Agenția pentru protecția mediului Călărași

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Realitatile zilelor noastre arata ca secolul XX este perioada celor mai mari descoperiri si transformari ale civilizatiei omenesti, dar si cele mai complexe si uneori nebanuite efecte asupra vietii.

Pana nu demult resursele naturale regenerabile ale Terrei erau suficiente pentru nevoile omenirii. in prezent, ca urmare a exploziei demografice si a dezvoltarii fara precedent a tuturor ramurilor de activitate, necesarul de materie prima si energie pentru productia de bunuri a crescut mult, iar exploatarea intensa a resurselor pamantului releva, tot mai evident, un dezechilibru ecologic.

Perfectionarea si modernizarea proceselor tehnologice, utilizand cele mai noi cuceriri stiintifice, au redus mult consumurile specifice de materii prime, dar nu si pe cele energetice. Ca urmare a industrializarii si cresterii productiei de bunuri au sporit mult materialele ce afecteaza mediul ambiant.

Tot mai des, o parte din materiile prime intermediare sau finale, produse deosebit de complexe, se regasesc in aer, apa si in sol. Ploile acide sunt tot mai dese, ca urmare a prezentei dioxidului de sulf din aer, datorita dezvoltarii proceselor termice si a utilizarii unor combustibili inferiori; sunt evacuate in atmosfera importante cantitati de oxizi de azot, de carbon, negru de fum, saruri si oxizi ai metalelor, antrenate de gazele de ardere, produse cu efecte daunatoare asupra vegetatiei, in general, si direct sau indirect asupra omului.

La acest sfarsit de secol si inceput de mileniu, lumea se afla in efervescenta. Schimbarile care au avut loc si vor avea loc, creeaza, intr-o viziune optimista, sperante si pentru remedierea fie si treptata a mediului inconjurator. in tumultul generalizat al schimbarilor, trebuie sa tragem inca un semnal de alarma legat de mediul inconjurator si de supravietuirea omului si a existentei vietii pe Terra.

Un mediu inconjurator sanatos reprezinta o conditie esentiala pentru proprietatea pe termen lung si pentru calitatea vietii. De aceea,cetatenii europeni cer un inalt nivel de protectie in acest domeniu.

Per ansamblu,societatea trebuie sa faca eforturi pentru a reduce impactul negativ exercitat de cresterea economica asupra mediului inconjurator.

2.1 ROLUL sI FUNCtIILE AGENtIEI JUDEtENE PENTRU PROTECtIA MEDIULUI

1. Agentiile pentru protectia mediului se reorganizeaza si functioneaza in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 459/2005 privind reorganizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, ale Legii Protectiei Mediului nr. 137/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si a altor acte normative aplicabile.

2. Agentiile judetene pentru protectia mediului sunt institutii publice cu personalitate juridica, in subordinea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, cu statut de servicii publice deconcentrate, finantate de la bugetul de stat.

3. Agentiile judetene pentru protectia mediului cu sediul in judetele in care sunt organizate agentii regionale pentru protectia mediului, potrivit art. 13, se reorganizeaza si se separa de structura agentiilor regionale pentru protectia mediului.

4. Agentiile pentru protectia mediului indeplinesc atributiile Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului la nivel judetean, in domeniile implementarii si politicilor de mediu, legislatiei si reglementarilor in vigoare si coordoneaza elaborarea planurilor de actiune la nivel regional.

2.2 STRUCTURA DE ORGANIZARE sI FUNCtIONARE A AGENtIEI JUDEtENE PENTRU PROTECtIA MEDIULUI

1. Structura organizatorica a agentiei judetene pentru protectia mediului asigura prin compartimente de specialitate coordonarea activitatilor de protectie a mediului la nivelul judetului.

2. Structura organizatorica a agentiei judetene pentru protectia mediului este stabilita prin organigrama anexata prezentului regulament-cadru de organizare si functionare.

3. Regulamentul de organizare si functionare se supune actualizarii periodic.

4. Prin decizie a directorului executiv si cu aprobarea presedintelui Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, in cadrul structurii organizatorice se pot organiza colective temporare, in conditiile legii.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agentia pentru protectia mediului Calarasi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 683 cuvinte
Nr caractere:
22 235 caractere
Marime:
272.52KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
structura organizatorica, mediu, ecologie, protectia mediului
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!