Practică BRD

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Sistemul informational bancar este ansamblul mijloacelor si metodelor prin care se realizeaza colectarea, prelucrarea si transmiterea informatiilor, reprezentand o premisa a unei bune organizari, atat a activiatii de conducere, coordonare si control, cat si a celei operative.

Calitatea activitatii bancare este influentata direct de organizarea si functionarea sistemului informatic, de operativitatea, precizia si calitatea informatiilor culese, prelucrate si transmise, precum si de fundamentarea stiintifica a deciziilor.

Datele din sistemul informational au la baza evidenta contabila, operativa si statistica. Perfectionarea sistemului bancar presupune ca volumul informatiilor bancare sa fie reduse la strictul necesar, utilitatea fiind primul criteriu de selectie.

Un sistem informational presupune in principal, desfasurarea urmatoarelor activitati:

- acumularea datelor cu privire la sistemul in care isi desfasoara activitatea;

- transmiterea datelor;

- prelucrarea datelor, in scopul asigurarii informatiilor necesare procesului decizional;

- adoptarea deciziilor;

- transmiterea deciziilor spre executie;

- asigurarea controlului si a monitorizarii aplicarii deciziilor.

BRD-Groupe Societe Generale intretine in activitatea sa curent-operativa relatii cu toti cei care actioneaza asupra conturilor sale sau ale clientilor sai, astfel ca sistemul informational trebuie sa fie organizat potrivit situatiilor actuale, tinand seama de realizarile in acest domeniu pe plan international si realizarea unei educatii in acest sens a personalului propriu, personal ce trebuie sa fie in masura a gestiona corect informatia bancara cu costuri cat mai mici si utilitate cat mai ridicata.

Legatura dintre activitatea de decizie si cea operationala se realizeaza printr-un flux continuu de informatii, in cadrul sistemului informational bancar. Acest sistem informational bancar lucreaza ca un sistem de interfata intre sistemul decizional si cel operativ, avand la baza un mecanism de feed-back.

- Fluxul informational bancar in relatie ,,feedback''

Sistemul informational al BRD-Groupe Societe Generale indeplineste urmatoarele functii:

- prelucrarea automata a informatiilor transmise de catre sistemul operant, in scopul furnizarii datelor necesare controlului activitatii globale asigurate de catre sistemul de conducere;

- cunoasterea functionarii si specificul prelucrarii realizate la nivelul subsistemului operant;

- furnizarea de date pertinente, exacte si operative subsistemului de conducere;

- generarea de informatii cu caracter particular financiar-bancar; implementarea functiilor esentiale relative la informatiile cu specific financiar-contabil;

- prelucrarea informatiilor;

- implementarea functiilor esentiale relative la informatiile cu specific financiar-contabil.

Informatizarea sistemului informational cuprinde doua nivele distincte:

1. nivelul subsistemului informational organizational care reflecta activitatile asociate intregului organism financiar-bancar prin prisma informatiilor, a sarcinilor umane, a sarcinilor informatice, inclusiv a modalitatilor de functionare (servicii, manageri, legaturi informationale directe si indirecte);

2. nivelul subsistemului informational informatizat prin care se intelege memorarea, prelucrarea si transferul automat al datelor prin intermediul sistemelor electronice de calcul si comunicatie.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Practica BRD.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
4 583 cuvinte
Nr caractere:
25 025 caractere
Marime:
37.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banci, brd
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!