Împăduriri

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Fiecare etapa istorica, fiecare oranduire sociala isi pune amprenta specifica asupra naturii si a ansamblului peisajului umanizat, ca urmare a modului diferit in care se desfasoara relatiile omului cu natura inconjuratoare.

Caracteristicile epocii noastre sunt date de dezvoltarea tehnico-economica si politica, ceea ce a dus omenirea la un inalt stadiu de civilizatie reusind in mare masura sa domine natura si manifestarile ei absolute.

Explozia demografica inscrisa in ultimii ani pe o curba ascendenta a facut necesara interventia omului in reglarea regimului ecologic, in mentinerea si dezvoltarea padurii care este factorul principal in aceasta privinta.

in cadrul mediului natural omul a realizat ecosisteme amenajate care depind din punct de vedere structural organizatoric de om dar nu manifesta diferente mari fata de ecosistemele naturale.

Dintre ecosistemele naturale rolul cel mai important il are padurea cu multiplele sale functii.

Functiile padurii sunt :

1.functia de protectie

2.functia de productie si protectie

Padurile constituie una din principalele bogatii naturale ale tarii, care contribuie la dezvoltarea economica si sociala atat prin materia prima lemnoasa pe care o furnizeaza cat si prin influentele favorabile pe care le exercita asupra mediului ambiant.

Spre deosebire de padurea naturala, padurea cultivata se dezvolta sub influenta interventiilor din ce in ce mai variate si mai intense ale omului, cu scopul de a-i spori continuu capacitatea de productie si de protectie. Interventia rationala a omului in existenta padurilor a determinat aparitia acestei stiinte noi - silvicultura.

in linii generale silvicultura studiaza legile de viata ale padurii si stabileste caile si metodele de cultura capabile sa-i ridice productivitatea si sa-i sporeascaa influentele binefacatoare.

in tara noastra dezvoltarea si gospodarirea rationala a padurilor in interesul intregii societati constituie o problema nationala, o indatorire a tuturor cetatenilor patriei. Din aceasta cauza s-a impus organizarea padurilor in unitati teritorial administrative conduse de oameni calificati in acest domeniu care-i asigura devoltarea si paza in acelai timp.

O problema importanta a economiei forestiere este actiunea de impadurire a terenurilor degradate.

in reusita lucrarilor de impadurire o importanta mare o are calitatea materialului de plantat. Foarte important este sa se produca puieti cu o dezvoltare viguroasa care vor avea si in plantatii un avans de crestere care la inceput este cantitativ neinsemnata, dar care la varsta exploatabilitatii reprezinta sute de metrii cubi la hectar.

Este gresita teoria ca puietii de talie mica au reusita mai buna, insuccesele puietilor vigurosi se datorau modului defectuos de efectuare a plantatiilor.

Silvicultura este deci o ramura foarte importanta a economiei , dar cu influente foarte mari in viata oamenilor prin modificarea mediului ambiant, a climei in general.

Din pacate in economia de piata se tine seama mai mult de rolul economic al padurii.

TARIFE iMPaDURIRI

C 1 III b CURatIREA TERENULUI

Norma de munca cuprinde: indepartarea materiei vegetale existente anterior, mobilizarea solului.

B 74 A I b2 SaPARE sANt PT DEPOZITARE

Norma de lucru cuprinde: saparea santului cu unelte manuale in vederea depozitarii puietilor si aruncarea laterala a a pamantului rezultat.

C 24 I b DEPOZITAREA PUIEtILOR LA sANt

Norma de lucru cuprinde: punerea unui strat de pamant pe fundul santului, apropierea snopilor de puieti, manipularea snopilor sau puietilor dezlegati pentru depozitarea lor in sant, imprastierea pamantului intre radacinile puietilor, tasarea usoara a pamantului, acoperirea puietilor in sant cu ramuri.

E 91 a STROPIREA MANUALa

Norma de lucru cuprinde: stropirea solului cu ajutorul pompelor manuale cu unele substante chimice pt combaterea unor boli si daunatori.

C 71 II b PLANTAREA PUIEtILOR

1 Saparea gropilor

Consta in saarea gropilor la dimensiunile stabilite in functie de marimea sistemului radicular al puietilor, de textura si de modul de pregatire al solului respectandu-se schema stabilita, scoaterea pamantului la marginea gropii, alegerea pietrelor, radacinilor, rizomilor si a altor resturi vegetale, asezarea acestora pe spatiile dintre gropi, culegerea si distrugerea larvelor sau insectelor daunatoare.

2 Plantarea puietilor

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Impaduriri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
4 068 cuvinte
Nr caractere:
22 871 caractere
Marime:
34.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
mediu, paduri, copaci
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!