Plan de afacere S.C. Genius PC S.R.L.

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Descrierea afacerii (Sumar)
2.Descrierea initiatorilor
3.Produsele si serviciile oferite
4.Descrierea pietei si a concurentei
5.Strategia de marketing
6.Planul financiar
7.Organizarea si conducerea afacerii
8.Ipoteze si riscuri

Extras din proiect:

Avand in vedere ca timpul este prea pretios si multe persoane nu dispun de timpul necesar vizitarii magazinelor de calculatoare pentru a-si achizitiona cel mai potrivit calculator noi am decis sa venim in ajutorul lor si sa alegem varianta un magazin virtual. obiectivele pe care ni le-am propus

Aceasta afacere va fi initiata la inceputul anului 2008 de catre un grup de 4 studenti ai Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Principalul nostru avantaj este acela ca avem cunostinte solide in domeniul in care vom activa, iar spiritul de initiativa si entuziasmul ne vor ajuta sa atingem obiectivele pe care ni le-am propus.

GENIUS PC este un magazin online care pune la dispozitia clientilor produse si servicii din domeniul IT&C pentru a veni in ajutorul persoanelor fizice, dar si firmelor mici din Bucuresti. Firma noastra se concentreaza in special asupra nevoilor tinerei generatii (studenti si elevi). Vom comercializa produse electronice pentru PC, dar si accesorii, consumabile, telefoane mobile sau alte dispozitive audio-video. Serviciile pe care le oferim includ consultanta oferita clientilor, configuratii la cerere, proiectarea si instalarea retelelor de calculatoare, precum si instalare, administrare si asistenta software.Sediul firmei se afla in apartamentul unuia dintre actionari.

Avand in vedere ca este o firma mica, ca pentru inceput majoritatea personalului va fi din randul actionarilor. Cu toate acestea se va constitui si un consiliu administrativ care va fi constituit din toti actionarii firmei. Acestia vor analiza periodic pe ansamblu activitatea si rezultatele ei. Pe baza rezultatelor obtinute consiliul administrativ va construi obiectivele de dezvoltare ale firmei.

Principalii concurenti ai firmei noastre sunt: "Shop IT", "PC Garage","Shop IX", ,,E-mag".

Livrarea produselor se va realiza prin intermediul unui curier (pentru inceput acesta va fi un membru al echipei noastre care va folosi un automobil personal) care va prelua produsele din depozitul din apartamentul in care ne desfasuram activitatea sau direct de la furnizori, iar apoi le va transporta direct clientului care le-a comandat, acesta avand posibilitatea sa achite contravaloarea produselor la livrare, fara alte costuri in plus. Astfel, clientul va avea de castigat din toate punctele de vedere, efortul depus de acesta fiind minim.

Pretul produselor si serviciilor noastre se bazeaza pe calitatile si trasaturile acestora-cu cat sunt mai bune,cu atat pretul stabilit este mai mare ( raportul calitate-pret). Pentru inceput, Genius PC va aplica politica orientarii preturilor dupa

concurenti, ceea ce inseamna stabilirea preturilor prin luare in considerare, ca punct de incepere, pretul concurentilor cerut pentru servicii similare.

Produsele au o calitate constanta.Calitatea reprezinta un factor esential al strategiei de marketing al firmei Genius PC.Pentru a asigura calitatea produselor oferite,firma lucreaza cu renumite firme de distributie precum:Asesoft Distribution,Nelbo Distribution,Torent Computers,Lutek Grup,Ana Electronic,Agis,Despec Romania. Ambalajul este conceput astfel incat sa raspunda functiei de conditionare a produsului, respectiv sa-i asigure protectie , sa-i asigure pastrarea integritatii continutului pe timpul transportului si sa permita o manuire cat mai usoara.

In ceea ce priveste promaovarea,Genius PC va folosi atat mijloace ale marketingului tradtional cat si instrumente ale marketingului on-line.

Pentru punerea in aplicare cu succes a acestui plan de afacere, avem nevoie de 20 000 euro in plus de finantare, care sa ne asigure cresterea pentru urmatorii doi ani. in acelasi timp, vom avea nevoie de inca 10 000 euro pentru a ajunge la un flux monetar pozitiv. Cei 30000 EURO necesari finalizarii afacerii se vor obtine printr-un credit de Investitii cu Garantii FEI (Fondul European de Investitii), oferit prin intermediul BRD.

Necesarul de fond de rulment va inregistra valori pozitive, dar descrescatoare, ceea ce indica o evolutie favorabila societatii(un echilibru intre durata incasarilor si cea a platilor).

Alocarile permanente (in imobilizari) vor fi, in principiu, acoperite din surse permantente (capitaluri proprii si datorii financiare). Cu cat sursele permanente vor fi mai mari decat necesitatile permanente de alocare a fondurilor banesti cu atat intreprinderea va dispune de o marja de securitate, care o va pune la adapost de evenimente neprevazute.

Datorita flexibilitatii pachetului de achizitii si a timpului redus de achizitie a produsului finit dar si dezavantajul concurentei ne asteptam la o crestere moderata a vanzarilor in primele luni. in acelasi timp, ne asteptam sa putem vinde la o rata de 15 unitati (calcualtoare complet asambalate) pe luna in cursul a 6 luni de la intrarea pe piata.

Costul bunurilor vandute va descreste in procente, pe masura ce cumparam mai eficient de pe piata.

Cheltuielile de vanzare si administratie vor creste in valoare absoluta, dar vor descreste ca valoare procentuala, deoarece in timp ce cheltuielile cresc, cheltuieli cu intretinerea site-ului, remunerarea angajatilor , vanzarile vor creste mai rapid.

Riscurile asociate afacerii rezida, printre altele, in concurenta neloiala, lipsa de onestitate in derularea contractelor, folosirea de instrumente false de plata, inselarea partenerilor de afaceri si, nu de putine ori, a asociatilor, frauda interna sau externa companiei, folosirea cu rea-credinta a finantarilor, management defectuos, conjuncturi potrivnice de piata, dezechilibre ale cursurilor valutare, deficiente ale pietei in amonte si aval si multe alte elemente de risc, unele chiar institutionale sau de forta majora, care afecteaza profitabilitatea si chiar existenta companiilor.

Cu certitudine, nevoia de siguranta in afaceri devine stringenta, maximizarea profiturilor si minimizarea pierderilor reprezentand un obiectiv fundamental strategic pentru orice companie responsabila.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de afacere S.C. Genius PC S.R.L..doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
9 656 cuvinte
Nr caractere:
56 180 caractere
Marime:
155.50KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
firma, marketing, afacere
Predat:
Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Comerț
Sus!