Modearea unei sere

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Serele sunt spatii protejate destinate producerii de legume, fructe, flori, plante ornamentale. Ele sunt in general constructii metalice acoperite cu sticla.

Aceste constructii sunt destul de costisitoare, de aceea trebuie alese cele mai bune si de ce nu mai inteligente solutii tehnologice: culturi fara sol, irigarea prin picurare, prin microaspersie, centrala proprie de incalzire, combaterea biologica a daunatorilor, bioxid de carbon suplimentar, lumina artificiala.

Desfasurarea normala a proceselor metabolice la plantele legumicole cultivate in sere este in stransa dependenta de factorii de mediu. Tocmai aceste particularitati justifica importanta cunoasterii relatiilor intre complexul factorilor de mediu si plantele legumicole, prin prisma ecologiei.

Dirijarea obligatorie a factorilor de mediu se explica nu numai prin

existenta multor specii si varietati de plante legumicole, ci si prin aceea ca anumite soiuri de legume impun pentru cresterea si dezvoltarea normala, conditii specifice de sol, clima si nutritie.

Factorii de viata ai plantelor se afla in stransa corelatie intre ei. Schimbarea unuia dintre ei atrage dupa sine o modificare si a celorlalti factori. Astfel prin irigare rationala, plantele consuma mai multe substante nutritive.

Din aceasta cauza, irigarea atrage dupa sine o crestere a normei de ingrasaminte si un sistem deosebit de lucrare a solului. Factorii ecologici se impart in doua mari categorii: factori directi si indirecti.

Inca demult sa dorit automatizarea unei sere,lucru care ar ajuta foarte mult producatorii care se ocupa cu desfacarea produselor vegetale sau a ornamentelor florale pe piata, deoarece ofera posibilitatea producatorilor sa isi seteze singuri cordonatele principalior factori (temperatuta , concetratie de apa ,concentratie CO2, umiditate) in functie ce cultura pe care o cultiva .Exista senzori prin intermediul caror se preiau constant si concret date din interiorul serei ,date referitoare la ce temperature , umiditate sau concentratii de apa si CO2 la un moment dat, date care sunt salvate intr-o baza de date care sa poata sa fie accesata si prin intermediul internetului, prin care persoana care se ocupa de sera sa se poata informa in legatura cu condiitile care se afla in sera si sa poata sa modifice acesti parametri astfel incat temperature , umiditatea si concentratiile sa ajunga la valorile optime care sunt necesare unei anumite culture.

Un exemplu concret il constituie sera automatizata a Universitatii din Toulon, care este comandata prin intemediul unui site , prin care valorile prametrice ale temperaturii , umiditatii sunt reglate in functie de conditiile pe care le necesita cultura respective din sera.

DESCRIERE PROIECT:

Pentru studierea metodelor de conducere a echipamentelor de conditionare a atmosferei din interiorul serei este necesara modelarea pe calculator a comportarii evolutiei principalilor parametri ,temperatura si compozitia chimica a atmosferei sub influenta diferitelor pertubatii

Bibliografie:

CURS MODELAREA UNEI SERE

CONF.DR.UNIV. BALAS MARIUS

MATLAB

MARIN GHIREA ,VIRGILIU FIRETEANU

ED.TEORA BUCURESTI 2005

DYNAMIC MODELING OF TREE

GROWTH AND ENERGY USE IN A

NURSERY GREENHOUSE USING

MATLAB AND SIMULINK

JAMISON.M.HILL

WWW.REFERATE.RO

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modearea unei sere.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
755 cuvinte
Nr caractere:
4 463 caractere
Marime:
124.15KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
sisteme, temperatura, echipamente
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Sus!