Pădurile de foioase

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Padurile de foioase sunt zone de vegetatie in care predomina vegetatia arboricola si angiospermica. Ele sunt prezente atat in zonele temperate, cat si in cele subtropicale si tropicale.

Limita intre padurile de foioase si cele de rasinoase se situeaza intre altitudinile de 600-1300 m, in functie de relief, substrat si microclimat, care duc uneori si la inversiuni de vegetatie.

Arborii padurilor de foioase sunt: salcia, teiul, castanul, aninul, acacia, sicomorul, plopul, magnolia, stejarul, fagul, mesteacanul, ulmul, artarul, frasinul, jugastru, salcamul, nucul, carpenul, prunul, etc.

Salcia

Salcia, este un gen de plante din familia Salicacee, cuprinzand arbori, arbusti sau subarbusti cu lujeri elastici si frunze cazatoare.

Denumire

Plantele din genul salix sunt cunoscute in Romania sub numele generic de salcie, respectiv rachita. Numele popular de "salcie" provine in limba romana din latinescul salix.

Raspandire

Genul Salix este raspandit in intreaga emisfera nordica, fiind intalnit in principal pe soluri umede, pe malurile raurilor, iazurilor si lacurilor in zonele mai racoroase.

Caracteristici

- Tulpina, poate fi noduroasa, scoarta cu crapaturi, inaltimea neatingand mai mult de 3-4 metri, dar la unele specii poate atinge pana la 10-15 metri si aeriana.

- Frunzele sunt intregi (rar lobate), stipelate, cu petioli scurti, dispuse altern pe ramurile elastice, netede.

- Florile unisexuate, dispuse in amenti drepti (care apar inaintea frunzelor sau odata cu acestea), cu 2-10 stamine, ovarul bicarpelar si stilul cu 2-4 stigmate bifurcate. Mugurii pufosi semi-deschisi ai salciei, inainte ca acestia sa infloreasca, sunt numiti si matisori.

- Fructul este o capsula cu 2-4 valve.

- Semintele sunt mici, in numar mare si acoperite cu perisori argintii.

Frunze, flori si fructe de salcie Salcia

Teiul

Teiul, sau Tilia, este genul ce cuprinde aproximativ 30 de specii de arbori, nativi zonelor temperate a emisferei nordice, in Asia (unde majoritatea diversitatii speciilor este gasita), Europa si estul Americii de Nord.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Padurile de foioase.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
2 215 cuvinte
Nr caractere:
11 236 caractere
Marime:
1.30MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Biologie
Tag-uri:
paduri, arbori, specii, caracteristici
Predat:
Colegiul Tehnic Simion din Mehedinta
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Sus!