.

Obiectivele

Firma isi propune ca din primul an de la punerea in functiune a atelierului sa:

- sa atina un grad de utilizare a capacitatii de productie de 75%;

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Infiintarea unei firme.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 107 cuvinte
Nr caractere:
5 965 caractere
Marime:
14.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Economie
Tag-uri:
Economie, afacere, firma
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!