Arhitectura stucturală a unei aplicații de videoconferință

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Java Media Framework (JMF) este un API pentru Java, care este folosit pentru prezentarile multimedia real-time si procesarea acestora. JMF lucreaza cu date media care se schimba in timp, de exemplu o sursa video de la o camera, o sursa audio de la o transmisie audio sau animatii.

Java Media Framework ofera posibilitatea de adaugare a datelor media audio si video in aplicatiile construite pe tehnologie Java. Acest package optional extinde Java 2 Platform, Standard Edition (J2SE) pentru dezvoltatorii multimedia si poate reda, captura, transmite si transcoda formate media multiple.

JMF 2.0 a fost proiectat pentru:

- Usurinta in programare

- Suport pentru capturarea datelor media

- Permite dezvoltarea aplicatiilor de streaming media si conferinte in Java

- Permite dezvoltarea demultiplexoarelor proprii si download-abile, a codec-urilor, a multiplexoarelor si a procesoarelor de efecte.

JMF este folosit de modulul de transmisie pentru schimbul de imagini si sunete si de modulul GUI pentru redarea fluxurilor primate. De asemenea se foloseste optiunea de a crea si aplica codecuri pentru a realiza efectele filtrelor.

Java Swing este o biblioteca pentru creare a interfetelor grafice in JAVA, din Sun Microsystems' Java Foundation Classes (JFC).

Swing a fost dezvoltat pentru a oferi un set mai mare de componente GUI decat Abstract Window Toolkit (AWT). Swing este o platforma independenta, Model-View-Controller GUI framework pentru JAVA. Urmeaza un model secvential de programare si detine urmatoarele facilitati :

- Este independent de platforma

- Extensabilitate

- Orientat pe obiecte

- Configurabil

- Lightweight UI

Am folosit Swing in cadrul proiectului pentru a implementa interfata grafica a aplicatiei.

Java Database Connectivity (JDBC) este un API Java care permite accesul la orice tip de date tabelare, in special cele stocate intr-o baza de date relationala, prin intermediul SQL (Structured Query Language). JDBC permite trei operatiuni in cadrul programelor Java:

- Conectarea la o sursa de date (ca de exemplu o baza de date)

- Efectuarea de query-uri si update-uri asupra bazei de date

- Returnarea si procesarea datelor extrase din baza de date in urma query-ului

Unul dintre marile avantaje oferite de Java este independenta de platforma, iar JDBC potenteaza aceasta calitate, exploatand capabilitatile "Write Once, Run Anywhere" pentru aplicatiile care au nevoie de acces la date.

JDBC va fi folosit in cadrul aplicatiei pentru a implementa modulul de lucru cu baza de date, modul care va interactiona cu serverul pentru a-i furniza informatiile solicitate si pentru a stoca datele cu caracter permanent.

2. Diagrama modulelor aplicatiei

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Arhitectura stucturala a unei aplicatii de videoconferinta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
6 682 cuvinte
Nr caractere:
39 190 caractere
Marime:
24.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
aplicatii, arhitectura
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!