Sistemul Informatic pentru Gestiunea Produselor - Utilizarea Limbajului SQL și a Sistemelor Interactive de Asistare a Deciziei

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I N T R O D U C E R E 1
1. LIMBAJUL SQL 2
1.1 Scurta introducere 2
1.2 Comenzi pentru crearea/actualizarea schemei bazei de date 3
1.3 Comenzi pentru optimizarea interogarilor 3
1.4 Controlul datelor (comenzi DCL) 4
1.5 Comenzi pentru gestiunea tranzactiilor 8
1.6 Limbajul SQL - Interogarea bazelor de date - Fraza SELECT 9
2. SISTEMELE INTERACTIVE DE ASISTARE A DECIZIEI 16
2.1 Definitii. Caracteristici 16
2.2 Arhitectura unui sistem interactiv de asistare a deciziei 21
2.3 Dezvoltarea unui sistem interactiv de asistare a deciziei 24
2.4 Criterii de clasificare.Clase 25
3. PROIECTAREA UNUI MODEL DE DATE PENTRU GESTIUNEA PRODUSELOR 27
CONCLUZII 42
B I B L I O G R A F I E 43

Extras din proiect:

In conditiile unei economii concurentiale, fiecare agent economic doreste sa realizeze echilibru financiar, sa reziste concurentei, fiscalitatii si nivelului ridicat al inflatiei. Rezolvarea problemelor ce apar in desfasurarea activitatii unei firme implica prelucrarea operativa a datelor si obtinerea informatiilor utile in fundamentarea deciziilor.Complexitatea activitatilor desfasurate si incertitudinea legata de posibilele alternative de viitor au determinat trecerea de la un demers analitic la unul sintetic, de la conducere pe baza rezultatelor obtinute la un moment dat la gestiune in timp real.

Analiza dinamica a situatiei prezente si viitoare se bazeaza pe o solida documentare. O decizie bine fundamentata presupune informatii interne si externe, indicatori expresivi care reflecta procesele si fenomenele din activitatea economica si financiara a firmei, determina limitarea incertitudinii ce caracterizeaza comportamentul firmei in context. Impreuna cu informatiile, in identificarea si alegerea cailor de actiune, un rol important il joaca rigoarea si experienta personala a decidentului, pentru ca in ultima instanta, luarea deciziei este un atribut al conducerii.

Acest proiect este structurat pe 3 capitole. Primul capitol face referire la limbajul SQL in general si la ce foloseste acesta in structura si formarea sistemelor informatice pentru asistarea deciziei. Al 2-lea capitol face referire la sistemele interactive de asistare a deciziei, iar ultimul capitol este o parte practica si anume construirea unei baze de date pentru gestiunea produselor, pe baza acestui capitol tragandu-se si niste concluzii la finalul proiectului.

1. LIMBAJUL SQL

1.1 Scurta introducere

Limbajul SQL (Structured Query Language)- a fost realizat in cadrul firmei IBM ca limbaj de interogare al SGBD System R si ulterior a devenit unul din cele mai raspandite limbaje pentru SGBD-urile relationale. Limbajul SQL, ca limbaj de interogare a bazelor de date relationale, este construit pe baza a doua formalisme abstracte enuntate in cele ce urmeaza.

1. Algebra relationala - prin care interogarile sunt exprimate prin aplicarea unor operatori unari sau binari care constituie primitive ce actioneaza asupra relatiilor, rezultatul interogarilor fiind tot relatii, ceea ce permite asocierea si imbricarea acestor operatori pentru a forma interogari complexe. Operatorii algebrei relationale se impart in doua grupe si anume:

- operatii pe multimi (Reuniunea, Intersectia, Diferenta, Produsul cartezian);

- operatori relationali speciali (Selectia, Proiectia, Cuplarea (JOIN), Diviziunea).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul Informatic pentru Gestiunea Produselor - Utilizarea Limbajului SQL si a Sistemelor Interactive de Asistare a Deciziei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
45 pagini
Imagini extrase:
45 imagini
Nr cuvinte:
9 867 cuvinte
Nr caractere:
56 513 caractere
Marime:
555.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
sistem, produs, informatie
Predat:
la master
Materie:
Calculatoare
Sus!