Implicarea unui ONG în rezolvarea unei probleme de mediu - Impactul negativ al industriei de prelucrare a lemnului asupra mediului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1. ISTORIC

Clubul Ecologic "Transilvania" (CET) a fost fondat in anul 1992 si este o organizatie neguvernamentala, non-profit cu scopul declarat de a sprijini dezvoltarea durabila a zonei Clujului, a Vaii Somesului si a Muntilor Apuseni si de a promova educatia eco-civica a populatiei din aceasta regiune. Majoritatea programelor si proiectelor derulate de CET se focalizeaza pe promovarea participarii publice in procesul decizional si a accesului liber la informatiile de mediu, precum si pe elaborarea, incurajarea si promovarea planurilor de dezvoltare locala durabila. CET activeaza indeosebi la nivel local si regional reusind de-a lungul anilor de activitate sa dobandeasca recunoasterea comunitatilor cu care a lucrat.

Activitatile ultimilor ani ale organizatiei s-au focalizat pe proiecte de dezvoltare rurala durabila in Microregiunea Huedin si Parcul Natural Apuseni. Majoritatea proiectelor organizatiei au fost si sunt implementate cu ajutorul si contributia unor parteneri. Acest lucru duce in primul rand la o eficientizare a actiunilor CET, iar in al doilea rand poate sa ofere o permanenta masura a oportunitatii initiativelor organizatiei.

Misiunea cea mai importanta a Clubului Ecologic "Transilvania" este sa ajute comunitatile aflate in sau in apropierea Parcului Natural Apuseni sa rezolve unele din problemele de mediu, economice si sociale cu care se confrunta pentru a putea construi un viitor mai bun impartasit de catre toti rezidentii acestei zone.

2. STRUCTURA ORGANIZATORICA

Clubul Ecologic Transilvania este o organizatie de tip deschis, militanta, guvernata de catre Adunarea Generala, motiv pentru care membrii sai sunt extrem de importanti, atat din punct de vedere cantitativ cat mai ales calitativ, pentru activitatea desfasurata.

Organizatia are patru categorii de membri, pentru fiecare dintre ele existand criterii in ceea ce priveste stabilirirea dobandirii calitatii respective precum si prevederi clare despre drepturile si obligatiile ce decurg din aceasta. Cele patru categorii sunt:

- membri activi

- membri suporteri

- membri cercetasi

- membri de onoare

Membrii activi CET

CET are in momentul de fata un numar de 42 membri activi, care sunt si cei mai importanti pentru activitatea si forta CET. Dintre acestia majoritatea raspund cu promptitudine la apelurile lansate de CET cu ocazia unor activitati punctuale.

Suporterii CET

- iau parte la pregatirea, desfasurarea si evaluarea activitatilor CET

- platesc o cotizatie simbolica in schimbul careia primesc un carnet de suporter si publicatiile editate de CET

- au acces la baza de date si echipamentul CET

- participa la cursurile de instruire pe care CET le organizeaza

- participa la Adunarile Generale si intalnirile festive organizate de CET

Cercetasii CET

Sunt elevii in varsta de pana la 18 ani care activeaza intr-unul din cercurile coordonate de CET in scolile si liceele clujene sau participa la programele CET; acestia au acces la baza de date CET si poseda o legitimatie de cercetas.

Membri de onoare CET

Sunt persoane sau institutii care, prin preocuparile pe care le au, sprijina activitatea CET sau contribuie la realizarea obiectivelor organizatiei; membrii onorifici pot face parte din Comitetul consultativ CET.

in urma Adunarii Generale din martie 2006 a fost stabilita componenta Comitetului Director (subordonat Adunarii Generale):

Parauan Dan-Gabriel, presedinte

Ianoliu Adrian stefanel Romeo, vicepresedinte

Craioveanu Dan, vicepresedinte

Andrei Kelemen, vicepresedinte

Dogar Cristian, vicepresedinte

in ceea ce priveste controlul cenzorial,

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Implicarea unui ONG in rezolvarea unei probleme de mediu - Impactul negativ al industriei de prelucrare a lemnului asupra mediului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 918 cuvinte
Nr caractere:
27 672 caractere
Marime:
31.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ong, mediu, poluare, prevenire
Predat:
Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Ecologie
Profesorului:
Trica Carmen
Sus!