Banca Angliei

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Banca Angliei este banca centrala o Regatului Unit. Cunoscuta ca "Batrana Doamna" de pe strada Threadneedle, banca a fost fondata in 1694, nationalizata in 1946 si si-a castigat independenta in 1997. Stand in centrul sistemului financiar al Marii Britani, banca s-a angajat sa promoveze si sa mentina stabil si eficient cadrul monetar si financiar si sa contribuie la sanatatea sistemului economic.

"Old Lady"-caricatura ce descrie Banca Angliei

Rolurile si functiile bancii s-au schimbat de-a lungul celor trei sute de ani de istorie. De cand a fost fondata, banca a fost banca guvernamental, iar din secolul XVIII, a devenit banca bancilor. Precum furnizeaza servicii bancare clientilor sai, Banca Angliei administreaza schimburile straine al Marii Britanii si rezerva de aur si stocul de casa guvernamental.

Lingourile de aur-visteria Bancii Angliei

Banca este, probabil, cea mai vizibila datorita bancnotelor sale, si mai recent, datorita deciziilor privind rata dobanzii. Banca a detinut monopolul asupra emiterii bancnotelor in Anglia si in Tara Galilor pana in secolul XX. Dar in 1997 Banca are responsabilitatea cu privire la rata oficial a dobanzii in Marea Britanie.

Bancnota de 20?

Deciziile privind rata dobanzii sunt luate de Comitetul Politicii Monetare al bancii. Comitetul este cel care analizeaza nivelul ratei dobanzii pentru atingerea tintei cu privire la nivelul inflatiei in economie. Rata inflatiei este fixata in fiecare an de Cancelarul Ministerului de Finante. Aceasta face parte din obiectivele bancii care trebuie sa mentina integritatea si valoare monedei - sa realizeze stabilitatea pretului in economie. Banca implementeaza decizii ale ratei dobanzii in operatiunile financiare de piata. Banca are legaturi stranse cu institutiile si piata financiara. Aceasta legatura se concretizeaza prin colectarea si publicarea statisticilor monetare si bancare.

Banca are de asemenea responsabilitatea sa mentina stabilitatea sistemului financiar - un sistem financiar sanatos este vital pentru o economie prospera. Initiativele de analiza si promovare ale bancii intaresc sistemul financiar si monitorizeaza dezvoltarea financiara, incearca sa identifice amenitarile potentiale ale sistemului financiar. In aceasta privinta banca coopereaza deschis cu guvernatorul trezoreriei si autoritatea serviciului financiar, fiind un regulator al celorlalte banci si institutii financiare din Marea Britanie.

Banca Angliei, Strada Threadneedle, Londra

Istoria bancii

Istoria bancii este fireste foarte interesanta, care totodata prezinta relevanta in in prezent. Evenimetele si circumstantele de peste trei sute de ani au influentat rolul si responsabilitatiile bancii. Ele au modelat cultura si traditiile si au contribuita la reputatia ei si au creat o banca puternica la inceputul secolului XX. IN acelasi timp, multe evenimente istorice ale bancii au mers in paralel cu istoria economica, financiara si politica a Regatului Unit.

Daca vrem sa cunoastem istoria bancii si sa vizitam Anglia, Muzeul bancii dovedeste perspicacitate unica a istorie bancii si a afacerilor.

Momentel cheie ale istoriei bancii in secolul XX

In timpul primulu razboi mondial 1914-1918, datoria nationala era de peste 7 milioane ? . Banca a ajutat imprumutand guvernul si a rezistat presiunilor inflationiste.

Im 1931 Regatul Unit

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Banca Angliei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
482 cuvinte
Nr caractere:
2 943 caractere
Marime:
254.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Economie
Tag-uri:
banci, Economie, credite
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!