Situația invățământului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Moto: ,,Nu biserica se transforma in stat, va rog sa luati bine aminte. Spre asta nazuia Roma in visurile sale! Cea de a treia ispita a diavolului! Dimpotriva, statul se transforma in biserica, se ridica pana la ea pentru a pastori asupra intregului pamant ceea ce este suprema menire a credintei pravoslavnice (ortodoxe, n.m., E.M.) pe lumea asta. Si luceafarul acesta se va aprinde in Rasarit".[1]

,,Ne confruntam cu intrebarea privind rolul religiei in viata publica a ,,democratiilor care se nasc", si necesitatea vitala ca organizatiile religioase sa devina parte a emergentei societati civile in loc sa caute aliante politice nesanatoase cu statul".[2]

Viziunea personajului citat in prima parte din moto-ul acestei lucrari implica nu o coexistenta a Bisericii Pravoslavnice (Ortodoxe) cu Statul ci, mai mult, o respingere a acestui rau prin reconstructia Statului pe principii crestine.

In aceasta lucrare voi analiza relatia Bisericii cu statul in privinta educatiei religioase in scolile publice din Romania. Analiza cantitativa si calitativa - a legislatiei vizand educatia religioasa, a modului in care legislatia a fost aplicata si a unora dintre consecintele acestora - urmareste probleme care circumscriu termeni precum libertatea religioasa, noile fenomene religioase[3], si care conduc la o redefinire a spatiului public si a rolului religiei, cu aspectele caracteristice: relatia dintre stat si organizatiile religioase.

Se vor evidentia astfel intrepatrunderea si interrelationarea celor doua aspecte principale ale libertatii religioase: aspectul formal, institutional, legal si aspectul informal, conectat cu atitudinile personale si sociale fata de noile forme si manifestari religioase.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Situatia invatamantului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
11 645 cuvinte
Nr caractere:
70 385 caractere
Marime:
44.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
Situatia invatamantului, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!